Mért akarhat vajon mindenki beleszólni abba, hogy mire és mennyit költök?
Most készülök egy új albérletbe költözni, ami a családomnál kiverte a biztosítékot, mert, hogy mindenki betudná osztani azt a pénzt amivel ez majd többe kerül, illetőleg a bútorokra elköltött pénzt. Mit javasoltok mit lehet ez ellen tenni, hogy senki ne akarjon ebbe beleszólni. Valóban sokuk számára jelentős összegről van szó, de ezért a pénzért ők nem tettek semmit, tehát nem értem, hogy miért érzik a saját problémájuknak, hogy én mire költök.
(23 éves vagyok, 5 éve dolgozom, soha senkinek a segítségére nem szorultam! Konkrét összeget nem írnék, ha még is érdekel valakit / fontosnak tartja akkor le írom)
Ha megteheted költs ennyit albérletre, csak van amit a rokonoknak akár még a szüleidnek sem kell tudni. Tőlem anyukám már évek óta nem kérdezte, hogy pontosan mennyit keresek.Még az elején néha igen de csak azért, hogy nehogy lenyúljanak a munkáltatók a nulla tapasztalatommal.
De még csak 5 éve dolgozol és még csak 23 éves vagy...Nem biztos hogy mindig jól fog menni a céged, sajnos ez nem törvényszerű mi van ha az életszínvonaladat lejjebb kell adnod?
az sem mindegy hogy a családodnak segítettél-e valamiben már? Írod, hogy nekik jelentős az összeg, lehet az esik nekik rosszul, hogy felneveltek támogattak minimum 18 éves korodig és most, hogy megtehetnéd hogy segíts nekik inkább kidobod az ablakon a pénzt...
Mert irigyek.
Hasonlóan vagyok,18 évesen elköltöztem,meló mellett lediplomáztam ne büfészakon,koliból albi,majd drágább jobb albi,majd szép kis házikó párommal,akkor már megtehettük.Mi dolgozunk meg érte,nem a semmiért tanultam és dolgoztam,dolgozok.
A család sosem támogatott,ha rajtuk múlik gyárban szalagmunkán vagyok.
Most már jól megy,most jönnek hogy minek nekünk olyan drága albérlet (90ezer,de vidék és szinte minden van benne),minek új ez,új az.Inkább adjam nekik.
Hülye lennék,én se kaptam még egy biztató szót se.
Köszönöm a válaszokat féltem ki írni konkrét számokat, mert általában erre itt mindig leszólás jön a gyk.n.
Látom más is van hasonló helyezettben, az utolsó válaszolóval teljesen egyet értek.
Ne foglalkozz az ilyesmivel.
Irigységnek hívják.
A magyar ember már csak ilyen :))
Mi Angliába szeretnénk kiköltözni, s mi az első?
"Úgyse tudjátok fizetni az albérletet, mert drágA!!!"
Majd amikor fény derül rá hogy de tudjuk, sőt, nem is a legolcsóbbat, jön a következő:
"Hát ott se kolbászból van a kerítés, hát majd meglátjátok!!!"
Még a kedves apósom is megjósolta a páromnak hogy éhen fogunk veszni ha elköltözik otthonról, ő is jött a "majd meglátjátok"-kal.
Megláttuk. Jól élünk :)
Kedves 12es válaszoló!
Ne haragudj, hogy csak most írok így 2,5 hónap múlván de most olvastam újra a válaszokat és most tűnt fel amit írtál.
Azért ez számomra mókásan hangzik 40e ft kapsz egy max 1 szobás garzont ami jó(bb) állapotú ami nekem "kicsit" kicsi volna bárhonnan nézzem.
Én szükségét érzem arra, hogy nekem legyen nagy konyhám, normális nappalim egy dolgozó és egy hálószobám.
Az meg, hogy a különbözetet el jótékonykodjam egy picit furának érzem, én ezért nagyon sokat dolgozom és az életben én még semmit nem kaptam ingyen soha. Akik nálunk dolgoznak én nekik "jótékonykodom" azzal, hogy a piaci béreknél kicsit többet keresnek azzal, hogy ha gond van akkor bárki bármikor elmehet szabadságra, amikor szükségét érzi. Azzal, hogy nincs terrorizálás és nem lebeg senki feje felett a kirúgás Damoklész kardjaként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!