Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kezdek kiakadni! Adnátok...

Kezdek kiakadni! Adnátok tanácsot? (alvás gondok)

Figyelt kérdés
1 éves a lányom,kb 9 hónapos korától(!) egyszer alszik napközben.Nagyon nagyon ritkán van,hogy esetleg kétszer.De az a napi egy alvás is csak 30-40 perc.A délután egy kínlódás mert fáradt,de nem alszik el,max olyan 6 körül akarna elaludni,de akkor már nem hagyom,mert akkor meg este nem alszik... Mit csináljak?Segítsetek légyszi!
2010. jún. 17. 13:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
reggel ébreszd fel korábban így korábban lesz álmos, és a délutáni alvás is belefér még
2010. jún. 17. 13:57
 2/14 anonim ***** válasza:
50%
Próbáltad már babakocsiban tologatva altatni vagy ringatni? Tudom nem a legjobb de az én lányom is csak így aludt. 1,5-2 éves koráig meg volt hogy egy órát ringattam, mert hulla fáradt volt, de rájött hogy ha akar akkor fent bír maradni, persze akkor meg délután törte össze magát és nyűgös volt. Most 3 éves, és szépen mondja hogy aludni kell, becsukja a szemét és alszik.
2010. jún. 17. 14:10
 3/14 anonim ***** válasza:
Hány órakor alszik délben? Mikor kel reggel?
2010. jún. 17. 14:39
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat! :)

Akkor kiegészítem egy kicsit,mert amikor a kérdést is éppen kiírtam,akkor is felkelt a lánykám és nem tudtam befejezni...

Szóval az éjszakai alvással nincsen nagy gond,viszonylag végig alszik(persze 1x-2x néha felsír,de csak a fogzás miatt,utána alszik tovább),este 8-9-től,reggel 8-9-ig.Utána dél-1 körül alszik 1x és igazából ezzel van a gond,hogy szerintem nagyon keveset mert tényleg csak egy 30-40 percet alszik,ami szerintem baromi kevés,mert még kicsi.(és ez van 9 hónapos kora óta)Olyan 4-5 körül már teljesen kész van,de hiába fektetem le,nem alszik el.Sajna babakocsiban sem hajlandó már egy ideje aludni.Régebben autóban is jókat aludt,de mostanában már egy 10perces utat és végig ordít,úgyhogy ez is kilőve.

2010. jún. 17. 17:04
 5/14 anonim ***** válasza:
12 órát alszik éjjel? szerencsés vagy. ha még hozzájön az a 40 perc akkor kiderül hogy ennél több nem is kell egy ilyen korú babának. A 40 perc nem véletlen, ez a mély alvás periódus a babáknál. Ha vissza tudod altatni, akkor alszik még 40et, kb. De ha szerinted ez nem elég akkor próbálj meg lecsípni az éjszakai 12 órájából, mert nekik összeadódik az összes alvás igényük naponta.
2010. jún. 19. 21:39
 6/14 anonim ***** válasza:

Lehet,hogy csak egyszerűen ennyi az alvásigénye,éjjel szépen alszik,fogzás az más,ilyenkor nyűgösebb a helyzet.Eszik eleget alvás előtt?Az is sokat számít!Besötételsz neki nappalra?Próbáld ki,hátha segít.

Sok sikert!

2010. jún. 19. 21:39
 7/14 anonim ***** válasza:
Nekem is 1 éves a kisfiam. Ő este 9-től reggel 7-8 óráig alszik általában. Délben teszem le, akkor 2-3 órát is alszik szerencsére, de sokszor van olyan is, hogy 1 óra alvás után felébred, akkor lefekszem vele a mi ágyunkba és ott még alszik tovább, ha a kiságyban hagyom, nem hajlandó visszaaludni. Ma is így volt, 1,5 óra alvás után felkelt, átraktam az ágyunkba, odafeküdtem ellé, pár perc múlva már aludt is, még több mint egy órát, én addig olvastam mellette. Persze más dolgom is lett volna, nem így terveztem, de annak érdekében hogy kipihent legyen muszáj néha ezt a módszert alkalmaznom, mert különben végignyüglődné az egész délutánt a fáradtság miatt.
2010. jún. 19. 21:45
 8/14 anonim ***** válasza:
Szia, az enyém most 9.5 hós és ő is napi egyszer alszik. Amikor pár hete elkezdett egyszer alduni (ő is este 8-tól reggel 7-8ig alszik egyhizamban), akkor még 11.40-12.00 között lett álmos és letette, 40 percet aludt, aztán 4 óra után 7-ig elviselhetetlenül nyűgös volt, de nem akarta aludni. Ezért elhatároztam, hogy mápedig - ha már egyszer akar aludni - akkor az 1 órás ebéd után lesz alvás. Nem viszem el aludni, amikor dél körül látom, hogy már nagyon aludna, hanem kiviszem kicsit a levegőre, pancsol kicsit, majd kaja és máris 14.00-14.40 van, na ekkor aztán elalszik, mire az ágyba érek vele és 1,5-2 órát alszik. Majd estéig viszonylag jól bírja. Nekünk ez a módszer bevált. Remélem segítettem, kitartást.
2010. jún. 19. 22:07
 9/14 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 9 és fél hónapos és 2-3 óránként alszik 40 percet kb.Reggel 8kor kel,10kor már kell aludnia.Meg ebéd után és uzsonna után.Este 9 körül alszik el.És végigalussza az éjszakát.
2010. jún. 19. 22:12
 10/14 anonim ***** válasza:
nekem 6 hónapos a kislányom. Ő is végigalussza az éjszakát (fél 8 tól reggel fél 8 ig átlagosan). Napközben egyszer alszik, délután kb 2 órát. De ő is fáradt már olyan 5 óra körül, de nem hajlandó elaludni. Én is próbáltam ringatni, babakocsizni, autózni, stb, semmi se használt. Anyukám azt mondta hogy majd kinövi, én is ilyen voltam...pff... úgyhogy én várom hogy kinőjje :-(
2010. jún. 19. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!