Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Amikor megismertétek a párotok...

Amikor megismertétek a párotok család centrikus volt vagy később vált azzá?

Figyelt kérdés
Az én páromon azt látom,hogy a munka a legelső és nem a család. Én a későbbiekben szeretnék kisbabát, viszont ő bele se mer gondolni,nem akar egy jó ideig ilyenről hallani. Én se a közeljövőben szeretnék, de nem tetszik az ilyen hozzáállás.
2012. nov. 23. 22:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
61%
A páromat amikor megismertem szerintem azt sem tudta mi az hogy családcentrikus... Állandóan kocsmázott, nőzött, szóval kicsapongó életet élt. Ma itt állunk egy 3 hónapos babával, a párom nem iszik, nem kocsmázik és rendesen bejár dolgozni. Én állítom hogy de bizony, kutyából lesz szalonna! :)
2012. nov. 24. 07:52
 12/24 anonim ***** válasza:
76%
Családcentrikusnak ismertem meg alapjáraton: nagyon szereti a szüleit, az én szüleimmel is törekszik a jó kapcsolatra, sokszor segít a szüleimnek mindenféle ház körüli dologban. Mindig érdeklődik a hogy létük felől, ha egy ideig nem találkozik velük, üdvözletüket küldi... Szóval valamilyen mértékben családcentrikus: a kapcsolatunkat viszont úgy kezdte, hogy házasodni ő egyáltalán nem akar, csak eggyüttélés párti. Én megmondtam neki, hogy nekem nagyon fontos a házasság, anélkül nem is tudnék együttlenni valakivel huzamosabb ideig, mire beleegyezett egy kisebb esküvőbe. Megmondta, hogy nem a házasság intézményével van baja, csak a felhajtást utálja, meg a pénzt sajnálja rá. Ami miatt még se tűnik családcentrikusnak az a munkája: évek óta dolgozik olyan helyen, amit egyébként utál (nem győzi mondani mennyire), rengeteget dolgozik, ráadásul kevés pénzért. Ez a munka egyértelműen nem egyeztethető össze a családdal: de eltűrném neki, ha a hivatásáról lenne szó, de az ő esetében ez nem játszik. Úgyhogy rágom a fülét, hogy változtasson, de nem tesz érte érdemi lépéseket, csak mindig mondja , hogy kéne... Nézegetnie kéne , hogy milyen más lehetősségei vannak, önéletrajzot írni, azt szétküldözgetni, esetleg tanfolyamokat elvégezni, hogy kedvezőbb lehetősségei legyenek. És ő ezzel mind tisztában van, de nem tesz érte érdemi lépéseket. Én pedig egyre inkább úgy látom, hogy nem elég családcentrikus, mert ha az lenne, akkor bizony megerőltetné magát, hogy jobb helyzetbe kerüljünk...:(
2012. nov. 24. 08:54
 13/24 A kérdező kommentje:
A párom már 33 éves. Az elején kijelentette, hogy mi soha nem fogunk összeházasodni. Nekem ez a kijelentés kicsit rosszul esett,de nem akarok én se férjhez menni,de azért furcsa volt számomra,hogy ezt így konkrétan kijelentette. Azt mondja,hogy én is legyek karrierista, mert csak úgy vihetem valamire,meg ő nem szeretné ha eltartott lennék....Az összeköltözést is csak azért említette meg, mert úgy gondolta,hogy szívesen költöznék hozzá (nem túl jó a kapcsolatom a szüleimmel). Nem tekint a családjának,pedig már jó pár éve együtt vagyunk. Már az összes barátunk együtt él, tervezgetik a babát, támogatják egymást mindenben. Páromnak ilyen meg se fordul a fejében. 30on felül változhat ez a dolog? Nekem ő a mindenem, de úgy érzem,hogy valami mindig hiányzik...
2012. nov. 24. 10:01
 14/24 anonim ***** válasza:

Igen, sőt már a megismerkedésünk előtt is az volt, világéletében.

24N

2012. nov. 24. 10:04
 15/24 anonim ***** válasza:
Én nem hinném, hogy 30on felül változnának a dolgok, de hát a te párod, te ismered, te tudod igazán, hogy idővel tudna e változni...
2012. nov. 24. 10:12
 16/24 anonim ***** válasza:
Nálunk a férjem alapvetően családszerető típus, alig várjuk hogy baba legyen. Szerintem családalapításhoz két ember akarata kell. A nagynéném úgy vállalt gyereket, hogy a férje majd megszereti ha megszületik. Nem így lett, és a gyerek születése után pokol volt az életük. Őt is meg a gyereket is átkozta az apa. Vigyázz a "később megszereti" fogalommal! Nem mindig igaz! Ha már ilyen alapvető dologban nem egyezik a véleményetek, ott se veled se a pasival nincs gond, hanem a kapcsolatotokkal.
2012. nov. 24. 10:18
 17/24 anonim ***** válasza:

6,5 évvel ezelőtt jöttünk össze és én, a nő, nem akartam gyereket, házasságot, aztán 1 éve megváltoztam.

Nem tudom miért, így keltem fel.

2012. nov. 24. 10:19
 18/24 anonim ***** válasza:
Igen, az volt, és ez nekem nagyon fontos volt, hogy ne a munka és a haverok legyenek a legelsők.
2012. nov. 24. 10:24
 19/24 anonim ***** válasza:

Szerintem 30 on túl már nem nagyon változik az ember.Mi húszas éveink elején jöttünk össze,gyors összeköltözés és esküvő,babát is terveztünk rögtön de nem jött össze.

Férjemnek mindig a család volt az első,addig mig én nem voltam képben ez a szüleit jelentette.Most mi 3an vagyunk a mindene.

2012. nov. 24. 10:35
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező! Lehet, hogy rosszul fog érinteni amit mondok, de szerintem érdemes lenne elgondolkoznod pár dolgon.

Biztos vagy benne, hogy összeilletek? Nagy a gond egy olyan kapcsolatban, ahol a felek teljesen mást várnak a jövőjüktől és egymástól. Ezen nem segít sem a szerelem, és 30-on túl már az idő sem igazán. Nem tudom, te hány éves vagy, de jelenleg vesztegelsz valaki mellett akivel egy nagyon fontos kérdésben teljesen más elvet vallotok. Ha ez nem változik - márpedig kicsi rá az esély - akkor annak megalkuvás lesz a vége. Gyermektelen nő leszel annak ellenére, hogy családra vágysz, élettárs leszel feleség helyett. Te nem olyan értelemben vagy fontos neki, mint ahogy azt szeretnéd.

2012. nov. 24. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!