Mit tegyek, hogy a párom volt felesége leszálljon rólam?
Akkor kezdődött a barátommal a kapcsolatom,amikor még "boldog házasságban" élt.Hónapokig nem is történt köztünk semmi,csak gyakran találkozgattunk,eljárunk ide-oda,sokat beszélgettünk.Utána több lett köztünk és viszonyom lett vele,sokáig titokban együtt voltunk.Ő döntött úgy,hogy elhagyja a feleségét,én ebbe nem szóltam bele.
A volt felesége engem hibáztat,mert tönkrement az élete.Undorító pletykákat próbált rólam terjeszteni,gyűlölködő leveleket tesz névtelenül a postaládánkba és ehhez hasonló dolgokat csinál.Már elegem van belőle.
#1 meg a többi válaszod:
Nem a kérdezőnek hála. Az a nő akkor is a kérdezőt és a párját zaklatná,ha még a megismerkedésük előtt váltak volna el.
Magába kellene néznie,mit rontott el,hogy a volt férje másnal kereste a boldogságot és úgy tűnik,meg is találta.
Okolni okolja, ha jobban esik neki,a saját felelősségéről elterelve ideig-óráig ezzel a figyelmet. De ezzel nem lesz az exnő kevésbé felelős a történtekért. Ha a házasság alapjában véve szar, ahogy van, miért kell ezért csak és kizárólag a 3.-at hibáztatni? Ahova befér egy harmadik, ott gáz van..
El kell tudni viselni a kudarcot is és nem azt zaklatni, aki csak lehetőséget kínált, nem pedig a kiváltó ok volt.
Itt a legnagyobb ludas a pasi, nem az új pár.
Igazából semmit nem kell tenned. Előbb utóbb feladja, és megbékél a helyzetével. Addig tűrnöd KELL. Ahogy sejtéseim szerint ő is tette annak idején. El tudod képzleni hogy min ment keresztül a volt felesége? Oké hogy ti most boldogok vagytok, neki viszont tönkrement az élete, nagyon kicsi az esélye hogy valaha is fog bízni a férfiakban, és a nőkben nem potenciális ellenséget lát...
Ne azt várd meg hogy leszálljon rólad, mert igazából ha tiszta lenne a lelkiismereted és valóban azt gondolnád hogy ő nem százas, akkor szimplán csak figyelmen kyül hagynád, így viszont szépen lassan beszippant majd a dolog mert tudod hogy ez mind jogos. Az, hogy a végén te ebből hogy jössz ki lelkileg csak attól függ hogy mikor adja fel. Ha sokára akkor a te életed is meg fog romlani mert a bűntudat szépen lassan felemészt majd, de eleinte persze tagadni fogod mert egyszerűbb másra (exfeleség) haragudni mint beismerni hogy ezt tényleg te okoztad. Előbb utóbb mindenkinek megadatik a lehetőség hogy belássa a hibáit, sok szerencsét kívánok hozzá.
Miért a kérdezőt bántjátok? Itt mind elvált anyukák vannak? Esetleg a férjet lehet bántani, hogy nem adta be előbb a válást, mint , hogy új kapcsolatba kezd. Az meg, hogy a férj kifelé kacsingatott a kapcsolatból ugyanúgy az ex-feleség hibája is, nem csak 1 emberen múlik egy házasság, azért meg kéne ismerni a férjet meg az ex-nejét is, hogy tudjuk minek mi volt az oka. Lehet, hogy a nő volt elviselhetetlen, vagy frigid, vagy bármi. Vagy egyszerűen nem illettek össze. Vagy a pasi egy se.ggfej. Sosem lehet tudni.
Én mikor megismertem a párom, már 2 éve elvált volt és egyedül élt, mégis mikor megtudta az ex-feleség, hogy összejöttünk, rólam is elkezdett pletykákat terjeszteni (alkoholista vagyok, pénzért vagyok a párommal ...stb.) Nevetséges, de nem tudsz ellene tenni, egyszerűen ne reagálj semmire, majd megunja.
Szerintem olyan nevetséges a kívülálló harmadikat okolni, azért mert tönkretett egy házasságot.
Ha a házasság tökéletes lehetne, a feleség mindent megtesz, hogy boldogok legyenek, a pasi mégis bepróbálkozik másnál, akkor tök mindegy, hogy az a 3. mit csinál. Mert ha nem ő, akkor más, az 5. vagy a 10. jelölt adja be, tök mindegy, az a pasi egy jó nagy szemét..
Ha meg nem ilyen beállítottságú a pasi, de megismer valakit, és összejön vele (anélkül, hogy bármelyik különösebben nyomulna, csak megvan a szimpátia), akkor ott volt helye egy 3.-nak. Valami nagyon nem működött jól abban a házasságban. Ha meg el is válik, akkor meg nem is kérdés, hogy úgy érzi így lesz boldogabb, tehát valamiért nagyon nem volt boldog a házasságában. De ezért aligha lehet a kívülállót hibáztatni.
Persze megcsalni nem kellene, mondja ezt egy olyan ember, aki nem volt még 20 éve egy házasságban, ahol nagyon sokat jelent neki a másik, iszonyat nehéz elhagyni azt, akivel a fél életedet leélted, a másik feled, de minden próbálkozás ellenére, évek óta boldogtalan vagy mellette.
Férfiként mondom,ha egy pasi normális, és működik a házassága, tehát boldog benne, akkor nincs az a 3., nincs az a tökéletes, rámenős nő, aki el tudná csábítani, csak tartás kérdése az egész. Hiszen egy normális férfiban felmerül, hogy milyen nő az olyan, aki ennyire rámenősen nyomul egy házas emberre..
A házasságért az a két ember a felelős aki benne van. Felnőtt emberek, döntéseket hoznak. Ha valamelyik úgy dönt, hogy neki belefér egy 3., akkor az csakis az ő felelőssége. Nem egy kívülálló feladata megóvni egy házasságot, hanem a benne lévőké. És ha normálisak, és működik, meg is óvják, senki 3. nem tud ebbe belerondítani.
Bocs, hogy nem a kérdésre reflektáltam, de bosszantott a sok szintén nem a kérdésre vonatkozó komment. És az sem érdekel, ha lepontoznak, ez a véleményem. 10 éve vagyok házas..
28F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!