Lehet-e kérni a volt férjtől olyat HIVATALOSAN, hogy nagyobb kiadásba szálljon be a közös gyerekkel kapcsolatban?
Tudomásom szerint az apa fizetési kötelezettsége csak a gyerektartásra terjed ki, ezen túlmenően ő fedezi a láthatás gyakorlásával kapcsolatos költségeket (ha nem ugyanott lakik, ahol a gyermeke). A gyakorlatban tudok olyan szülőkről, akik közösen fizetik pl. az iskolakezdés, a nyári tábor stb. költségeit, de a te volt férjed nem tűnik ilyen rugalmasnak (hogy finoman fogalmazzak). Ugyanakkor van ismeretségi körömben olyan is, aki ha vesz a fiának egy 200 ft-os kötött sapkát a kínainál, már le akarja vonni a gyerektartásból.
A hivatalos érvényesítést csak bírósági úton lehet kezdeményezni. Fordulj ügyvédhez vagy ha az anyagi helyzeted indokolja - szerintem igen - akkor kérj ingyenes jogsegély-szolgálatot.
Fogszabályzó 21 év alatt ingyenes. A szemüveget meg ki kell gazdálkodnod vagy kikunyizod a férjedtől. Sajnos som ekber azt hiszi, megcsinálja a gyereket és ha válás lesz belőle, nem nagy ügy, majd fizet az apka valamennyit, amennyiből nem hal éhen a gyerek és kész. Aztán ha nem elég, akkor vacak az apuci.
Nem értem miért állandóan csak a férfi a hibás. Ilyen felfogású nőktől minden épelméjű menekül.
Na te aztán már csak tudod, hogy mi a helyzet nálunk!!! Honnan is????? éltél volna velem??? nem hiszem...
A szegény apuka 7 évig feketén dolgozott, hogy Ne tudják tőle vonni a gyerektartást!!!!
Az meg hogy ingyenes a fogszabályzó hát írd meg nekem legyél szíves, hol ingyenes, mert mi sztk alapon csináltattuk- csináltatjuk a gyereknek, és így kerül ennyibe!!!
És megnyugtatlak, nem a jó érzésű apuka menekült tőlem, hanem mi tőlünk, míg agyon nem vert bennünket részegen.... ugyanis volt, hogy a mentő vitt el engem....
Ha nem tudsz valamit, ne oszd az észt és NE általánosíts! Nekem meg az ilyen fúúú de okos vagyok szindrómás emberekből van elegem...
Tudod, nem úgy van, hogy férjhez megyek, és kócos lett a hajam, elválok.... legalábbis nálam nem... nem volt más lehetőségünk, ha életbe akartunk maradni és bocsáss már meg azért, mert el mertünk jönni....
nem kell válaszolnod, belőled ennyi is elég volt, köszi....
Megértem a problémádat, mert az én szüleim apám alkoholizmusa miatt elváltak mikor 9 éves voltam, azaz 1992-ben. A bíróság nevetséges összegű gyerektartást ítélt meg,ami nem volt elég a tankönyvekre. A tárgyaláson az édesanyám ügyvédje nem szólt semmit, a bírónő az apám pártjára állt. Pedig mindig az anyákat védik !!!!!!!
Az apám soha nem szállt bele semmibe, névnapra és szülinapra semmit nem adott,mindig azt mondogatta hogy nem adná, csak levonják tőle. Most meg azt mondogatja hogy mennyit adott és adjam vissza neki, azaz támogassam, holott munkanélküli diplomás vagyok 2 éve.
Esetleg próbáld meg egy új tárgyalást intézni, mert hivatkozhatsz a kiadásokra, mert egy gyereknek szüksége van még az említett dolgokon kívül ruhára, tankönyvekre, ebédpénz, zsebpénz, osztálypénz, névnap, szülinap stb.
Egy fizetésből csak emberfeletti erővel lehet felnevelni egy gyereket, és egy gyereknek nehéz megmagyarázni,hogy apuka miatt le kell mondani erről-arról, és nem luxuscikkekre gondolok.
tomcsa4 írta azt a kommentet, ami úgy kezdődik, hogy 21 éves korig ingyenes a fogszabályzó....
emeléett mindenféle trágár üzeneteket ír. Az ilyen mi a fenének regisztrál ide??? Az embereknek számukra fontos kérdéseik vannak, amire szeretnének választ kapni...
Kerülendő ez a személy, nem beszámítható. Legalábbis engem már meggyőzött erről.
Én tiltottam..... nincs szükségem még egy ilyen értetlen ember véleményére...
Az én volt férjem is úgy ment el az új munkahelyére dolgozni, hogy üres volt a mill lapja, holott 2 gyerek után kell fizetnie... Ez azért mindent elmond róla azt gondolom...
Én hál'istennek nem vagyok egyedül, de azt gondolom, ha a férjem megad "mindent" a nem közös gyerekünknek is, akkor az apjának is ki kellene venni a részét a nagyobb kiadásokból. A kicsivel nem foglalkozunk.... felesleges, mert nem éri fel ésszel, hogy a mindennapok is sokba kerülnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!