Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kitagadás? Nem akarom, hogy...

Kitagadás? Nem akarom, hogy közöm legyen apámhoz hivatalosan. De hogyan?

Figyelt kérdés

Csak a tartozást örökölném utána, több milliós hitelek + egyéb...semmi kedvem..meg egyébként is elegem van belőle...Mindegy miért ez hosszú.

Muszáj neki kitagadnia engem?Vagy én is tudok valamit tenni az ügyben.Tényleg nem akarom, hogy közöm legyen hozzá!!Sem hivatalosan, sem hétköznapi értelemben!

NEM IDIÓTA TINI VAGYOK!!!Lassan 2 gyermekes családanya..Csak hogy tisztázzuk..nem azért akarom ezt mert meg kellett írnom a leckét!!!

Köszönöm a válaszokat előre is..

2012. nov. 23. 20:11
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
89%

Nem értem kérdésed! Ha nem élsz vele együtt, nem vagytok közös háztartásban, nem tartod vele a kapcsolatot, akkor miért kellene hivatalosan is kitagadnia.

Ha meg hal, és sok az adóssága, akkor visszautasítod az örökséget és az adósságot sem öröklöd.

2012. nov. 23. 20:21
 2/19 anonim ***** válasza:
94%
Kitagadni nem tudod hivatalosan az apádat.Kapcsolatot megszakíthatod,soha nem kell találkoznod vele. Az örökséget pedig vissza lehet utasítani, nem vagy köteles az adósságát örökölni.
2012. nov. 23. 20:22
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

A kitagadással nem tudom, mi a helyzet de az biztos, hogy a hiteleit nem terhelhetik rád a halála után.

Egészen pontosan a következő a helyzet a legjobb tudomásom szerint:

-Ha igényt tartasz az örökségre akkor az örökrészed erejéig kell fizetned.

-Ha hivatalosan lemondasz az örökségről akkor nem terhelhetik rád. Ez az ő adóssága te egy tőle szuverén, független személy vagy, nem tartozol érte felelősséggel,ez nem úgy megy, hogy akarod vagy sem akkor is a nyakadba szakad. Nem vagy kezes, stb. Csak a lánya. Ez még nem elég a visszafizetéshez.

De javítsatok ki ha tévedek.

2012. nov. 23. 20:22
 4/19 anonim ***** válasza:
79%

1. Egy szülö tagadhatja ki a gyerekét, a gyerek a szülöt nem. (Igaz, hogy az sem egyszerü, csak nagyon indokolt esetben lehetséges.

2. Ha nem akarod, hogy közöd legyen apádhoz, akkor szakitsd meg vele a kapcsolatot.

3. Semmit nem lehet tenni azért, hogy hivatalosan ne legyen kapcsoalto köztetek, ez a születéseddel létrejött, és mindig igy is marad

4. Olyan nincs, hogy tartozást örökölni, mert ha örököl valaki, akkor vagy elfogadja az örökséget, és akkor tartozást a pozitiv örökség mértékéig köteles törleszteni - tehát többet nem kell kifizetnie, mint amennyi értéket örökölt, vagy lemond az örökségröl azonnal, és akkor nem örököl sem vagyont, sem adóságot.

Ettöl függetlenül nem tünsz érett, felnött embernek, ha ilyen hülyeségeket töröd a fejed.

2012. nov. 23. 20:25
 5/19 anonim ***** válasza:
76%
Nem lehet. Sot, arra is szamits, hogy ha esetleg oda kerul a sor, akar rokontartast is kovetelhet toled.
2012. nov. 23. 20:28
 6/19 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!Köszi..csak lennél a helyemben..

És köszi mindenki...jó lehet ez tényleg gyerekes, de csak egy tőrt akarnék megforgatni abba a bazi nagy szívébe.na mindegy.Ez hosszú.Történetet nem írok, mert feleslegesnek tartom, meg nem lenne ember aki olyan hosszú szöveget végig olvasna.

Az örökléses dolgot sajnos tudom..már többször voltam hagyatékin, többek között anyukámén is.

Akkor marad a "hagyjuk egymást békén" beszélgetés..aztán majd zsebre teszi, vagy nem..

2012. nov. 23. 20:30
 7/19 A kérdező kommentje:

utolsó előtti...bocsi.

Rokon tartás???Na azt hiszem lenne ott száraz kenyér vízzel....

2012. nov. 23. 20:31
 8/19 anonim ***** válasza:
14%

Sajnos az első pár válaszolónak nincs igaza. Nem mondhatsz le a szüleidről. Így az legyen bármilyen örökség az a tiéd. Sajnos tudom, mert mi anno a vőlegényemmel próbáltunk utána járni, hogy miként tudna mindenről lemondani ami a szülei után járna, de ilyen nincs.

Gondold el, ha ilyet lehetne csinálni akkor mindenki lemondana a szüleiről (még ha jóban vannak is), hogy ne örököljenek adósságot.

Bár az a biztos, ha egy ügyvédnél kérdezel rá. Vannak jó jogi fórumok.

2012. nov. 23. 20:31
 9/19 anonim ***** válasza:
91%

"Csak a tartozást örökölném utána, több milliós hitelek + egyéb...semmi kedvem..meg egyébként is elegem van belőle...Mindegy miért ez hosszú."

Ha hagyatéki tárgyalásra kerül sor egyszerűen elutasítod az örökséget így nem örökölsz se hitelt sem semmit...

2012. nov. 23. 20:33
 10/19 anonim ***** válasza:
19%

Kedves utolsó!

Gondolod, hogy pl. egy bank, hagyja, hogy ne legyen kifizetve a tartozás felé???

Ez nem így megy!

2012. nov. 23. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!