Te inkább a múltban vagy a jövőben élsz?
"Aki a múltat elfeledi,annak jövője nincs!"
Persze én inkább a jó dolgokat szeretem felidézni,olyanon,amin a jelenben sem tudok változni,nem rágódom,mert felesleges!
"de szeretem sajnálni magam"
ööö...ez nem túl jó!
A legrosszabb eset vagyok, sajnos a jövőben élek.
Nem volt annyi jó dolog a múltban, hogy abban éljek.
Ha a jelenben élnék, és nem a jövő megalapozásán dolgzonék, akkor még bizonytalanabbá válna a jövőm. Az átlagemberrel ellentétben egyszerűen képtelen vagyok a jelenre annyit költeni, hogy az igazán kielégítő élet legyen, mert akkor könnyen bedőlt lakáshitelessé válhatnék én is, vagy albérletről albérletre költöző üldözött egér. Úgyhogy most beosztok, és marad a remény, a jövőben élek hát.
Nyilván ha mindig lenne munkahelyem és biztos jövedelmem némi tartalékkal, akkor én is nyugodtan élnék a jelenben. Azonban most ez a jövő kárára történne, vagy pedig másokra szorulnék, élősködő meg nem leszek...
Totálisan a jövőben élek... Van egy excel fájlom, amiben összegyűjtöttem a különböző jövőbeli terveimet, levezetve mi mennyibe kerülne, és miket szeretnék, hogy nézzen ki (van pl. olyan munkalap benne, hogy "kézműves", és egy csomó cucc van benne amit megcsinálnék, de még nincs elég pénzem rá, meg van "ház" ahol alaprajz, ár, belső terek vannak)
Mondjuk a barátom így is szeret, sőt rávettem, hogy ő is találjon ki bele dolgokat. És ezeket fogjuk megvalósítani ha lesz biztos állásunk (munkanélküli vagyok, suliba járok amíg nincs más)
DE!
Én úgy fogom fel, hogy legalább van tervem. Van aki csak él a világba, nem tudja hova tart, és mit szeretne. Nekem legalább célirányos a jövőm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!