Én reagálom túl?
1: nem viszi le a szemetet
2: képes elnézni h egész nap alig eszem, de nem kedveskedne annyival h legalább hozzon 2 kiflit a ki boltból reggel.
3: van h beszélek vele és ő tv-ik közben és már nem figyel arra amit kérdezek
4: este mikor haza jön, ad puszit a kicsinek, játzsik vele de megint csak bele merül a tv- ésbe észre sem veszi h a kicsi már nem figyel a kezében lévő tárgyra mással játszik de ő még rázza neki
5: 12 órákat dolgozik naponta, semmit nincs itthon - nekem nagyon hiányzik - mikor meegkérem jöjjön el téppénzre 2-3 napra h együtt lehessen a család azt mondja h nem akar játszani az állásával ezért nem jön el.
Ez sokaknál van így vagy csak én érzem h ennyit már nem bír egy nő a gyereknevelés és szokásos háztartás vezetésen mellett?!
Pár hónappal ezelőtt nekem is hasonló gondom volt. Azóta megbeszéltük a párommal a dolgokat és sokkal de sokkal figyelmesebb lett!!!
1: meddig tart levinni a szemetet kb 5 perc.
2: 15 hós gyerek mellett sokat én sem eszek, pedig kéne most várjuk a másodikat (már csak ezért is)
3: szerintem örül a párod, hogy pihenhet egy kicsit
4: az én párom is 12 órázik ráadásul csak 2 hetente jár haza hétvégére. Így minden rám szakad háztartás, gyerek, bevásárlás, főzés. Segítségem szinte egyenlő a nullával. (nagyszülők vidéken, tesómék is sokat dolgoznak így nem sokat tudnak nekem segíteni) A párom úgy ment el vidékre dolgozni, hogy tudta, hogy útban van a második gyerek. Ráadásul van egy nőgyógyászati problémám(külső méhszájam nyitva van egy ujjnyira) ami miatt sokat kell(ene) pihennem de nem tehetem meg. Volt, hogy 2 nap különbséggel bepakoltam 10 mázsa fát a helyére, mert nem volt ki meg csinálja helyettem. Megértelek, de szerintem túlreagálod.
Én nem fogom bántani a kérdezőt, mert nekem is pici gyermekem van, és vannak ismerős érzések. Egy kis segítség talán. Ha tényleg nem marad meg letéve a babád, akkor vegyél egy hordozókendőt vagy csatos hordozót és kösd magadra. A legtöbb háztartási munkát el tudod így végezni és a babák imádják.
És nem elkényeztetés, ha nem hagyja üvölteni a babát, igenis vannak ilyen gyerekek, akik nagyon sok testi közelséget igényelnek.
Viszont a férjeddel legyél türelmes, biztos neki is hiányzik, hogy veletek legyen, de valakinek valóban meg kell keresni az életre való pénzt is...
Nem gondoltam volna ez lelkiekben ilyen nehéz lesz. Mindenki válaszában van valamennyi igazság. Jól esik az h legalább páran megértik a helyzetemet, viszont van igazság abban is amit az ellen oldal mond.
Még így is, hogy - mondhatom így - volt jó pár ellenérvű vélemény azért köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek. Tanulságos volt őket olvasni.
1. Nem vagy a cselédje...
2. itt nem a kifliről meg az éhezésről van szó hanem igazából a odafigyelésről, és a törődésről
3. A nemtörődömség..
4. a gyereknek apja is van, igenis törődjön vele ő is a pénzkeresésen kívül, Már nem azok az idők járnak, amikor az apa eltartotta a családot az anya meg minden mással foglalkozott, ez így nem élet!
5. ha van szabi akkor vegyen ki szabit, ha nincs akkor töltsétek tartalmasan együtt TV nélkül a hétvégéket!!!
