Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleitek szeretik egymást?...

A szüleitek szeretik egymást? Jó a házasságuk?

Figyelt kérdés
Nekem a szüleim gyakran összevesztek, de tudom hogy szerették egymást (már nem él egyikőjük sem). És hiába voltak veszekedések, jó visszagondolnom arra hogy apám nem csalta meg anyut (sok ilyen van a környezetemben) érződött hogy szeretik egymást, jó volt így élni.
2012. nov. 12. 22:07
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Elváltak a szüleim.. Apukám szereti a feleségét, anyukám, szereti a párját.. A szüleim kölcsönösen tisztelik egymást a válásuk óta.. Nem haragszanak egymásra, tudják mindkettőjük hibája volt, hogy tönkrement a házasságuk.. Én szeretem apukám feleségét is, anyukám barátját is.. Olyan, mintha két családom lenne(két apával, két anyával..) Ez az én oldalamról.. ha a nővérem válaszolna ő azóta sem áll szóba az apánkkal, úgy érzi tönkre tette az életünket..stb..stb.. Sajnos ezt minden gyermek másképp éli meg.. Van, aki makacsul összetartaná a szüleit, hiába azok nem boldogok együtt.. 23/L
2012. nov. 13. 00:51
 22/30 anonim ***** válasza:
Anyu 15 volt, apu 19, amikor összejöttek, most lesz a 25. házassági évfordulójuk. Máig imádják egymást, minden nap többször ölelkeznek, bújnak, csókolóznak. Nagyon jó ilyen boldognak látni őket.
2012. nov. 13. 01:43
 23/30 anonim ***** válasza:

Szerintem az én szüleim házassága nem volt jó. Lehet, hogy szerették egymást, de nagyon, nagyon sok veszekedésre, feszült légkörre emlékszem gyerekkoromról. Alig vártam, hogy elhúzhassak otthonról.

De amíóta Apám meghalt, Anyám szentet csinált belőle..milyen jó ember volt, stb. Ő a magányos, meg nem értett özvegy, akit sajnálni kell.

2012. nov. 13. 05:21
 24/30 anonim ***** válasza:
74%

"Rengeteg a lelki sérült.

Nálunk az elvált szülők gyerekeinek a java részéből nem lett semmi.

Nem végeztek iskolákat, fiatalon ittak, kábítószereztek.

Biztos nem minden elvált szülő gyereke ilyen, de nagyon nagyban hajlamosít rá és ez nem a gyerekek hibája."

Ez hülyeség!

Környezetemben, akik ilyen züllős fajták, azoknak ha így átgondolom, együtt vannak a szüleik! Csak éppen ezek a szülők nincsenek olyan értelmi színvonalon, hogy nevelni is tudják a csemetét... Vagy pedig maguk is valami káros szenvedélyt űznek, dohányoznak, isznak, stb, és ezáltal válik e dolog természetessé a gyerek számára is. Hisz ha a szülei tehetik, akkor teheti ő is alapon...

Ez nem elvált szülök miatt történik!

A szülők elválásának egyik legrosszabb hatása lehet (de csak lehet, hisz több esetben inkább az ellenkezője lesz!), hogy a gyerek annyira kiábrándul a család fogalmától, a párkapcsolattól, hogy szándékosan nem akar saját családot és gyerekeket, hanem él a mának vagy magányosan, vagy a partnereit váltogatva.

De!

Ennél sokkal általánosabb, hogy a gyerek már gyerek korában felnő egy kicsit agyilag! Látja, hogy mi rossz, mi hiányzik az életéből, egyáltalán nincsen elkényeztetve, főleg a két szülő szeretetével nincs elkényeztetve... És ha felnő, akkor már sokkal érettebb az überédes családi légkörben kényeztetett gyereknél, sokkal komolyabban gondolkodik. Sokkal józanabbul tudja megválasztani a társát! És ha azt látja, hogy nem működik egy kapcsolat, a párjával pedig hiába próbálja megbeszélni, az nem érti, akkor ez, aki már gyerekkorában megtapasztalta a szeretet nélküli kapcsolatot, az ha okos (és a többség okos), akkor szakít és addig keres, míg önmaga igazi családot tud alapítani valakivel!

