A szüleitek szeretik egymást? Jó a házasságuk?
Na igen utolsó ezért is tettem fel a kérdést.
22 éves vagyok, és anno már általános suliban, a 25 fős osztályból jó ha 10-nek éltek együtt a szülei. És így mai ésszel belegondolva azoknak a 7-10 éves gyerekeknek milyen rossz lehetett mikor mesélték péntekenként hogy: hazamegyek, bepakolok, és vasárnapig apámnál leszek meg a "házisárkánynál". Meg hogy mennyi rosszat hallottam az új mostohákról. Aztán a csonkacsaládok, meg a "te gyereked, én gyerekem, mi gyerekeink". És nem is csodálom hogy annyi lelkileg sérült ember van...
Rengeteg a lelki sérült.
Nálunk az elvált szülők gyerekeinek a java részéből nem lett semmi.
Nem végeztek iskolákat, fiatalon ittak, kábítószereztek.
Biztos nem minden elvált szülő gyereke ilyen, de nagyon nagyban hajlamosít rá és ez nem a gyerekek hibája.
Valamint én azt mondom örüljön az a szülő, aki ennyivel megússza. Van olyan gyerek, aki olyan lelki sérülést szenved egy válás során, ami egész életében látható nyomot hagy.
Könnyen utánanézhet bárki, hogy mik vannak, elképesztő. Én a saját szememmel láttam, hogy mi történt egy ismerős lánnyal. :(
Nem, ovis koromban elváltak, azután katasztrófa volt a gyerekkorom. Anyám is, mint a legtöbb nő, elsiette a gyerekvállalást. Még apámban sem volt biztos, hiszen a születésem előtt is voltak már vitáik és szüneteik... teljesen felesleges volt így megszületnem. Ha együttmaradtak volna, biztos úgy is veszekedtek volna. Így meg apám elfelejtődött, anyám meg továbbra sem volt érett 25 évesen a gyereknevelésre. Állandóan rettegtem tőle, mert nem lehetett őszintén beszélgetni vele. Ő a külvilágnak élő típus. Mások látják, van két szép gyereke, képes őket eltartani, de az, hogy szeretik-e a gyerekei, jó-e velük, az már nem érdekli. Na ez a múlt volt persze.
Felnőtt korom is nehezebb ilyen háttérrel...
A nagyszüleim viszont szerették egymást, azt én is éreztem... Úgy látszik anyámat félre nevelték!?!
az én szüleim 6 éves koromban különváltak.
Aztán megszakítottam apámmal a kapcsolatot, mert ő új családot alapított, de anyának csak én voltam, és utáltam ,hogy a marakodásuk fontosabb nálam is.
Ez van.
Sosem szerették egymást, de "szerencsére" megvárták, míg nagy korúak leszünk tesómmal, és csak azután váltak el, mert nekünk nyilván úgy volt a jó...
Ja, és apám a féltékenységével készítette ki az egész családot, majd évekkel a válás után megtudtam, hogy ő volt az, aki megcsalta anyát. Jó, mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!