A mai tizenévesek mennyire veszik ki a részüket a házimunkában?
12:24es vagyok.
Miért lettem lepontozva?! Pff...
Én is rengeteget segitek, van amikor rám jön, hogy takaritani akarok, de amugy is megcsinálom. Jobb, ha most hozzászokik a gyerek, mert utána majd ugy is neki kellesz. Épp most füvet kaszálok :D Miota párkapcsolatban élek, azota majdnem mindent én csinálok.
17/L
Már semmit se csinálok.
Amikor elmosogattam, anya mondta, hogy ez így nem jó, és hogy miért nem tűzforró vízben csináltam, miért kellett langyosba...
Mindenbe beleszólt, bármit is csináltam. Ezt meguntam, most már ő takarít mindent. Engem meg nem érdekel.
14/L
jól néznénk ki ha pénzétrt csinálná! Akkor ő meg csak pénzért kap kaját meg tiszta ruhát...
Maguktól kellene, de ha nem az sem vészes, elég ha kérésre megcsinálja szerintem.
Amennyire a szülő kiskoruktól megtanítsa őket. Ha nincsenek rá nevelve arra hogy segítsenek akkor nem is fognak soha.
De ha már kib 10 éves koruktól kapnak munkát és a munka mellé egy két kedves szót akkor kamasz korukra nagyon sokat fognak segíteni. A parancs szó nem valami hatásos mert a kényszer munka az olyan is. Aztán lehet újból csinálni.
12 eves korom ota en takaritom a szobam. Akkor meg a tobbit anyam meg apam csinalta. De volt hogy 12evesen, emlekszem, otodikes voltam, hazajottem az iskolabol, es ha lattam hogy valami nem eppen tiszta, vagy nincs a helyen, akkor letakaritottam, rendbetettem. Most vagyok 15 eves, kisebb tesommal egesz nyaron ketten leszunk/vagyunk itthon, kenytelen vagyok megcsinalni,ha csak nem akarok anyamra varni, mig hazajon delutan 5kor. Megcsinalok reggel mindent, aztan ha eszunk, vagy valamit epp fozunk, sutunk, elpakolunk magunk utan,es kesz. A szobajat mar a 7eves tesom is maga csinalja, szoval ez nem olyan meglepo szerintem hogy irjatok 20 evesen megcsinaljatok a szobatokat.. Hat szep. Mi nem erre lettunk nevelve. Bar van egy batyjam, aki nincs itthon sohasem mert egyetemista, es nem a varosban lakik, De o kenytelen elpakolni maga utan, nem tudom a szuleim vele mit muveltek, de rohadtul lusta, kajal, felkel az asztaltol, ott hagy kestol kezdve villaig szalamiig mindent. Nem birom ot :D de orulok ha hazajon, de akkor korbe kell ugralni, ha azt akarjuk hogy rend maradjon.. kisse idegesito egy gyerek. Amugy nekem (lany vagyok) mindig az van a szemem elott hogy konyebb most beleszoknom mint majd huszon x evesen talalkoznom az uj dolgokkal.(Jee, hogy is kell felmosni?!) szoval inkabb most megszokom. Fozni is imadok. Ma is 4oraig takaritottam reggeltol. bar ma volt eleg:D sutottunk is tesommal, meg minden, mert ma van apa szuletesnapja:) Es ilyenkor mindig megyunk etterembe, de mondtam hogy most ne mar,majd mi krealunk valamit:)
Shen 15/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!