Ha használni szeretném hivatalosan is a nemesi előnevemet, akkor az mennyibe kerülne kb h beírják az anyakönyvembe? Teljes névváltoztatásnak számít mintha egy tök más, új vezetéknevet akarnék?
Nem lehet ma már tudtommal ilyen nemesi előneveket használni.
"Magyarországon a nemesi előnevek használatát az 1947. évi IV. törvény megtiltotta."
Szóval bukta.
Nem vonták vissza, ma is hatályos.
Te egyébként nem tudod használni a google-t, gróf úr?
Ahha, már látom :)
Amúgy nem vagyok gróf úr. Max báró kisasszony :DD
De nem ez volt a szándékom a névvel, mondom!
Egyébként kiskorú vezetéknevét meg lehet változtatni anélkül h a szülők az övükét megváltoztatnák ?
A Nemzeti Jogszabálytárban (www.njt.hu) utána tudsz nézni a kérdéseidre vonatkozó törvényeknek. A kiskorú névváltoztatását most pl. az 1982. évi 17. törvényerejű rendelet szabályozza, de 2013. január 2-től már a 2010. évi I. törvény lesz a mérvadó.
Ha a fenti linken keresőszónak beírod, hogy „nemesi előnevek”, akkor kijön az erre vonatkozó tv., és minden törvénynél látod, hatályos-e, s ha nem, mi van helyette.
Lehet, hogy hülye vagyok, de nem értem.
Azt írod, hogy a nemesi előnevet akarod felvenni.
Utána meg azt, hogy jobban hangzik, mint az eredeti.
De az előnévtől a neved nem változik meg, nem?
Ha most Kis Piroska vagy, akkor bárónő Kis Piroska lennél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!