Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt valaki aki rosszul...

Van itt valaki aki rosszul érzi magát amiatt hogy nem tudja segíteni a szüleit?

Figyelt kérdés
Én sajnos ebben a cipőben járok,már 30 éves vagyok és férjnél.Anyám elvált,Nagyimmal 3-an laktunk,de 2 éve a Nagyanyám sajnos meghalt.Azóta állandóan hallgatom Anyámtól,hogy milyen nehezen jön ki egyedül a fizetéséből,meg mennyire egyedül van...Nincs kihez szólnia,stb,stb.Én szivesen segítenék,de sajnos anyagilag nem vagyunk mi sem abban a helyzetben,hogy számottevő segítséget tudjak adni,meg gyakran meglátogatom vagy közösen a férjemmel,dehát még ott vannak az ő szülei is akik ráadásul vidékiek,meg azért nem minden szabadidőnket szeretnénk azzal tölteni,hogy valamelyik szülőnél ülünk.De sajnos nekem sokszor lelkiismeret furdalásom van emiatt és kedem azt is érezni,hogy Anyám erre rájött és kicsit átmegy a dolog érzelmi zsarolásba a részéről.Szerintek mi ilyenkor a helyes?
2012. nov. 26. 00:36
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Én pont ugyanígy vagyok,némi különbséggel csak. 27 vagyok,férjem még nincs,párom van,nagyszülőkkel éltünk,és most anyu van csak egyedül. Én messze kerültem,elsősorban a tanulmányaim miatt,volt munkahelyem is,de elvesztettem. Most pedig lelkiismeretfurdalásom van,hogy se pénzzel,se fizikailag nem tudom anyut segíteni. Persze,amit lehet,megteszek,de az nem ugyanaz,mintha mindig ott lennék. Anyu nem zsarol érzelmileg,csak az én szívem szakad meg.
2012. nov. 26. 00:51
 2/15 anonim ***** válasza:
30%

Amíg őszintén azt mondhatod, hogy a lehetőségeidhez mérten mindent megteszel anyukádért, addig ne legyen lelkiismeret-furdalásod. Ha lenne miből, mégsem adnál neki, akkor joggal lehetne, de ha neked sincs, akkor ez a dolog nem rajtad múlik.

Ha úgy érzed, anyukád zsarolni próbál, akkor szembesítsd ezzel. Lehet, hogy észre sem veszi a dolgot, azért csinálja, és így ráébreszted, hogy nem jó dolog, de ha manipulálni akarna, akkor is jó, ha tudatod vele, hogy felesleges, mert átlátsz rajta.

2012. nov. 26. 09:22
 3/15 anonim ***** válasza:
Ő nem tud titeket meglátogatni? Esetleg heti egyszer aludhatna nálatok, ha elfértek, lenne társasága és pl. a fűtéssel/egy vacsorával is spórolhat így egy kicsit, nektek meg talán egy este per hét nem megterhelő.
2012. nov. 26. 09:36
 4/15 A kérdező kommentje:
Hát nálunk nemigen tud aludni,mert 28nm-es garznban lakunk.Fűtéssel nem tud spórolni mert az övé is panel.Persze apróságokkal tudunk segíteni,de az,hogy most kifizessem helyette a távhőszámlát az nem fér bele.Ez is gond,mert ott van a nagy 68nm-es lakásban,mondtam neki,hogy adja el vegyen kisebbet,de errő hallani se akar...
2012. nov. 26. 09:59
 5/15 anonim ***** válasza:
29 éves vagyok, a szüleim nagyon rossz anyagi körülmények között élnek. Én úgy gondoltam még főiskolás koromban, h segíteni fogom őket anyagilag és másképp is. Ehhez képest egyik munkahelyről a másikra vetődöm (határozott id. szerződés), jelenleg meg 10 hónapja munkanélküli vagyok és rossz látni, h mennyire kéne a pénz oda is és nem tudok segíteni, mert még én is a férjemre szorulok most.
2012. nov. 26. 10:34
 6/15 anonim ***** válasza:
30%

Szép, hogy segítenél az anyukádon, na, de ácsi: ti 28 nm garzonban laktok, ő meg a bazinagy lakásban, és nem hajlandó eladni, hogy kisebbe költözzön? Ha ennyi ésszerűség nincs benne, akkor csak éhezze meg a rezsi árát.

Bár az is igaz, hogy ha eddig ott volt a nagyi, akkor biztos nem szokott hozzá ahhoz,hogy mindent ő csináljon, és mindenre csak ő fizessen. Nem tudom, milyen anyagi helyzetben van, mennyi a fizetése/nyugdíja, de ezt elsősorban neki kellene megoldania. Egy embernek az a lakás hatalmas, miért nem cseréltek, vagy költöztök össze?

