Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy segítsek anyának?

Hogy segítsek anyának?

Figyelt kérdés
Anyagilag teljesen mínuszban vagyunk már nagyon rég óta és anya ettől egyre jobban kivan. Annyira sjanálom, mindig olyan depis, gyakran sír, a szívem szakad meg. Most is próbáltam vigasztalni, azt mondta azért ilyen mert nem tud nekünk mindent megadni, kaja is alig van, nem hogy még ruha vagy elmenjünk valahová... Hiába mondom hogy van aki sokkal rosszabb helyzetben van, azt mondja hogy nem másokat kell nézni. Én most kedztem a gimit, mellesleg utálom, az egész osztály engem csesztet, mégis azt mondom anyának, hogy hűű de szeretek oda járni és hogy hűű de sok barátom van. Közben a szivem szakad meg, hogy hazudnom kell neki, de tudom hogyha tudná hogy szenvedek akkor még rosszabb lenne neki is. Át szeretnék menni másik suliba de anyáék annyira örülnek hogy ilyen jó(szerintem nem), színvonalas suliba vettek fel... meghát azt hiszik hogy tetszik :( De most nem ez a lényeg, nagyon-nagyon szeretnék segíteni anyának, olyan jó lenne egyszer mosolyogni látni. Utál munkába járni, 8 óráért 40000-ret kap. Mondjuk össze vissza dolgozik, ha itthon van akkor unatkozik mindig, gyorsan kitakarít és ennyi. Megszakad a szívem, olyan jó lenne ha egyszer úgy jönnék haza hogy találtam 100000-ret vagy valami értitek... 14 évesen hogy segítsek neki??
2012. nov. 19. 18:04
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
69%

Első! Nem tudom te hol élsz, de felénk is örülhet egy nő ha egyáltalán kap munkát. Normális munka nincs!

Mást nem tudsz tenni, minthogy segítesz neki az otthoni dolgokban. Apukád hol van? Nem segít?

2012. nov. 19. 18:18
 2/18 anonim ***** válasza:

nincsenek rokonaitok akik tudnának segíteni?

tudom le leszek pontozva de ha elkezdene ismerkedni...ez a legbiztosabb út szerintem a mai világban

2012. nov. 19. 18:18
 3/18 A kérdező kommentje:
Apa külföldön kamionozik de az is csak arra elég hogy kifizessék a számlákat. Mivel nem rég óta dolgozik ezért még így is van egy csomó számla...
2012. nov. 19. 18:20
 4/18 A kérdező kommentje:
Rokon nincs. Vagy nekik sincs, vagy nem adnak.
2012. nov. 19. 18:20
 5/18 anonim ***** válasza:
65%
Kedves utolsó: nem kellett volna ennyire leszólni a kérdezőt. Segítséget kért, és nem szidást. Valószínúleg az ő anyukájának sem ment régebben a tanulás, és most csak ezért keres 40000.- ft-ot. De a kislányát gimnáziumba járatja. Látod, ez a nem semmi. Te meg kedves kérdező, szedd össze magad a suliban. Egyelőre azzal tudsz segíteni, hogy jól tanulsz. Ez most a te dolgod. Meg természetesen odahazai munkába is beszállhatsz. Ez is sokat számít.
2012. nov. 19. 18:22
 6/18 anonim ***** válasza:
53%

Ahol én dolgoztam gyárüzem ott lasszóval fogták be a dolgozókat, mert nem jött senki. Pedig a nettó 100-110-et kifizették, plusz kafetéria.

Jah igen nem az 5 percenként megállok pihengetni 15 percre kategóriás munka volt, hanem 12 óra szalagmunka, 6-8 gép felügyelete, kiszolgálása és csomagolás.

Mégsem jött senki, mert nyáron a gép mellett 60 fokokat mértünk, a munka meg büdös volt.

Ha mesélik el sem hiszem, de munkanélküliek jöttek, és 1-2 nap után inkább elmentek segélyért minthogy dolgozni kelljen.

Tudom, hogy szar a helyzet az országban, de amíg akadnak ilyen helyek, bizony nem tudok sajnálni...

Azóta rászoktak, hogy diákmunkásokat alkalmaznak. A diák megbecsüli a melóhelyet, és ha mégis elmegy, jön helyette másik. Jah, és havi szinten felébe kerül...

2012. nov. 19. 18:32
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Énnem tudom, merre laktok, de a 8 óráért hivatalosan járó minimálbér már 68 000 ft, ez azoknak jár, akiknek nincs szakképzettsége.Igen, anyukádnak másik munkát kell keresni,neked meg nagyon jól tanulni.Sok suliban a jó átlagért adnak ösztöndíjat, én is kaptam havi 5400 ft-ot régen.Neked meg diákmunkát kellene keresned a hétvégére és a szünetekre.
2012. nov. 19. 18:34
 8/18 anonim ***** válasza:
9 Oda is csak ismerőssel lehet bejutni.
2012. nov. 19. 18:34
 9/18 anonim ***** válasza:
64%

"Oda is csak ismerőssel lehet bejutni."

Igen ez a tehetetlen emberek monológja.

Évekig hallgattam, hogy a vasúthoz csak komoly ismertséggel és vasutas családból jőve lehet felvételt nyerni, úgy is nehezen.

Ennek ellenére elvégeztem a szakközepet, utána technikusit, beadtam a papírom, vártam 1 hónapot, visszahívtak, bementem, és felvettek.

"Nincs lehetetlen, csak tehetetlen."

2012. nov. 19. 18:37
 10/18 anonim ***** válasza:
* A lényeg maradt ki: minden ismertség nélkül. És vasutas sem volt soha a családban dédnagyszülők szintjéig biztosan nem.
2012. nov. 19. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!