Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Alvás-gond 1 éves fiamnál,...

Alvás-gond 1 éves fiamnál, adnátok tanácsot?

Figyelt kérdés

sziasztok! a fiam 2 hét múlva lesz 1 éves. sokáig ügyesen magától elaludt, de amikor egyik napról a másikra felült, felállt, mászni, lépegetni kezdett nincs nyugalom. csak kézben, ölben alszik el. ha beteszem ébren az ágyba, feláll és üvölt - a végletekig. katasztrófa. éjjel pedig van hogy óránként felsír, ki kell venni megnyugtatni - ez a nagyobb gondom.

Tegnap este együtt dőltünk ki a nagy ágyon, amikor apa hazajött, nem volt szíve a helyére vinni a törpét, így hármasban aludtunk. egy hang nem volt reggelig! mikor hajnalban feleszméltem és ránéztem, édesen mosolygott álmában. kiegyensúlyozottan, nevetve ébredt. nagyon jó érzés volt, de meg is ijedtem - 1 évesen költözik be közénk? hiszen 3 hónap és jön a kistesó! mi lesz így velünk?

Mit tegyek? Van ötletetek? éjjel alig tudok hozzá már felkelni, fáj mindenem :( Nappal is állandóan a sarkamban van, csak öleli a lábam, hogy vegyem fel. régebben nem volt ilyen. most a gyerekekkel szemben is féltékenykedik...

Köszi, ha adtok valami tippet! bocs, ha hosszú lett..

2009. szept. 26. 09:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Bár az én fiam már 15 hónapos, de van, hogy éjszaka csak mellettem hajlandó tovább aludni ha felébred. Próbáld meg, hogy ha felébred vársz 5 percet, mert sokszor az enyém is visszaalszik annyi idő alatt. Biztos érzi, hogy jön a kistesó, nálunk is néha ettől bekattan.
2009. szept. 26. 10:37
 2/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én fiam is ebben az időben kezdte a nem alvást, kb 3 hét volt, és visszaszoktattam. A délutáni alváskor kezdődtek a problémák, már nem akart kétszer aludni, de délre már olyan fáradt volt, h nem bírtam vele. Ezért most ebéd után azonnal leteszem, viaskodunk még néha, de én mindig visszafektetem, h feláll. Nem beszélek hozzá, tete a babának, ennyit mondok, már tudja mikor felveszem, h tete, tehát megy az ágyba. Nem állok mellette, próbáltam, úgy nem aludt el. Hátsimi, és kimegyek. Ha sír, bemegyek, van, h már rám néz, és magától visszafekszik:)

Éjszaka sem veszem ki, talán kétszer tettem, de akkor tényleg nagyon sírt, mindkétszer az orrát is porszívózni kellett. Ha felsír éjszaka, felkapcsolom a kislámpát, és megsimizem, nincsen semmi baj, alukálj szépen, erre ált visszaalszik. Ha 10 perc múlva újra sír, akkor bekenem az ínyét, főleg ha látom, h nagyon turkál benne, és fájdalmasan sír. Volt amikor annyira sírt, h fájdalomcsillapítót is adtam neki, de ez nagyon ritka. Az a fontos, h érezze, h tt vagy vele, és segítesz, megnyugtatod. Ehhez nem kell kivenni. Nem azonnal oltom el a lámpát, ha visszafekszem, mert volt, h attól sírt fel újra. Nálunk ez bejött. Ha 20-szor kellett bemennem, akkor 20-szor mentem délután, és mára teljesen belejöttünk. Most is, majdnem egy órája alszik, ma nem is kellett hozzá bemennem.

2009. szept. 26. 12:53
 3/4 anonim ***** válasza:
Az én lányom lassan kettő.Szerintem 2 kezem megtudnám számolni hogy hányszor aludta végig az éjszakát!Apa azt mondja vedd ki magunk mellé és nyugi lesz,neki gondolta,mivel én úgy nem tudok aludni.Tehát jön a "B"terv,ha felébred én visszafektetem,hátsimi miegymás,és leülök az ágya mellé,ráteszem a kezemet,amikor úgy veszem észre,hogy visszaaludt én is visszafekszem a saját helyemre.Sajna ez fárasztó főleg ha terhes vagy,de ha kiveszed szerintem már fog akarni vissza menni a helyére.
2009. szept. 26. 13:03
 4/4 A kérdező kommentje:

köszi szépen! igazából éjjel szinte azonnal visszaalszik, csak bebújik a nyakamba és szunya. de hiába simizem, arra csak "begerjed", fölpattan és fél óra mire visszaalszik :(

nappal jól alszik, azt az 1,5-2 órát. mert csak egyszer alszik. és így is pörög késő estig.

nem tudom, hogy ez most szeparációs félelem lenne? régen nem is hallottam ilyenről :) de tény, hogy mellettünk az éjjel békésen aludt, egy felsírás sem volt, szóval így a fog és poci kilőve.

Ha van még valakinek infója, tanácsa, szívesen veszem!

2009. szept. 26. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!