6. Néha hétköznap kérd meg a szülőket vagy ismerősöket hogy vigyázzanak a gyerekre vagy 2 hetente hétvégén 1 nap szakíts időt magadra, és menj barátnőzni, szülőkhöz, vagy rég nem látott haverokhoz, vagy moziba, kozmetikushoz, masszázsra, vagy csak flangálj a városban, esetleg a természetben...
És szedj vitamint, meg igyál sokk folyadékot...
Ja, ne cukkoljátok már a Kérdezőt azzal, hogy "Nem vagy a cselédje!"
Ez annyira igazságtalan a férjjel szemben!
Ő is mondhatná, hogy ő meg nem egy automata, meg fejőstehén, aki hozza a pénzt, utána meg segítsen a háztartásban, és még azon is gondolkodjon, hogy van-e otthon kifli, vagy zsömle, vagy joghurt, vagy bármi!
Akkor mikor pihenjen a szerencsétlen?
12 órát dolgozik!!!!!
Fáradt, könyörgöm!
Ennyire ne legyen már senki igazságtalan a férjjel.
Ez a fickó dolgozik, apuka lett, nagy a stressz rajta, miért kell macerálni?
A nő nem a cselédje, de a férfi sem az övé, hogy a munka után ő vigye le a szemetet, ami 5 perces munka.
Kérdező, gondolom amúgy jó férjed van, KÉRLEK, ha más bajod nincs vele, ne hallgass erre a "nem vagy cseléd" dologra!
Otthon vagy, oldd meg a házimunkát, és hagyd a férjedet pihenni, különben elege lesz, a piszkálásból, és még rosszabb lesz a kapcsolatotok!
Amit leírtál, hogy baj, az számomra továbbra is piti dolog, ezen nem kell problémázni!
Ha más bajod nincs vele, akkor HAGYD BÉKÉN A FÉRJEDET!
Ha ilyen feleség lennék mint amilyen Te vagy, a férjem már rég elhagyott volna.
12 óra munka után képes vagy azzal cseszegetni hogy nem viszi ki a szemetet?? Te jó Isten. 2 és fél hónapos a fiúnk, a férjem szintén 12 órát dolgozik, utána hazajön és a vállalkozásán dolgozik. Én főzök, takarítok, mosok és most figyelj! Este még szendvicset is pakolok másnapra a páromnak. Nekem sem jut magamra időm, de nem panaszkodok mert tudom mit vállaltam. Első a gyermekem aztán jövök csak én.
Ha nem bírod a tempót talán nem kellett volna még a gyerek. Gondolom valamennyit segít a férjed de az hogy a szemetet ne tudd kivinni... Az elég gáz.
Ezekszerint én marha szerencsés vagyok, hogy a férjem 12 óra fizikai munka után ugyanúgy viselkedik, mint a szülés előtt.
Besegít amikor tud( nem az én kérésemre),kedveskedik szeret a gyerekekkel lenni és mi nagyon sokat beszélgetünk amikor csak tudunk,ha éppen tv-t néz akkor is figyel rám!!
És szerintem ez a természetes...ő sem nyavajog 12 óra munka után, és én sem, hogy alig jut magamra időm a 3 gyerek és a háztartásvezetése mellett!
29/N
Kedves Kérdező ! Ne vedd magadra ezt a rengeteg kritikát, csak olvasd el őket figyelmesen, hiszen mások véleménye olykor rengeteget segíthet.
Teljesen megváltozott az életed, amit szokni kell. Nem egyszerű egész nap a kicsire figyelni, hiszen szinte teljesen fel kell adni önmagad, ami persze megéri, de hosszabb távon eléggé ki lehet készülni, ha nem figyelsz magadra és a párodra.
Ha van lehetőséged, akkor egy-egy félórára bízd rá a babát a nagyira, vagy olyan rokonra, akiben megbízol. Kapcsolódj ki egy kicsit, elég ha egyedül sétálsz egy nagyot, máris feltöltődsz.