2012. nov. 26. 11:43
 7/15 A kérdező kommentje:
Igen eddig azért ott volt Nagyanyám a 80ezres nyugdíjával,meg ugye sokmindent meg is csinált.Cserélni nem tudunk,mert a miénk csak albérlet,igaz hála égnek baráti áron.Összeköltözni nemigen szeretnénk vele,mert elég nehéz vele kijönni-mindenbe beleszól,2 perc nyugtunk nem lenne-(26 éves koromig otthon laktam,tudom),meghát ahhoz egy panel kicsi is szerintem(ha családi házról lenne szó akkor még megfontolásra érdemes ötlet lenne talán...).Amúgy arra,hogy nem akarja eladni és kissebbe menni,nem tudok mit mondani,én többször felvetettem már ezt az ötletet,de hallani se akar róla.Ő nem megy egérlyukba elég volt gyerkkorában a szoba-konyhából,meghogy ezért a lakásért dolgoztak a Nagyszüleim,nem herdálja el az örökséget,meg mi van,ha netán elvállunk akkor nekem is kell hely,ha haza kell költöznöm stb.Szóval kifogás van bőven...
2012. nov. 26. 12:19
 8/15 anonim ***** válasza:
30%
Sajnos ez tipikus az egyedülálló szülők esetén (főleg, aki özvegység miatt kénytelen egyedül élni) Megszokott egy életszínvonalat, amihez két ember jövedelme kellett, és most nem hajlandó lemondani róla mindenféle kifogással (emlékek, nem herdálja el, stb.) Hát én erre meg csak azt tudom mondani, hogy jó annak, aki annyit keres, hogy abból a saját családját előrelendítse, és még a szülőt is támogatja, de az emberek 95%-a nem ilyen, szóval ha a mamának ilyen fontos az a lakás, meg az életszínvonala, akkor ne mástól várja, hogy megteremtse az ehhez szükséges javakat, hanem vagy ő kössön kompromisszumot saját magával, vagy találjon valami bevételi forrást. Kérdés, hogy ezt sikerül-e megértetned vele, vagy annyira önző, hogy fel se fogja, és elvárná, hogy a saját rovásodra támogasd - hogy neked hogyan lesz saját lakásod, gyereked, normális , nem filléreket élére állító életed, az az ilyeneket nem szokta érdekelni (nagyanyám ez utóbbi kategória volt, szóval tapasztalat van...). Ebben az esetben neked kell megtanulnod megvalósítani a lelki békét magadban, más választásod nincs.
2012. nov. 26. 12:35
 9/15 A kérdező kommentje:

Hát azt nem tudom mondani,hogy hú,de micsoda életszinvonala van,mert kifizeti a számlákat,megveszi a BKV-bérletet,utánna meg marad kb 30 ezre minden egyébre.De ha elmenne egy kisebb lakásba akkor sokkal könyebb lenne...Szerintem...

Meg ugye folyton retteg mi van,ha megszünik az állása mehet az utcára,mert nincs semmi megtakarítása.58 évesen meg hát sok helyre nem kéne...Pedagógus amúgy.

2012. nov. 26. 14:51
 10/15 anonim ***** válasza:
58%
Ne haragudj, de arról nem te tehetsz, hogy 58 éves korára életképtelen. Miért nem tett akkor félre, amikor még lehetett volna, amíg megvolt a nagyi? Lakásra nem kellett gyűjtenie, a rezsi is szétoszlott... Nem azt mondom, hogy egy pedagógusi fizetésből vígan lehet örömködni, de hát azért feltalálhatta volna magát, gondolom, még ha nem is biosztanár, azzal azért tisztában volt, hogy a nagyi sem halhatatlan. Nem most kellene kapkodni, hogy mi lesz, ha...ha magától nem jön meg az esze, hogy kisebb lakás kell, akkor nem tudsz mit kezdeni vele. Arra nem gondoltatok, hogy ti vesztek egy kis garzont, őt odaköltöztetitek, cserébe meg ti mentek az ő lakásába, elvégre nektek előbb-utóbb azért kell majd a nagyobb hely. És akkor végső soron a lakás is megvan, és ő is kijön jobban egy akkora lakásban, amekkora neki egymagának bőven elég, Nektek meg amúgy is kellene vennetek valamit, így mindenki jól jár. Ha nem tudod támogatni (és itt nem arról van szó, hogy éhezne, hiszen csak nagyok az igényei, már ami a lakhatást illeti), akkor vagy átmegy fényevőbe, és lakik a nagy lakásban, vagy hajlandó valamiről lemondani.
2012. nov. 26. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!