Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
12,5éves lányom van, aki után rendszeresen kapok gyerektartást. Most viszont egy nagyon kiadás van vele kapcsolatban (fogszabályzó). Kérhetek erre + pénzt az apától? Eddig semmi nagyobb kiadásban nem segített (pl. beiskolázás)
Első vagyok.nagyon szépen lepontoztatok...(miért is?)
Én is elvált vagyok,és amikor elváltam a fiam 8 éves volt.
A bíróságon a férjnek a fizetésének a 20%-a vagy a mindenkori minimálbér 20%-a amit köteles fizetni a gyermeke után..Én megkérdeztem a bírót hogy nagyobb kiadásnál (pl:iskolakezdés,fogszabályzó,külön órák stb)kérhetem a férjemtől a kiadások felét.A válasz az volt,Hogy kérni kérhetem,és ha az apa szívén viseli a gyermeke sorsát akkor úgyis támogatni fogja.De külön nem rögzítik hiszen a gyerektartást jár,és nekem ezt kell beosztanom..Lehet pereskedni az apával,de ha eddig jó kapcsolatvolt,akkor sikeresen tönkre is lehet tenni..
Kérheted, és tőle függ, hogy fizet-e szerintem. Ha bíróságra viszed ott sok tényezős a dolog. Vannak-e még gyerekei, mert azokra is gondot kell viselnie, illetve, hogy mennyi gyerektartást fizet.
Az én anyám sosem kért apámtól, viszont a férjem ex-neje állandóan kér. Szerintem ez egy kínos kérdés, és leginkább a köztetek lévő viszonyon, bizalmon múlik.
azért van ennyi apaellenes válasz, mert aránytalan a felosztás. a gyereket ketten csinálják, ketten vállalják amit kell, és fél fogszabályzót/szemüveget/különórát nem adnak, h csak az anya része legyen benne.
esetemet elmondom: apa keres 90et(éljen az egészségügy) én kapok csp+gyed 70et, albiban lakunk, lakbér rezsi egyéb számlák kb 90, így kb megéltünk,de különmentünk, apának 72ből kéne albit csekkeket kaját miegymás intézni, nekem 83ból ugyanezt kettőnknek a gyerekkel, mert nincs akihez mehetnénk lakni. én jogosan mondom, h ez p.csafüst, ő jogosan mondja, h éhen fog halni így is, nem tud plusz költséget vállalni. emiatt vannak ótvar kapcsolatok, mert nem tudnak különcuccolni, inkább nyelik egymás szemétkedéseit. szocosztály elhajt, akkor mi marad? egymásra mutogatás, nélkülözés, gyerekek feje felett repkedő villámok. talán ha kissé bőkezűbben támogatnák azokat,akiknek szükséges, nem lenne annyi ellenségeskedés, stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!