Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak az anyámmal?...

Mit csináljak az anyámmal? Hogy érjem el, hogy békén hagyjon minket?

Figyelt kérdés

Sosem volt felhőtlen a kapcsolatom vele,de ez már tényleg sok.

Mikor terhes voltam,már akkor is folyton jött a hülye tanácsaival,amiből persze egyik sem érdekelt.Császárral született a babám és azzal zaklatott,hogy biztos valami gond van vele,mert túl nyugodt és ez a műtét miatt van.Utána elkezdte azt,hogy ne tápszert adja neki,hanem anyatejet,de mondtam,hogy nekünk ez így sokkal jobb,nem kell beleszólnia.

Már be se engedem a házunkba,de nagyon zavaró,hogy minden nap jönne...Tegnap találkoztunk a belvárosban és elkezdte,hogy el fogja vetetni a kislányunkat tőlem és a páromtól,mert nincs meg neki az,ami egy babának kell,mert "sosincs otthon,mindig vagy hurcolom magammal a városban vagy pedig lepasszolom a bébiszitternek,mert nem tudok belenyugodni abba,hogy most már anya vagyok és nem egy olyan nő,aki az egész napot vásárlással meg a barátnőivel töltheti".

És ezt úgy mondja,hogy alig tud valamit rólunk.Nagyon ciki volt...Persze,hogy nem ülünk otthon egész nap,azt szeretném,ha a lányom sokat lenne társaságban és hozzászokna,nem azt,hogy sírjon,amikor meglát egy idegent és pár barátnőmnek is hasonló korú a babája,velük megyünk ide-oda.

Hogy tudnám elérni,hogy békén hagyjon minket?Nem szeretném,hogy a kislányom úgy nőne fel,hogy ezt a cirkuszt látja maga körül.

2012. nov. 11. 09:35
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
70%

Hát te nagyon öntudatos vagy. Nem tűnsz meggyőzhető embernek, még akkor sem ha nem neked van igazad. Ezt érzem abból amit írtál.

Nekem fura, hogy ennyire "csökönyösen" ragaszkodsz az elképzeléseidhez, főleg hogy első baba és hogy ilyen fiatal vagy. Nem derült ki számomra, hogy anyud a leírtakon kívül mivel haragított magára. Amiket mondott (anyatej, otthoni nyugalom) alap dolgok, nincs bennük semmi fura vagy sértő. Egyáltalán beszélgettél vele, hogy nem sok tejed volt és így kényszerülsz tápszert adni a babádnak? Enélkül honnan tudná, mi okból teszed ezt?

Másik dolog, hogy miért tud alig valamit rólatok? Ő nem érdeklődik vagy te kezeled úgy mint egy sima ismerőst?

A lányodnak valóban lesz olyan korszaka, mikor megijed a "külvilágtól" annak ellenére hogy sokat jártatok társaságba.

Tudod néhanapján néhány tanácsot célszerű megfogadni. Attól még nem leszel gyenge a belátod, másnak is lehet igaza.. ezt általánosságban mondom.

2012. nov. 11. 12:07
 22/30 anonim ***** válasza:
53%

"ne tápszert adja neki,hanem anyatejet,de mondtam,hogy nekünk ez így sokkal jobb,"

Ha valóban nem lenne tejed, akkor a kérdésbe azt írtad volna indoknak, nem azt, hogy nektek ez így sokkal jobb. (maximum neked jobb, a kicsinek anyatejre lenne szüksége.) Egy védőnő véleményére sem adsz, ami különösen meglep.

Más tészta, hogy nem kell állandóan vinni-hozni ahhoz, hogy megszokja a társaságot, de ez egy kitűnő ürügy arra, hogy mehess. Egy vagy azon anyák közül, akik a gyerekkel takarózva a saját érdekeik szerint cselekednek. Szerintem sem értél meg a feladatra. Becsúszott?

2012. nov. 11. 12:48
 23/30 anonim ***** válasza:
51%
És mikor fejlődik a mozgása, ha egy csomó időt tölt a babakocsiban??? Önző vagy, mert inkább te szeretnél menni, csak a gyerek "érdekeivel" takarózol. Mi nem hurcoltuk mindenhová a gyereket, pár naponta elvittük sétálni a városba. Ő mégis nyitott, kedves, mosolygós az idegenekre is! Fel is vehetik, akkor se sír. Nagyrészt a természetükön múlik a dolog, nem azon hogy anyuka mennyi felesleges helyre vitte el. Anyukádnak van igaza! Ja, és csak azért hagytad abba a szoptatást, mert a tápszer kényelmesebb? Elhiszem, hogy kevés volt a tej, de miért vetted el a kicsitől azt a keveset is? Nekem is kevés volt, 1 hónapig tudtam szoptatni úgy ahogy, de születése óta pótolni kellett. (13 hós)
2012. nov. 11. 12:58
 24/30 anonim ***** válasza:
36%
Kérdező, amit művelsz az nem öntudatosság, egyszerűen butaság, beképzeltség. Amúgy látszik, hogy nem szoktál a konyhában ketyetelni, akkor tudnád, hogy egy baba ebédje nem egy egész délelőtt készül el, de legalább tudod, mivel eteted a babádat. Anyatejet nem kap, "tartósító nélkül" ötven évig elálló üvegesen meg majd felnő. Nincs azzal gond, ha időnként azt is kap, kell a változatosság, de nem étrendként. Sulisként meg majd jár a mekibe. Gratula!
2012. nov. 11. 13:03
 25/30 anonim ***** válasza:
42%
Én is sokat vittem a babamat,és most is sokat viszem mert mondja hogy menjünk mert igényli nem a saját kényelmemböl viszem!miatta ülök kint még este 5 kor a jatszotéren nen magam miatt!nem értem miért kell így letamadni a kérdezöt!
2012. nov. 11. 13:28
 26/30 anonim ***** válasza:
23%
Ez az anyuka nem a játszótérre jár a babájával...
2012. nov. 11. 14:31
 27/30 anonim ***** válasza:
18%
... hanem drogpartikra.
2012. nov. 11. 14:48
 28/30 anonim ***** válasza:
63%
Honnan tudod, hogy nem babausziba, ringatóba és más babás barátokhoz jár a gyerekével? Nem tudom miért kell rögtön a legrosszabbat feltételezni.
2012. nov. 11. 17:09
 29/30 anonim ***** válasza:
38%

Úgy, hogy teljes mértékben ignorálod. Ajtó bezár, kapcsolat megszakít. Ha az utcán meglát, vagy meglátod, akkor hátat fordítani neki vagy és elmenni mellette szó

nélkül.

Természetesen nem vetetheti el tőled a gyerekedet, ez csak üres fenyegetőzés. Anyád meglehetősen zsarnoki természet, és nagyon durván bánik veled. Beszélj a férjeddel, és kérj segítséget, ha kell hivatalos úton is!

Az volna a legjobb, ha igen messze költöznétek anyuka hatósugarából, de ha nem megy, lehet kérni pszichiáter vagy pszichológus segítségét anyuka ellen. (már kellett volna, még a gyerek születése előtt).

2012. nov. 11. 20:41
 30/30 anonim válasza:
10%

Anyudnak,teljes mértékben igaza van,csak te még igy felnőtt fejjel sem vagy képes ráhallgatni!!Mi értelme a Bébiszitternek?? Add inkább Nekem!!!

23/L

2012. nov. 13. 23:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!