Tudja, hogy nagyon bánt, mégis ilyet mond?
Páromról van szó.
Jelenleg sajnos nem dolgozom,ez nagyon rosszul érint..tudja ő is.Dolgoztam 2 helyen is,legutóbb fizettség nélkül küldtek el.Párom is kérdezget ismerősöket,de eddig semmi,üzletekbe sem keresnek senkit,ahol mi élünk egyszerűen nincs munka.Ez már a 3. eset,hogy ma a fejemhez vágta ezt..Mondtam neki,hogy jó lenne elmenni az egyik barátnőmnél,estig egyedül vagyok,erre annyit mondott,menj azt dolgozz,nem fogsz itthon ülni.
De mikor mondom neki,azt válaszolja,hogy az sem baj,ha nem fogsz dolgozni..(persze amint lesz valami,azonnal elválalom).De nekem ez annyira rosszul esik,amikor ilyet mond,tudja,hogy mennyire bánt az,hogy nem dolgozom.(Kapok támogatást amugy)
Könnyebb,hogy kiirtam,elnézést,ha rossz kategória.
"Tudja, hogy bánt, mégis ilyet mond?"
Erre csak azt tudod felelni, hogy "tudod, hogy ő ilyen, mégis vele vagy!"
Az első válaszoló tömören és röviden leírta a lényeget.
Ha arrafelé ennyire nincs munka, közösen kellene kitalálni valamit.
De pl. szerintem, ha fognál egy önéletrajzzal teli pakkot és körbejárnád az összes helyet vele, akkor nagyobb esélyed lehetne és talán ő is jobban viselné.
Ez az egész sok mindentől függ, nem ismerjük az anyagi helyzetet, semmit.
Az első válaszadónak: Ha mindenki ilyen felfogásban élne, s cselekedne amilyen szépen le tudtad ezt írni, akkor minden ember egyedül élne a földön magányosan. A kérdező és a párja valószínűleg szeretik egymást, viszont az egészséges párkapcsolatban vannak konfliktusok, amiket közösen kell megoldani, és nem azon elmélkedni, hogy ha ilyen és ezt tudom miért vagyok vele... Nonszensz!!! Valószínű, hogy neked tökéletes a párkapcsolatod soha semmilyen nézeteltérésed nem volt a pároddal, és mindketten a "persze drágám, hogyne drágám" önelnyomó kategóriába tartoztok, vagy egyedül vagy mint az ujjad mert képtelen vagy másokhoz alkalmazkodni és ember nincs a földön aki beleférne a tökéletes hajszolásod elvárásaiba... Piha!
Kedves Kérdező!
Többnyire a kialakult helyzet miatt van némi félsz a párodban. A Segítsége természetesen Őszinte, viszont a felgyülemlett feszültséget annak - a kapcsolat anyagi biztonsága tekintetében - okozóján vezeti le. Természetesen tisztában van vele, hogy nem Te vagy a valódi okozója a problémátoknak, hanem a munkaadód által kerültél ebbe a helyzetbe ám a kapcsolatban Te vagy munka nélküli így Te általad veszélyeztetett a biztonság. Ha ebből indulsz ki egy beszélgetést kezdeményezve arról, hogy megkérd ne mondja neked, ne rója fel neked ezt a helyzetet meg fogja érteni, és tovább segít, immár szurkálódások nélkül. Hajrá! És sok sikert az álláskereséshez!
Köszönöm a válaszokat.
Már felhivott,hogy nem ugy gondolta,tudja milyen nehéz munkát találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!