Különféle kisbabák vannak, az egyikkel könnyebb, a másikkal nehezebb. Van olyan picur, aki jól el van egyedül hosszabb ideig, és van olyan, akivel szinte minden percben foglalkozni kell, mert képes egész nap sírni. Persze nem kell minden pillanatban ugrani, de egy anyának elég nagy megpróbáltatás hosszabb ideig a kicsije sírását hallgatni, tehát inkább azt választja, hogy foglalkozik vele, akkor viszont nem halad a munkával.
Kompromisszumot kell kötni, mert hosszabb távon nagyon ki lehet készülni, ha mindennel naprakészen szeretnénk lenni. Olykor hagyni kell a dolgokat és egy kicsit lazulni, pihenni, amíg a kicsi alszik, hogy legyen erő az estékhez, éjszakákhoz.
Neked sem könnyű ez és a férjednek sem, mert kevés időtök van egymásra, de hidd el, idővel könnyebb lesz és kialakul a napi rutin is.
Nem tudom, hogy miért pontoztatok le!
Bántottam a Kérdezőt, vagy mi?
Azért, mert azt írtam, hogy ne üljön fel ezeknek a stuffolásoknak, hogy "Nem vagy a cselédje!"
Ha megköveztek is azt mondom, hogy ezek a dolgok baromi károsak, hogy oltják itt a nőt, hogy "Persze, nem vagy a cselédje, törődjön veled, legyen kedves, udvarolgasson!"
Nem kell piszkálni a férjet, én továbbra is azt mondom, mert rossz vége lesz!
Aztán majd itt sír a Kérdező, hogy apuka félrejár!
Alkalmazkodjon a nő is, ne csak a férfi.
Milyen szuper-férfit vártok komolyan?
Dolgozzon 12 órát, aztán meg legyen elbűvölő otthon, törődjön a gyerekkel, a háztartásban is segítsen?
Álomvilág!
Ilyen a Földön nincs, hogy valaki helyt áll a munkában, aztán kényezteti az asszonyt, szuper apuka, és még Tv-t se néz!
Aludni mikor aludjon?
12 óra utazással együtt már 13, magára is kellene időt szánni a férjnek.
Mondjuk egy kicsit lelazulni, elengedni magát, nem a követeléseket hallgatni még otthon is.
Mi ez a fickó könyörgöm, robot, vagy automata, hogy mindenhol teljesítsen?
Azért nincs többet a kicsivel, mert a baba csak az anyjánál marad meg, játszik is vele, hát mi a baj????
Vagy más baj van?
Mert ez lófütty, semmi, ami itt bajnak van beállítva!
Szerintem sehol sem szuper anyukák vannak, de az azért túlzás, hogy nem tudja levinni a szemetet -gondolom nem 2 kilométerre van a kuka - meg nem eszik.
Ha nem tudsz elmenni boltba, akkor úgy kell bevásárolni, mert gondolom azért időnként elmentek bevásárolni, hogy egész héten legyen mit enned. Vesztek 15 kiflit, bevágod a fagyasztóba, mikor meg akarod enni, akkor kikapod, a sütőben átmelegíted és jobb, mint a friss...
Nézd az én férjem négykor megy el, hat-hét körül jön meg. Jó lenne, ha többet lenne itt, de nincs. Vannak estéink, meg hétvégéink, meg mikor van szabadsága és kész. Ez van, ilyen az élet, az embereknek dolgozni kell, mindenki másnak is.
Amúgy ezt nem fogják szeretni, de, ha a szemét nem megoldható mikor sétálni mentek, vagy nem is levegőzteted a kicsit, akkor egy olyan pici gyerek alszik is, meg elmászni sem tud, kimászni sem tud, én is itt lakok a panelban, ha sietek lerohanok, bevágom a szemetet, felrohanok, megvagyok másfél percen belül, semmi baja a gyereknek, ennél még az is tovább tart, ha elmegyek kakálni, vagy ha éjszaka sírni kezd és mire felkelek meg áttántorgok, akkor sem állok mellette..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!