Olyan párok, ahol mindkettőtöket titoktartás kötelez!
(orvosok, pszichológusok, stb. ) A kapcsolatotokra nem hat
ki a "titkolózás", hogy lényegében nem beszélhettek a
munkáról?
Mi jogászok vagyunk.
Több dolog miatt sem gond ez:
1. kollégák között meg lehet beszélni bizonyos mértékig az ügyeket, pont mivel a másik is titoktartásra kötelezett - így biztosan nem fog kijutni.
2. Az ügyek név nélkül és a felismerhetőség egyéb elkerülésével is megbeszélhetőek
3. Az ember otthon nem a munkáról akar folyton beszélni, így eleve csak akkor jön fel, ha pl. szakmai tanácsot kérünk egymástól, vagy valamiért különösen érdekes (mármint szakmailag, nem pletyka-szinten!!!) dologról van szó.
Összefoglalva: nem, ebből az ég világon semmi probléma nincsen.
2012. nov. 3. 20:33
Én pszicholóus(is) vagyok és meg szoktam beszélni a párommal az érdekesebb eseteket. Nem mondok nevet, úgysem tudja kiről van szó.
A titoktartás nem erről szól.
2012. nov. 3. 20:33
Egyszer nekem is kellett titoktartást aláírnom. Rendőrök hoztak egy rakat titkosított anyagot fénymásolni. De munka közben rájöttem, hogy ezekről az unalmas vackokról úgyse érdemes beszélgetni.
2012. nov. 3. 20:44
#7 "sőt elszokta, mivel a gyermekügyelet tele van idióta anyákkal.(a fél hónapos babám sír, mi baja lehet?)" - nálam a csúcs, egy állatorvos-ismerős mesélte, hogy egyszer éjjel 3-kor felhívta egy atyafi a következővel: "doktor úr, nagy baj van, mekeg a kecske... pedig ez nem szokott éjjel mekegni". Igaz, ez a történet nem esik titoktartás alá:)
Szóval nagyon alacsony az az ominózus kerítés:(
2012. nov. 4. 00:31
Egyáltalán nem, hiszen úgysem azt akarom megbeszélni a párommal, ami a konkrét titoktartás alá esik, hanem pl hogy "az egyik kislány tumorja nem reagál a kezelésre és nagyon aggódom miatta" vagy "valamelyik kollégám már megint kilopta a tejemet a hűtőből" és társai. A konkrét részletekbe meg úgysem megy bele az ember, miközben mesél, hiszen nem az a lényeg.
2012. nov. 4. 10:33
Nekem is és a férjemnek is esküt kellett tennünk, egy helyen dolgozunk. Így természetes, hogy megbeszéljük, kivel mi volt ma. De itthon is szoktam mesélni anyunak, ha barátokkal beszélgetek, akkor csak 1-1 érdekesebb esetet, név nélkül, mert azért kicsi a világ, és bizony kerülhetnének emberek kényes helyzetbe, de 1-1 esetet azért el lehet mondani.
2012. nov. 4. 15:12
Ügyfélszolgálaton dolgozok, mi sem mondhatunk el semmit, pedig kb. nulla az esélye hogy ismeri a férjem az illetőt, hisz több ezer kilométerre, Hollandiában meg Indiában élnek az ügyfelek. Ha van valami vicces eset el szoktam mesélni, de természetesen név nélkül, sőt sokszor magam sem tudom hogy egyáltalán férfi vagy nő-e az ügyfél, indiaiaknál sokszor csak a nevet látom:) Meg természetesen csak olyan dolgot mesélek el, ami hétköznapi probléma, tehát nem cégspecifikus v vmilyen titokkal kapcsolatos. De azt amúgy se értené sztem.
2012. nov. 5. 10:05
Eü-s voltam,név nélkül bármit el lehet mesélni bárkinek,jól írták előttem. Meghát ember legyen a talpán aki emlékszik az összes keze alatt megfordult betegnek a nevére és az adataira:D Szóval ha akarnám se tudnám szétkürtölni. Meg tök lényegtelen is,hogy ez a kis pistával vagy a kovács misivel történt
2012. nov. 5. 19:59
Kapcsolódó kérdések: