Van itt valaki aki rosszul érzi magát amiatt hogy nem tudja segíteni a szüleit?
Figyelt kérdés
Én sajnos ebben a cipőben járok,már 30 éves vagyok és férjnél.Anyám elvált,Nagyimmal 3-an laktunk,de 2 éve a Nagyanyám sajnos meghalt.Azóta állandóan hallgatom Anyámtól,hogy milyen nehezen jön ki egyedül a fizetéséből,meg mennyire egyedül van...Nincs kihez szólnia,stb,stb.Én szivesen segítenék,de sajnos anyagilag nem vagyunk mi sem abban a helyzetben,hogy számottevő segítséget tudjak adni,meg gyakran meglátogatom vagy közösen a férjemmel,dehát még ott vannak az ő szülei is akik ráadásul vidékiek,meg azért nem minden szabadidőnket szeretnénk azzal tölteni,hogy valamelyik szülőnél ülünk.De sajnos nekem sokszor lelkiismeret furdalásom van emiatt és kedem azt is érezni,hogy Anyám erre rájött és kicsit átmegy a dolog érzelmi zsarolásba a részéről.Szerintek mi ilyenkor a helyes?2012. nov. 26. 00:36
11/15 A kérdező kommentje:
Kedves előző...Kössz a tanácsot:-)Szerinted viccből nem veszünk lakást?
Nincsenek millóink a párnacihában sajnos...Egy garzonra se tellne 5-6 milló itt Budapesten.Ez van.:-(
2012. nov. 26. 16:31
12/15 anonim válasza:
Jól van, nem kell lehurrogni, nem is úgy írtam, hogy rántsatok elő a zsebetekből egy garzonlakás árát, ha menne, nyilván nem írtál volna ki kérdést...Azt gondoltam, hogy előbb-utóbb úgyis venni akarnátok lakást, és nektek is jobb lenne, ha egy pici lakást kellene fizetni, de egy nagyban élhetnétek. De csak egy tipp volt.
13/15 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs esélyünk belátható időn belül lakásra:-(
2012. nov. 26. 17:59
14/15 anonim válasza:
Ez esetben tényleg csak azt tudom tanácsolni, hogy ha felhozza az érzelmi zsarolást, akkor te meg tromfolj rá. Ha siránkozik, hogy nincs pénz, akkor te is sorold el, hogy nektek mire nincs, és tedd hozzá, hogy még lakásotok sincs, csak albérletre futja...Hátha akkro "befogja", és elszégyelli magát...Nálunk bevált. Nagyon nem szép dolog érzelmileg zsarolni pénzért valakit, aki nem teheti meg, hogy adjon, holott szeretne. De tudatosítsd magadban: ő még mindig jobb helyzetben van, mint ti. Neki van lakása, és nem is akármilyen, és szerényen kell élnie, de nektek még az sincs, és ugyanúgy nincs habzsi -dőzsi. Tényleg nagyon sajnállak, mert én ezt átéltem már, de itt nincs megoldás, csak ha magadban le tudod rendezni a lelkiismereti kérdést. Mert anyukádnak úgyis csak az lenne a boldogság, ha valaki szponzorálja, ti meg úgysem tudjátok. Kész.
15/15 A kérdező kommentje:
Öszintén Ő nem "számított rá",hogy majd férjhez megyek és "otthagyom".Azt hitte, majd leélem vele az életem mint Ő a Mamával...Meg amikor én elkezdtem dologzni fősuli utánn és még otthon laktam,hazadtam a fizuból,ott volt az ő fizuja,meg a Mama nyugdíja akkor ha nem is jártunk Hawaira elég jól éltünk.Erre most 4 éven belül én elköltöztem,Mama meghalt Ő meg ott maradt egyedül az egy szál fizuval...
2012. nov. 26. 19:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!