Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
12,5éves lányom van, aki után rendszeresen kapok gyerektartást. Most viszont egy nagyon kiadás van vele kapcsolatban (fogszabályzó). Kérhetek erre + pénzt az apától? Eddig semmi nagyobb kiadásban nem segített (pl. beiskolázás)
Nemcsak kérheted a kötelessége a nagyobb költségeket,mint pl:fogszabályzó,iskolakezdés,szezonális öltöztetés...stb..felesbe állni.
A gyerektartás a gyerek eltartására van,nem ezekre a plusz kiadásokra.Mint pl:Iskolai menza,étel,ital,fürdőszerek,számlák..stb.és még sok egyéb kiadásra.
Ha nem hajlandó,bíróságra viheted az ügyet,meg fogják állapítani,hogy jogos a kérésed.
17:37
rossz ötlet, körberöhögik ezt a szerencsétlen nőt a bíróságon, ha megemlíti ezt az esetet...
17:37
Hülye vagy. Szóval ha veszek a lányomnak egy ruhát, követelhetem a pénz felét? De tudod mit, veszek a lányomnak egy autót, és bekövetelem 10m-ből 5öt.. Ugye te is érzed, hogy ez hülyeség. Nem köteles, de ha van szíve, és pénze, ad.
Nem,én is megkaptam.
Fordulj bírósághoz ha nem hajlandó hozzájárulni az efféle költségekhez,és ne csak a fogszabályzóhoz,hanem iskolai kiadásokhoz és egyéb nagyobb kiadásokhoz is.A gyerekét minden szülő köteles 50-50%-ban eltartani,és minden vele járó egyéb költség is a szülőké felesben.
Ez nem szívesség kérdése,ez kötelesség.
nem röhögik körbe..
vagyis nekem mikor apáméknak volt a tárgyalásuk úgy volt megegyezés hogy minden hónapban fizeti a gyerektartást (25e) de ez mellett kötelező minden nagyobb kiadást felesbe vállalni anyummal.apám ezt nem tette meg..a bíróságra bement anyum és kapott levelet hha xy idő alatt nem fizet +ba ennyit meg annyit akk komoly szankciókat von maga után..
Unokatesó ugyan így perre vitte a sulikezdést,mert apuka nem akarta fizetni ma kiadások felét,és megkapta.
Ugyanis ez nem szívesség hanem kötelesség!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!