Ezzel szemben a boldog családból jött gyerekek könnyen esnek maguk abba a hibába, hogy benne maradnak rossz kapcsolatban, vagy elválnak miután gyerekük is van... mert a többségük nem tesz a kapcsolatért, hanem várja a sült galambot a másiktól, azt hiszik az csak úgy jön....!

Tehát bizonyos szempontból még előnye is van ennek is. Szegény gyereknek nem jó a gyerekkora, de meseszép felnőttkort képes megvalósítani ezáltal!

2012. nov. 13. 09:39
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

A 21. válaszoló vagyok..

"Rengeteg a lelki sérült.

Nálunk az elvált szülők gyerekeinek a java részéből nem lett semmi.

Nem végeztek iskolákat, fiatalon ittak, kábítószereztek.

Biztos nem minden elvált szülő gyereke ilyen, de nagyon nagyban hajlamosít rá és ez nem a gyerekek hibája."

Nagyon sok szülő válik mostanában.. rengeteg ismerősöm van, akinek elváltak a szülei és egytől egyig rendes emberek lettek.. Sokuknak diplomájuk van, szorgalmasan dolgoznak.. Nekem is az öcsém kitűnő tanuló, rendes gyerek.. Nővérem elég nehéz szakon végzett, nekem is most lesz diploma osztóm.. Tehát ezt nem lehet, így leegyszerűsíteni.. Az, hogy ki lesz zűrös életű, függ attól is, hogy váltak el a szülei, mert bárki bármit mond én láttam az élő példát, hogy meg lehet ezt oldani békés úton tányértörés nélkül.. Valamint a gyerektől magától is függ és, hogy hogy nevelik tovább.. Kaphat ő egy szülőtől sokkal jobb nevelést is akár, mint más gyerek kettőtől..

2012. nov. 13. 10:12
 26/30 anonim ***** válasza:

Az én szüleim 16 éves koromban váltak el, apám sokat ivott, sokat dolgozott külföldön, egy német nőnek csinált egy gyereket...

Szóval elváltak és mindkettőjüknek van új párkapcsolata, anyámék már együtt is élnek.

28

2012. nov. 13. 10:26
 27/30 anonim ***** válasza:
Az én szüleim csak el akartak válni egy időben,pár évvel ezelőtt,de sajnos nem tették meg.Így meg csak őrlődnek egymás mellett.Én még most is örülnék neki,ha elválnának és mindketten új életet tudnának kezdeni,ahol boldogok.Szerintem a szüleim nem illenek össze.
2012. nov. 13. 10:47
 28/30 anonim ***** válasza:

Örülök,hogy a ti környezetetek ilyen pozitív, az enyém nem.

Elég sok szakirodalomban is olvastam, hogy mennyivel nagyobb a rizikója bizonyos kórképek kialakulásának is, ha a szülők elválnak és sajnos a saját szememmel is láttam :(

Szóval én csak örülök a kivételeknek, elhihetitek, de ettől még nagyon sok helyen tényleg ezt okozza.

2012. nov. 13. 12:43
 29/30 anonim ***** válasza:
Nagyon sokszor veszekednek, elvaltak volna ha en nem lennek. Most csak azert nem , mert "meg kicsi vagyok" . Raadasul apa egy lightos alkoholista, de ezt mar megszoktam.
2012. nov. 13. 15:40
 30/30 anonim ***** válasza:

Az én szüleim szerették egymást, de nem tudtak egyszerűen együtt élni, állandóan veszekedtek. Elváltak, amit én is támogattam és azóta csend van és nyugalom. Ráadásul tudnak is egymással normálisan beszélgetni azóta is.

Azon az állásponton vagyok, hogy a válás nem a világvége, és sok esetben sokkal jobb, mind a szülőknek, mind a gyerekeknek.

2012. nov. 13. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!