Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 20 év felettiek, akiknek sz@r...

20 év felettiek, akiknek sz@r gyerekkorotok volt! Hogyan álltatok bosszút a szüleiteken a gyerekkorotokban elszenvedett sérelmekért?

Figyelt kérdés
2012. nov. 3. 09:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
10-es vagyok: árvaságimból kellett. Arról már nem is beszélek, hogy abból a pénzből is csak 18 évesen láttam valamit, amikor a saját nevemre írathattam, addig kénytelen voltam a már rongyossá lyukadt nadrágjaim foltozgatni, könyörögni bármiért.
2012. nov. 3. 12:59
 12/22 anonim válasza:
Sehogy. Sajnos még mindig anyámmal élek, 26 évesen. És valoszinü, már igy is halok meg. Nekem nincs választásom, de ha TE megteheted, ahogy irtad is, hogy messze fogsz élni, akkor tedd azt. Ez elegendő. Nem csak neked volt rossz a gyerekkorod, az enyém rettenetes volt. Mégsem tudok bosszút állni. Kezdj új életet. Egyszerüen ne tudasd velük a hollétedet és kész. Ne hagyd hogy a rossz emlékek befolyásolják a jövődet. A szülők is csak emberek, és sajnos nem választhatjuk meg őket. Remélem segitettem .
2012. nov. 3. 15:41
 13/22 anonim ***** válasza:
Én már 30 felett vagyok.Apám otthagyta anyámat, mikor még kicsi voltam, pedig nagyon kellett neki agyerek, holott már előző feleségétől volt kettő.Pár év múlva jöttem én, aztán engem is ott hagyott és egy új nőnek csinált újabb gyereket.Mindhárommal foglalkozott, én valahogy valamiért kimaradtam a sorból, életemben kétszer látogatott meg és olyankor ígért fűt.fát, persze nem tartotta be.Anyám szerinte nekem kellett volna utána mennem, tartani vele a kapcsolatot(?!)....Nem tudom neki megbocsájtani, hogy a nagy semmiért csábította el a szép, tanult nőt, az anyámat, aki százszor különbet is találhatott volna nála, hogy aztán pár év múlva gyerekestől otthagyja.Nem kaptam tőle sem anygilag, sem érzelmileg semmit, ez pótolhatatlan!Úgy tudom, már meghalt.De engem továbbra is mardos a harag, az elégedetlenség, meg a tudat, hogy amit a szüleim elszúrtak, sosem tudom egymagam helyrehozni.Igen, túl kéne lépni ezen, mert a mai napig viszály, veszekedés forrása, de nem könnyű túllépni ezen.
2012. nov. 3. 15:42
 14/22 anonim ***** válasza:
59%

Gyereket a bosszút nagyon gyorsan el kell felejtenetek! Megdöbbenve olvastam,hogy itt többen is pártolják ezt a világnézetet és egyetlen egy ember sem írt ide,hogy hé!

Ha bosszút álltok nem gondoljátok,hogy ugyanolyanok (rosszak) lesztek mint Ők? Tök mindegy milyenek,Nekik köszönhetitek hogy egyáltalán a világon vagytok.

Az Én alap életelvem az,hogy csak azt tedd meg Másokkal,amit Magaddal is szívesen megtennél...Én így élem az Életem és pozitívan!Ezt javaslom Nektek is,de ez csak egy jó tanács.A bosszú nem vezet sehová,de jóra biztos nem.

2012. nov. 3. 16:16
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Már bocs, de nem én kértem, hogy a világra csináljanak és ezzel kéretlen feladatoknak is elébe állítsanak.Ők akartak gyereket, akkor minimum elvárhatnám, hogy felelősséggel, tisztelettel bánjanak ők is velem.Ha nem így tesznek, jogosan vagyok dühös.Ha egy szülő rossz szülő, annak agyerek issza meg a levét, és viselkedhet akár milyen jól, nem sokszor fordult még elő a történelemben, hogy sikerült volna megváltoztatnia a rossz szülőt.
2012. nov. 3. 16:21
 16/22 anonim válasza:
Egyetértek a 15. válaszolóval. Az, hogy nekik köszönhetjük az életünket, egyáltalán nem elég. Életet adnak, és közben tönkretesznek egész életedre. Ilyen esetben mit kaptunk akkor - semmit. Az ember életében legmeghatározóbb időszak a gyerekkor. A szülőknek a felelőssége, hogy testileg - lelkileg kiegyensúlyozott, embert neveljenek a gyermekükből. De persze a bosszúnak nincs értelme. Az hogy az illető személy megtagadja a kapcsolatot szüleivel , már felnőttként, nem bosszú.
2012. nov. 3. 20:18
 17/22 anonim ***** válasza:

Én is egyetértek Vele,de ne alacsonyodjatok már le avval az Ő szintjükre,hogy most meg majd a bosszúra fecsérlitek az Életetek hátralévő részét.

Meg kell bocsájtani és a megdobnak kővel dobj vissza kenyérrel életérzéssel jól kell érezni Magatokat a bőrötökben úgy,hogy örülhettek,hogy nem vagytok olyanok.Ennyi.

Nem bosszú a kapcsolatmegszakítás,de bosszúból ezt tenni már az.

2012. nov. 3. 20:22
 18/22 anonim válasza:
29%

Te normális vagy??? Bosszú? Ha ők nem lennének te sem lennél, te szerencsétlen. Amikor icipici gyerek voltál, szerinted ki vigyázott rád, és cserélte a pelusod. Egész életedben azon kellene dolgoznod, hogy visszaadd nekik, amit érted tettek, nem bosszút állni. Persze engem is idegesítenek, de a tisztában vagyok a tényekkel... Bármi is történjen, ők mindig melletted fognak állni, és mindig támogatni fognak. Ha elmész pl. Venezuelába, és pénz nélkül maradsz, hazajössz, és kihez mész?? A szüleidhez, akik be fognak fogadni.

De tudod mit? Állj csak nyugodtan bosszút rajtuk, azért hogy élsz. Lehet rossz döntés volt, nem gondolod??

2012. nov. 3. 21:28
 19/22 anonim válasza:
18-as vagyok :D. Elnézést a hülye válaszért, elolvastam a többi kommentet is, csak tudod azt hittem, hogy annyi bajod volt, hogy nem engedtek bulizni meg ilyesmi. Mégegyszer bocsánat :)
2012. nov. 3. 21:32
 20/22 anonim ***** válasza:

18-as ne haragudj, de ez nem igaz. Addig jó voltam nekik amíg kicsi voltam és nem voltam önállóbb? Utána már leszartak vertek, rugdostak.

Én csak annyit szólnék hozzá a témához, hogy nem fogok bosszút állni és sajnos elmenni sem tudok. Van egy húgom akit mindenkinél jobban szeretek és nem hagyhatom magára velük... nem bírnám.

2012. nov. 4. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!