Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elítélitek azt a nőt, aki...

Elítélitek azt a nőt, aki gyes-re szül?

Figyelt kérdés
Nem a gyes-ért, a férje jól keres. Csak a nő még nem dolgozott eleget a gyed-hez.
2012. nov. 17. 17:21
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
36%

Nem!

Anya akar lenni, ez felülír mindent.

Ha arra várnánk, hogy minden meglegyen, és klappoljon, valószínűleg senki nem szülne soha.

Mindig van, amiért "várjunk még"!

2012. nov. 17. 17:50
 12/49 anonim ***** válasza:
80%

"gyes-re szül"

Ezt csak arra mondjuk, akinek semmilyen más jövedelmi forrása nincs.

Ha a férj jól keres, akkor ő nem gyesre szül.

Miért ítélném el?

2012. nov. 17. 17:53
 13/49 anonim ***** válasza:
70%
Jaj utolsó azért 1. éves munkaviszony ami az elmúlt két évben összesen kell meglennie nem sok idő. Annyi azért mindenkinek bele kellene férnie. Az meg nem indok, hogy anya akar lenni, mert az baromi önzőség a gyerekkel szembe ha mindenben nélkülöznie kell. Ma már egyetlen állas sem garantált és ha apukát kirúgják akkor a 40 ezer gyes+ családiból, hogy élnek meg hárman?
2012. nov. 17. 17:54
 14/49 anonim ***** válasza:
60%

Nem nyomorogna a gyerek, mert a férj jól keres.

Amúgy meg mindig történhet baj, anyukát elütheti egy autó, apuka infarktust kaphat, ezen kár pörögni, hogy "mi lenne, ha..."

2012. nov. 17. 17:55
 15/49 anonim ***** válasza:
69%
Azért egy kicsit gyakoribb a munkahelyről való kirúgás mint az infarktus fiatal apák esetén.
2012. nov. 17. 17:57
 16/49 anonim ***** válasza:
74%

Nem ítélem el. Csak sajnálom, mert egy anyagi függésben élő házi rabszolga lesz, és nem lesz választása, mert a férjétől függ az egész megélhetése. A férje fogja eltartani, és ezért bármit megtehet vele, csalhatja, ugráltathatja, a nő meg retteghet, hogy nehogy a férje elveszítse a munkahelyét vagy elhagyja, mert akkor a gyerek is meg ő is nyomorogni fog.

Nekem az ilyen szintű kiszolgáltatottság és a totális anyagi függés és rabság, és hogy ezek miatt soha semmit nem csinálhatok függetlenül, elvenné az életkedvemet, és lehet hogy felkötném magam.

De el nem ítélem. De örülök, hogy nekem van szabadságom, anyagi függetlenségem, lehetőségem hogy csináljak rengeteg izgalmas dolgot, és hogy nem csak a férjemet meg a gyerekemet kell kiszolgálnom 20 éven keresztül, és nem kell attól rettegnem, hogy a férjem mikor csal meg vagy hagy el vagy veszti el a munkáját, amitől én is meg a gyerekem is nyomorogni fogunk.

2012. nov. 17. 18:42
 17/49 anonim ***** válasza:
84%

képtelen lennék ilyesmire. ha nem dolgozott elég időt az azt jelenti, hogy a húszas évei elején szül? pláne rossz döntés.

nem szeretnék ennyire függeni senkitől, mert akár még rosszul is végződhet.

a másik, hogy ha van lehetősége, akkor miért fosztja meg a gyerekét attól, hogy több legyen a családi kasszában, ezáltal jobb minőségű dolgokat adhat meg neki?

2012. nov. 17. 18:59
 18/49 anonim ***** válasza:
100%
Nem ítélem el, csak buta dolognak tartom. Gondolom, nem kell ecsetelnem, hogy hány ilyen nő írogat a GYK-ra, nap mint nap, legfőképp ide, meg a gyerekvállalás kategóriába. Az, aki asszonytartást követelne, a másik meg, aki arra apellál, hogy kisgyerekkel nem rakhatják ki az albérletből, stb.
2012. nov. 17. 19:25
 19/49 anonim ***** válasza:
59%
Én nem szeretnék anyagilag ennyire kiszolgáltatott lenni, szerintem az ilyen nő jól teszi, ha belefoglalják valami szerződésbe, hogy a férje egy esetleges válás után is támogatja. Ezt leszámítva viszont jobban becsülöm azt a nőt, aki felvállalja, hogy elsődlegesen anya akar lenni, mint aki bejut egy munkahelyre, lehúzza az egy évet és már megy is gyesre. Egy jó barátnőmet azért nem vették fel most egy munkahelyre, mert előtte sorozatban három nő játszotta el, hogy állásinterjún behazudta, hogy még nem tervez gyereket, aztán amint bejutott, első dolga volt lebabázni, és a cég már nem mer kockáztatni :(
2012. nov. 17. 19:33
 20/49 anonim ***** válasza:
60%
Ha anyagi függésről beszélünk, akkor azt a házasságot már megette a fene...vannak ott komolyabb problémák is. Fél éve vagyok gyesen de még egyszer sem hallottam, hogy nem közös a pénz, nem kellett megvonni magamtól semmit, ha volt rá pénz, a gyes meg 26 500 nettó, nem 40ezer.
2012. nov. 17. 19:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!