Hogy tegyem rendbe a házasságom?
Kérdező!
A 44-es vagyok, akire azt mondtad, hogy rátapintottam a dologra, és akitől kérdezted, hogy hogy lehet egy vajszívű emberből oroszlánt csinálni.
Pozitív megerősítéssel. Az a lényeg, hogy ne nyíltan éreztesd vele, hogy ő így nem jó, mert akkor meg lesz sértve és visszakozni fog.
Ehelyett vezesd rá pozitív megerősítéssel. Tehát amikor valami kicsit domináns oldalát mutatja bármilyen helyzetben, akkor éreztesd vele, hogy mennyire örülsz neki, mennyire férfiasnak tartod, felnézel rá stb. Így ki fogod belőle hozni ezt az oldalát, anélkül, hogy megbántanád.
És valóban nem szégyen, és nem ritkaság, hogy a szexuális része nem működik egy kapcsolatnak, miközben az illető jó ember.
Férfiak is sokszor vannak így, hogy a feleségük átvedlik pusztán ősanya szerepbe, és hiába szeretik mint embert, egy férfinek a NŐ is kell, ahogy nőnek férfi, és ha ezt valaki otthon nem kapja meg, akkor annak boldogtalanság a vége, ha erről nem lehet beszélni a párunkkal.
Kérdés persze, hogyha valakivel ezt nem lehet megbeszélni, és ilyen fontos dolgokat nem lehet tisztázni, az mennyire alkalmas egy kapcsolatra? De ez már egy másik téma.
Sokszor egy férfinél azért nem jön a "vadállatság" egyértelműen, mert akit szeretnek, azzal gyengédek akarnak lenni, és nem akarnak velük durván bánni, mert tisztelik, figyelnek rá stb. Ezért még ha jönne is belőlük állatiasság, elfojtják.
Nekem eddig minden kapcsolatomban így volt, de finoman rá tudtam vezetni őket, hogy vadállatabbak legyenek néha, szóval ezeket meg kell beszélni. Lehet, jönne belőle, csak nem tudja, hogy neked ez kell.
Mennyi embertelen választ kapsz... Az nem lehet, hogy itt mindenki tökéletes! Undorító, ez a viselkedés. Tanácsot kérsz, és bántanak. Felháborító...
Szerintem egyébként az a helyzet, hogy a férjed még nem teljesen fogta fel, hogy mi történt. Figyelj rá, próbálj olvasni a szavai közt és éreztesd vele, hogy milyen fontos neked. Ha majd felfogja mi is történt, és egy szóváltás alkalmával elő is jön vele, akkor is légtürelmes. Ez árulás, bizalomvesztés, az ilyen sem pedig nagyon nehezen gyógyul.
Gandhi-t is jó embernek tartották, mégsem volt belé szerelmes a fél világ.
Aha,de olyan emberrel nem szokás együtt lenni,(összeházasodni meg pláne),akit nem szeretünk,vagy nem vagyunk bele szerelmesek.
Hisz ki kényszeríti az illetőt?
Saját maga vállalja,hogy együtt marad/összeházasodik egy olyan emberrel akit nem szeret,tehát a döntés az ő kezében van,pont emiatt a felelősség is őt terheli,ehhez párosul is a megcsalás,a kérdező duplán hibás,még ha a párja nem is egy bárányka,bár a leírtak alapján eget rengető problémák, nincsenek vele,mint ahogy indok sem, az azonnali váláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!