Mikor lehet egy szülöt kitagadni?
Figyelt kérdés
A kérdésemnek az a lényege, hogy ha egy szülö a gyerekét csak kihasználja, akkor jogos, ha a gyerek megszakit vele mindenféle kapcsolatot? (A szülö már nyugdijas és a gyerek is már családos ember)
Szerintetek mi lehet erre elég ok?
2009. aug. 13. 19:13
11/12 anonim válasza:
19:53: "Nagyon gondold meg, ha ilyet akarsz tenni, hiszen Ő az életét rád áldozta és valamilyen szinten emiatt ő is ki volt használva." Ezt te így ebben a formában komolyan gondoltad? Nem igazán értem, mit akarsz mondani ezzel. Mióta áldozat az egy szülőnek, hogy felneveli a gyerekét, akit szeret? Az nem úgy működik talán, hogy a szülő foglalkozik a gyerekkel, a gyereknek pedig az a dolga, hogy majd az ő saját családjával foglalkozzon? Mióta kell ennek működni visszafelé? Elég torz képhez vezetne mindenesetre...Félreértés ne essék, nem azt támogatom most ezzel, hogy az öreg szülőket el kell hagyni, na de hogy a gyereknevelés egy áldozathozatal...már megbocsáss:D Egy szülőnek milliónyi szép emléke az életéből a saját gyerekével kapcsolatos, kvázi a gyerek tölti fel a mindennapokat színekkel. Nem kéne azt gondolni, hogy a szülő azzal, hogy gyereket nevel, bármit is "feláldoz". Nagy bajokhoz vezethet szerintem ez a gondolatmenet (nem neked akarok támadni, de én ezt tényleg nem értem).
12/12 creckeee válasza:
És mi van akkor,ha a "szülő" ráadásul "anya",kihasználván az időt,míg EGYETLEN fia vidéken tartózkodik,kiárulja a lakást,a pénz elissza,elveri,utána meg jelzálogot vesz fel a lakásra,és elárverezteti mindkettőjük feje felül?Szeretné a férjem is emiatt megtagadni az "anyját" HIVATALOSAN is,mert az adósság örökölhető,és a következő 16 évben havi 65.000 Ft-tal kell törleszteni anyósom marhaságát!Ha neki nem elég rá a nyugdíja,a férjemnek KELL kifizetnie a hátralékot,mert ha nem,levonják a munkabéréből!Valaki esetleg tudja,hol kell szülőt megtagadni?Ez lenne az egyetlen módja,hogy ne mi fizessük meg anyósom marhaságát!Kisbabánk van,albérletben élünk,ez még nagyon nem hiányozna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!