Normális az anyósom? Tudja hogy milyen rosszul állunk anyagilag és mégis ilyet kér tőlünk!
Arra kért hogy vegyük már meg az öccse házrészét 450.000ft-ért. A ház övé és a testvéréé felesben. Ez egy komfort és víz nélküli,lepukkant ház,a kertben nyakig érő gazzal!
Mi Pesten lakunk,a ház és az anyós 250km-re.
A legnagyobb problémám ezzel az hogy napról napra élünk,jelenleg csak a férjem dolgozik. Én gyesen,a munkám megszűnt. Lakáshitelünk van. Ezt az anyós mind tudja és mégis ilyet kér! Totál kiakasztott,még ha lenne is felesleges fél millám akkor sem kéne az a ház. És a párom is így gondolja,csak nagyon dühít hogy képes lenne még egy adóságot a nyakunkba varrni!!!
Megpróbálta, nemet kell neki mondani, és kész. :) Nem szabad rajta idegeskedni, ha valamiért fontos neki, lehet, hogy úgy volt vele, egy próbát megér. Ez nem kötelez benneteket semmire, a férjeddel ráadásul egyet is gondoltok a helyzetről. Egyszóval nincs min idegeskednetek, nemet kell mondani és megnyugodni! :)
Hajrá, csak pozitívan! :)
Legalább a párod egyedüli gyerek, vagy az anyósod felét majd többen öröklik? Ott is lakik az anyósod öccse?
Én nem venném meg, főleg a ti anyagi helyzetetekben.
Viszont mielőtt pálcát törnék az anyósod felett, tudni kellene, hogy miért kéri ezt tőletek, ő lehet, hogy jót akar. Az is lehet, hogy az öccse kéri, hogy fizesse ki a részét.
Köszönöm szépen!
Persze hogy nemet mondunk,csak az idegesít hogy egyáltalán ilyen megfordul a fejében!
Még ha jó állapotban is lenne az a ház,akkor is 250km re van,és egy fél házrészt elég nehéz lenne eladni. Anyós pedig 1000% hogy soha nem egyezne bele!
Az egésszel csak azt akarja elérni hogy az iszákos öccsét kitegye valahogy.
Én kérdeztem tőle ma hogy miért nem fizeti ki ő,erre az a válasz hogy beteg és nem tud dolgozni. Évek óta szoc segélyből él.
A férjemnek van még egy öccse,és igen ott lakik anyóssal a testvére.
Tavaly augusztusig 1éven keresztül nálunk lakott az anyós. Szó szerint mi tartottuk el. A segélyéből az otthoni adósságait fizette.
Aztán szépen megkértük hogy költözzön haza mert tovább nem bírtunk anyagilag még egy embert eltartani!
Az anyós megkért hogy hogy vegyétek meg, de te nem akarod megvenni.
Megoldás: NE VEGYÉTEK MEG.
#3-as vagyok
Tegyük fel megveszitek. Az anyósod öccse szerintem ebből a pénzből nem fog (nem tud) elköltözni. Viszont kilakoltatni csak ti tudjátok (az anyósodnak semmi köze és joga nem lesz hozzá), de ezt 250 km-ről még megpróbálni is nehéz lenne!
Viszont lesz mit elinni az öcsnek!
Ha viszont örököltök az anyós után, akkor lesz egy 3/4 házatok a világ végén.
Szóval semmi szín alatt ne vegyétek meg!
Normális, de önző.
Megkért, ti peidg mondjatok szépen nemet és a téma le van zárva. Nem szabad ezen idegeskedni, nem szabad más helyett felvenni a felelősséget - intézze az anyós az iszákos testvére dolgait, ne varrja a ti nyakatokba a gondjait -, és nem szabad többé rágondolni sem.
Megkért, jó. Nemet mondtál és pont. Téma lezárva. Komolyan mondom. Többé elő sem engedjétek venni ezt a témát, sem més hasonlót, aminek az a vége, hogy anyós helyett vállajatok bármit is.
Semmiféle lehetséges örökség nem éri meg azt a pokolot, amit most felvennétek a nyakatokba. Van gyereketek? Neki is pokol lenne folyton azt hallani, hogy adósság... (én abban nőttem fel, tényleg pokol volt).
Ha a párod is így gomdolja, akkor együtt kell megmondnai anyukának, hogy nem, és a témát lezárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!