Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Veszni hagyni egy páratlan...

Veszni hagyni egy páratlan lehetőséget csak a család miatt?

Figyelt kérdés

Kaptam egy csodálatos lehetőséget, 1 évet kint tanulhatnék Németországban. Nagyon jól beszélem a nyelvet, ami pénzt még hozzá kellene tennem ehhez a lehetőséghez az mind meg van, mert dolgoztam, gyűjtögettem éveken át. És most mi történik? Anyámék egyszerűen kijelentették, hogy nem mehetek el, amit nem is igazán értek, hogy miért. Minden lehetőség adott, de a beleegyezésüket ők nem adják a dologhoz. Hiába kérdeztem az okát.

Egyszerűen nem is értem nem vagyok már kisgyerek, úgy érzem meg tudok hozni egy ilyen döntést egydül is. Apám azt mondta, ha elmegyek arra az 1 évre, akkor ide már jöjjek vissza. Nem is értem. Valaki segítsen? Miért nem engednek el? És most mit tegyek?

2012. nov. 25. 15:36
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

es talan a te gyereked? tudom,hogy a szuleid,meg minden, de egy ilyen lehetoseget nem szabad kihagyni

remélem tudtam segiteni!

üdvozlettel, dr Sarlatán Britniszpirsz

2012. nov. 25. 15:53
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

21 évesen már saját életed van.

Off: Jelenleg mit tanulsz, ill. kint mit tanulnál?

2012. nov. 25. 15:53
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom akkor kellene a segítség a kicsi körül... De ez csak kifogás, szerintem... Kérdezz rá, hogy és akkor mi van? Azért ne így, de most komolyan. Tök jó, hogy babát vár, főleg ha örülnek is neki, de attól téged még nem láncolhat magához.
2012. nov. 25. 15:58
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Miért mégis mit vár? Babája lesz és maradj azért, hogy majd legyen aki vigyáz rá?

Röhögve pakolnék és mondanám hogy majd egy év múlva találkozunk, vagy nem.

Remek lehetőség, ne szalaszd el főleg ha minden adott hozzá!

2012. nov. 25. 16:02
 15/21 A kérdező kommentje:

Én is tökre örülnék a tesónak, de azért... tényleg nem az én gyerekem, hát nem maguknak szülik?

Egyébként jogot tanulok és azt tanulnék kint is.

Szóval szerintetek jogosan vagyok kiakadva? Én tényleg nagyon szeretbnék segíteni a baba körül, de az én életemmel mi lesz? Egy ilyen lehetőség egyszer adódik az életben én úgy gondolom!

2012. nov. 25. 16:04
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Menj el, ne hagyd ki!!!!!!!!!!

A szüleid élete nem a tiéd.

Esetleg megvigasztalhatod őket, hogy nem a világ végére mész, és, ha meglesz a tesó, hozol pár eurot ajándékba, legyen szép babakocsi :-)))

2012. nov. 25. 16:14
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút jogosan vagy kiakadva, ez nem normális dolog.

Az egész életedre hatalmas hatással lehet az a külföldi tanulás, rengeteget dobna a későbbiekben, ha állást szeretnél.

Nem tudod, nem maradhatnál kinn tanulás után? Pénzt keresnél vele?

Számolj ilyenekkel, mert ha ezért képesek kidobni téged szüleid, valahogy sikerüljön a saját lábadra állnod rögtön, nélkülük! Hatalmas lehetőség menne így kárba!

2012. nov. 25. 16:32
 18/21 anonim válasza:
100%

Én egy korosodó anyuka vagyok,aki 23évesen engedtem a lányom külföldre,bár előre látható volt,hogy nem minden úgy lesz,mint a rózsaszín álomban.Elmondtam a véleményem és a döntése után segítettem mindenben.Nem sikerült neki,de soha nem hoztam fel utána,neki magának kellett megbirkóznia a kudarccal és levonni a tanulságot. /Ő nem tanulni ment,hanem egy fiú után/.Sok tapasztalattal érkezett haza,ami mindenképpen előnyére vált.

Mai eszemmel is úgy gondolom,hogy nem lett volna szabad zsarolással visszatartanom, hiszen jól is alakulhatott volna.

Azóta sok év telt el,s a mai napig is nagyon jó anya-lánya kapcsolat van köztünk. Tudomásul kell venni minden szülőnek,hogy gyermekeinkkel nem szabad önzőnek lennünk,nekik is szükségük van önálló életre.

Egy kiruccanással,de még hosszabb külföldi tartózkodással sem kell elveszítenünk egymást,hiszen rengeteg módja van a kapcsolat tartásának,hála a mai technikának.

Állj a sarkadra és próbáld meggyőzni szüleid,hogy nem veszítitek el egymást,de neked most más feladatod lesz az életben.

Ha most durcik lesznek is,meglátod elmúlik.

Sok sikert kívánok a tanulásodhoz!

2012. nov. 25. 17:08
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

ha egy szülő ilyet mond, hogy "akkor vissza se gyere", ahhoz nem is érdemes visszamenni. bár remélem, hogy csak úgy hirtelen mondta és nem gondolta komolyan.

mennyire van biztosítva a megélhetésed? van félretett pénzed, dolgozni tudsz a tanulás mellett? figyelembe kell venned, mennyiből tudsz megélni odakinn, illetve itthon majd, ha tényleg nem mehetsz vissza a szüleidhez, és elő tudod-e ezt a pénzt teremteni.

2012. nov. 25. 17:15
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem neked szülik a gyereket. Nem te fogsz rá vigyázni és a többi, igenis ez az ő feladatuk.

Lehet attól tartanak, hogy nem tudnak neked pénzt adni a baba miatt, de ez van. Ne hagyd ki, mert a tesódon fogod később leverni ha rosszul megy a sorod és elkeseredettségedbe majd visszaemlékszel, hogy miattuk nem mentél ki.

Apáddal meg ne törődj, jogot tanulsz ráadásul külföldön, lehet vissza se jössz..ha meg igen, tuti megállsz majd a lábadon külön is, amúgy is be fog tojni, ha azt mondod , hogy oké, akkor viszlát, nem jövök vissza. Nem lesz akkora a szája.

2012. nov. 25. 18:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!