Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek mennyire segítettek a...

Kinek mennyire segítettek a szülei lakáshoz/házhoz jutni?

Figyelt kérdés
Összegszerűen.
2012. nov. 25. 17:48
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk sokat segítettek a szüleim.Kaptunk 1M ft-ot,így megvolt az önerőnk a hitelhez,továbbá apukám vállalta az adóstárs szerepét 10évre.A hitelt 100%ban mi törlesztjük!
2012. nov. 25. 22:00
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
barátom kapott budapesten egy picike lakást a nagyszüleitől. az én szüleim nem tudtak volna támogatni, amit a nagyszüleim összespóroltak nekem, az elment az első félévi tandíjamra :/
2012. nov. 25. 22:01
 23/25 anonim ***** válasza:

Nagyapám halála után az életbiztosításából tudtunk venni egy pici szoba konyhás lakást, a párommal, és a kislányunkal ott lakunk, a vidéki lakása, és a háza azóta hirdetve van, de komoly vevő nem volt még. (Az eladásból a hugomnak lesz lakása, esetleg ha marad még valamennyi, a lakásom árából + abból lehetne egy nagyobb lakást venni). Nagymamámnak van 3 lakása, az egyik hamarosan el lesz adva, annak a negyede az enyém, de a másik 2-nek is, de nem kívánom a halálát a pénz miatt.

Párom szülei nem támogattak minket, én adtam nekik elég sok pénzt már, még 2008 ban vettek fel hitelt, új autó, ház stb, nem tudják fizetni, még most is jóval többet kellene visszafiizetni, mint amennyit felvettek, és nekik a páromon kívül még van 3 kiskorú gyermekük.

2012. nov. 26. 08:44
 24/25 anonim ***** válasza:
Lakáshoz jutni nem segítettek, nekik se lenne nagyon miből. Viszont a berendezésben édesapám segít, nagyon ügyes kezű, szinte az összes bútorunkat megcsinálja ingyen, az anyag árát se kéri el. Ez azért elég nagy segítség, sokba kerülne ágyat, szekrényt, polcot venni stb., ezt a pénzt is félrethetjük lakásra. Hitelt nem akarunk felvenni, a legtávlatibb tervünk, hogy legrosszabb esetben végig albérletben lakunk és mellette teszünk félre, hogy mire nyugdíjasok leszünk, vehessünk egy saját kis lakást, ha öregek leszünk, nem kell majd nagy. Aztán amit öröklünk esetleg, azt mind félretesszük a saját gyerekeinknek, abból elindulhatnak majd. Engem annyira nem bánt, hogy nincs saját lakásunk, látjuk a környezetünkben hogy a banki törlesztők meg egyéb kiadások (férjem munkatársánál pl. most hirtelen 500ezer a gáz újrabekötése, kémény bélelése meg engedélyeztetése mert régen rosszul csinálták meg) ugyanannyira rúgnak, mintha albérletben laknának és mellette tennének félre. Csak annak jó, akinek van hitelmentes háza v lakása.
2012. nov. 26. 10:18
 25/25 anonim ***** válasza:
Szüleimnek van egy lakása, amit most kiadnak. Azt mondták, bármikor odaköltözhetünk férjemmel, ha akarunk. De sajnos mivel otthon nincs normális munka fiataloknak, ezért külföldön élünk albérletben, tehát gyakorlatilag nem segítettek a szüleim, noha a szándék megvolt :(
2012. nov. 26. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!