Elítélitek azt a nőt, aki gyes-re szül?
Ha nem dolgozott még eleget,akkor gondolom nagyon fiatal ,én nem itélem el,de minek ennyire rohanni ? Azért nem árt ha az ember kicsit épitgeti a karrierjét előtte,mert kisgyerek nélkül is baromi nehéz munkát találni,nemhogy gyerekkel.
Az ,hogy a férj jól keres a mai világban nem nyújt túl nagy biztonságot . Szűnnek meg a munkahelyek,leépítések ,létszámstoppok .. nem árt több lábon állni,én azt mondom,főleg,hogy egy gyerek azért viszi a pénzt rendesen ,akárki akármit mond,nem kell ahoz nagylábon sem élni. Pelenka,gyógyszerek,kenőcsök stb ezekre egy kisebb vagyont otthagy az első pár hónapban az ember,a ruhákról nem is beszélve,amiket kéthetente le kell cserélni mert nem megy fel a gyerekre,bababútoroknak még használtan is van áruk. És akkor nem beszéltem még a tápszerről ha kell,arról,hogy rohadt sokat kell mosni,nem lehet 17 fok a lakásban ha kisgyerek van ez a rezsit is megdobja. És ugye mind tudjuk,hogy a váratlan kiadások is a legrosszabbkor jönnek.
ma 18:42
Azért nem minden férfi lesz hatalomvágytól fűtött rabszolgatartó azért mert ő tartja el a családot.
Nem jelentheted ki, hogy rabszolga lesz és azt tesznek vele amit akarnak.
a krach bármikor beüthet, szerintem sokkal olcsóbb egy baba, mint egy állandóan betegeskedő, vagy esetleg kettő óvodás, hogy a gimisről, egyetemistáról meg ne is beszéljünk. Vagy akkor soha ne szüljünk? Akinek van normális végzettsége, előbb-utóbb dolgozni fog, 40 évet min., miért fáj az másnak, hogy előbb szül, utána dolgozik?
Az alapeset meg az, hiába dolgoztál 10 évet, leépítés van, vagy csak elmentél szülni, már nem vesznek vissza, kész passz, munkát találni meg nehéz kisgyerekkel, mert többet beteg, mint nem.
nem lesz zsarnok minden olyan férjből aki eltartja a feleségét, de attól még jó dolog nyugodtan lefeküdni este, azzal a tudattal, hogy ha a férjemnél-páromnál beütne a krach, akkor nekem is van a minimálisnál nagyobb jövedelmem, és nem halunk éhen 1 hónapon belül, ha ő addig nem talál munkát.
pont ezért érdemes félretenni is, mielőtt baba érkezne, hogy utána ne kelljen járni kölcsönkéregetni meg panaszkodni, hogy nem telik pelenkára stb-re.
a legtöbb baj manapság abból van, hogy az emberek nem néznek tovább a holnapnál, csak ész nélkül mennek bele mindenbe, aztán csodálkoznak, mikor nincs lóvé, vagy épp más gondok jelentkeznek.
persze amikor ezt megmondom, akkor én vagyok a román, hogy tárgyilagosan beszólok a sipákolás helyett.
Nem ítélem el, csak utána ne sírjon a segélyért, amit a dolgozó emberek adójából fizetnek azért, mert ő nem tudott egy évig meglenni még gyerek nélkül.
Szóval nincs ezzel gond, ha jó a megélhetés, de náluk látom jó.
Viszont én nem tenném, max az én GYED-emet mindet a gyerekre költeném és máris több van neki.
A nem elítélés miatt v k*rvanagy lyuk a szociális támogatások hálóján. Nem ismerős a segélyre szülők rétege?
Megtakarítás nélkül, v.mekkora saját anyagi háttér nélkül felelőtlenség szülni. Nem milliókra gondolok itt megtakarítás címén.
Tökmindegy, hány éves vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!