Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elítélitek azt a nőt, aki...

Elítélitek azt a nőt, aki gyes-re szül?

Figyelt kérdés
Nem a gyes-ért, a férje jól keres. Csak a nő még nem dolgozott eleget a gyed-hez.
2012. nov. 17. 17:21
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
28%

Pontosan, ahogyan az utolsó írja.

Az élet nem tragédia, de nem is vígdarab. Észnél kell lenni, nem szabad csak a másik emberre hagyatkozni.

Az állását ma már bármikor bárki elveszítheti sajnos, bármikor tönkremehet bármilyen vállalkozás, és akkor nincs stabil bevétel. A másik fél nem dolgozik esetleg, ezért nincs bevétele, a megtakarításokat meg ilyen árak mellett előbb-utóbb fel kell élni. Már ha van(nak) megtakarítás(ok).

2012. nov. 18. 19:27
 42/49 anonim ***** válasza:
83%
Sztem is felelőtlenség GYES-re szülni. Párom exe is így szült, meg is romlott a kapcsolatuk a sok anyagi nehézség miatt, aztán amikor szétmentek, meg kérte volna pénzt, hogy tartsa el őket továbbra is, és az apa volt a szemét mindenki szemében, holott a nő nem volt hajlandó még a gyerek 3 éves kora után sem elmenni dolgozni. Egyik ismerősünknél is hasonló a helyzet, szerencsétlen apa dolgozza ki a belét, pedig még beteg is. Én nem szülnék GYES-re, ill. nem is szülök. Márciusban jön a baba, de kapok TGYÁST és GYED-et is, a mai világban már nem lehet arra alapozni, hogy 1 valaki tartsa el a családot. Megértem, hogy sok szemét munkáltató van, akik nem jelentik be a dolgozókat, meg nehéz a mai világban elhelyezkedni, de iszonyat rizikó GYES-re szülni.
2012. nov. 19. 08:33
 43/49 anonim ***** válasza:
68%

Én írtam, hogy a férj viszi váláskor a bankkártyáját...

Ennek semmi köze ahhoz, amit a házasság alatt szereztek. Vagy te azt várnád, hogy válás után is a férj tartson el? Nem, onnantól a nő gyesből, csp-ből és gytartásból él, ami kb 50-60000 Ft. Szóval ezért....

2012. nov. 19. 09:17
 44/49 anonim ***** válasza:
71%
Jó eséllyel a házasság után is dolgozik a férj, és az azutáni kereset már közös vagyonnak számít, amit a sok gyesre szülő anyuka vinne gond nélkül, mert "hát az közös vagyon meg jár neki" (nyilván ironikusan írtam, hogy jár, de a sok lepontozó nem értelmez, csak pontoz :D)
2012. nov. 19. 15:16
 45/49 anonim ***** válasza:
21%

Nem tudom, miért van itt ez a sok "én pénzem, te pénzed" dolog.

A házasságban egyértelmű, hogy a pénz közös.

Az én pénzem a páromé is, és fordítva.

Megosztom vele az életem, megosztom vele a pénzem.

Akivel nem osztanám meg a pénzemet, azzal nem házasodnék.

Nálunk minden közös, én nem tudnék olyan kapcsolatban élni, ahol 10-20 év után is azon kell gondolkodnom, hogy vajon ki mit vett, hozott, teremtett.

Együtt hozunk létre mindent, anyagi biztonságot, lakást, berendezést, autót, gyereket...

Így nem lehet szerintem gondolkodni, hogy "majd, ha elválunk, akkor ki mit fog vinni".

Vagy együtt, és akkor közös az élet, a pénz és "jóban-rosszban együtt", vagy sz.arni kell bele a kapcsolatba, mert ennek semmi értelme.

Mit kell hánytorgatni, hogy ki hoz többet a háztartásba?

A bizalomnak pénzügyi téren is meg kell lennie, különben eheted a kefét halálodig, hogy "mi lesz, ha...".

2012. nov. 19. 15:32
 46/49 anonim ***** válasza:
79%
42-es vagyok. Nyugodtan le lehet pontozni, kedves gyes-re szülő anyukák, vagy akik ezt tervezik. A bizalom szép dolog, meg a szerelem is. De én nem akarok majd a gyerek születése után ide jönni a gyakorikérdésekre ilyen problémákkal, hogy lelépett pasi, és hogyan húzzak ki belőle minél több gyt-t, meg hova tegyem a gyerekem, amíg dolgozom, meg hogy éljek meg 40e Ft-ból, meg hogy nem akarok elválni a férjemtől, mert nincs hova mennem. Nyilván én is bízom a páromban és szeretem, különben nem szülnék neki gyereket. De sose lehet tudni, mit hoz a jövő, és az az 1 év munka nem olyan sok, hogy ne lehessen kibírni.
2012. nov. 20. 08:38
 47/49 anonim ***** válasza:
84%
Nem ítélném el, csak nem érteném. Aki nem tud felmutatni egy év munkaviszonyt az a későbbiekben kisgyerekkel hogy tervez állást keresni? Nekem ebből az jön le,h nem is akar soha dolgozni. Számomra pedig érthetetlen, hogy egy felnőtt emberben nincs arra igény, hogy a saját életét legalább részben maga oldja meg. Aztán majd csodálkozik, mert még a legbiztosabb kapcsolatban is pl. megbetegedhet a férj. Aztán majd neki kéne eltartani a gyereket, meg ápolni a beteg férjet... Meg nem is értem, miért nem bír egy egészséges ember dolgozni legalább egy évet, én pl. most terhesen is bejárok még.
2012. nov. 20. 09:50
 48/49 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, 46-oska! Aki itt az reálisan gondolkodik, azt lepontozzák.

Jellemző.

Aztán jönnek panaszkodni, hogy nem veszik fel őket még gyárba sem dolgozni.

2012. nov. 21. 18:50
 49/49 anonim ***** válasza:

"Nem tudom, miért van itt ez a sok "én pénzem, te pénzed" dolog.

A házasságban egyértelmű, hogy a pénz közös.

Az én pénzem a páromé is, és fordítva. "

Nem ez a baj, hanem lényegében egy fizetés van és ha az kiesik akkor a semmire sem elég 40. ezres gyes marad nem Szóval nem mindegy hogy a közös 40. ezer vagy a 120 ezer marad ha a férfi fizetése kiesik.

2012. nov. 21. 20:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!