Elítélitek azt a nőt, aki gyes-re szül?
Pontosan, ahogyan az utolsó írja.
Az élet nem tragédia, de nem is vígdarab. Észnél kell lenni, nem szabad csak a másik emberre hagyatkozni.
Az állását ma már bármikor bárki elveszítheti sajnos, bármikor tönkremehet bármilyen vállalkozás, és akkor nincs stabil bevétel. A másik fél nem dolgozik esetleg, ezért nincs bevétele, a megtakarításokat meg ilyen árak mellett előbb-utóbb fel kell élni. Már ha van(nak) megtakarítás(ok).
Én írtam, hogy a férj viszi váláskor a bankkártyáját...
Ennek semmi köze ahhoz, amit a házasság alatt szereztek. Vagy te azt várnád, hogy válás után is a férj tartson el? Nem, onnantól a nő gyesből, csp-ből és gytartásból él, ami kb 50-60000 Ft. Szóval ezért....
Nem tudom, miért van itt ez a sok "én pénzem, te pénzed" dolog.
A házasságban egyértelmű, hogy a pénz közös.
Az én pénzem a páromé is, és fordítva.
Megosztom vele az életem, megosztom vele a pénzem.
Akivel nem osztanám meg a pénzemet, azzal nem házasodnék.
Nálunk minden közös, én nem tudnék olyan kapcsolatban élni, ahol 10-20 év után is azon kell gondolkodnom, hogy vajon ki mit vett, hozott, teremtett.
Együtt hozunk létre mindent, anyagi biztonságot, lakást, berendezést, autót, gyereket...
Így nem lehet szerintem gondolkodni, hogy "majd, ha elválunk, akkor ki mit fog vinni".
Vagy együtt, és akkor közös az élet, a pénz és "jóban-rosszban együtt", vagy sz.arni kell bele a kapcsolatba, mert ennek semmi értelme.
Mit kell hánytorgatni, hogy ki hoz többet a háztartásba?
A bizalomnak pénzügyi téren is meg kell lennie, különben eheted a kefét halálodig, hogy "mi lesz, ha...".
Nyugi, 46-oska! Aki itt az reálisan gondolkodik, azt lepontozzák.
Jellemző.
Aztán jönnek panaszkodni, hogy nem veszik fel őket még gyárba sem dolgozni.
"Nem tudom, miért van itt ez a sok "én pénzem, te pénzed" dolog.
A házasságban egyértelmű, hogy a pénz közös.
Az én pénzem a páromé is, és fordítva. "
Nem ez a baj, hanem lényegében egy fizetés van és ha az kiesik akkor a semmire sem elég 40. ezres gyes marad nem Szóval nem mindegy hogy a közös 40. ezer vagy a 120 ezer marad ha a férfi fizetése kiesik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!