Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kedves Olvasók! Önök szerint...

Rami102 kérdése:

Kedves Olvasók! Önök szerint normális amit a párom csinál? Ő azt állítja, hogy igen de én szerintem pedig túlzások sorozata. Nem tudom, hogy mit tegyek, elhagyja ezért a problémáért hogyan orvosoljam?

Figyelt kérdés
25 éves vagyok a párom 30.3éve együtt élünk, előtte a barátom édesanyjával élt együtt. Eleinte a jól kijöttem anyóssal, bár mindig furcsáltam, hogy valamelyik gyerekét szídja, éppen az volt a jó aki a pénzt adta neki. Ugyebár nem dolgozik 15 éve az anyuka. El kell mondanom, hogy a párom édesapja meghalt és így azEl kell mondanom, hogy a párom édesapja meghalt és így az ő nyakába szakadt a család. Telt múlt az idő úgy döntött a párom, hogy hozzám költözne, ideje lenne külön életet élni. A külön élet számára azt jelentette, hogy mindennap hazajárt anyukához ebédelni (hozzáteszem mindennap főztem! ) havi összeget adott neki (nem20ezer forintot azt azért megmondom), de a mama még így is elégedetlen ésráadásul engem is elkezdett kóstolgatni a párom füle hallatára. Ilyenekre gondolok, h. maradjak csendbe mert annyi eszem van mint a 13éves unokájának, hogy nézek ki, milyen görcs vagyok (58kgvagyok szerintem az nem görcs) oldalakat írhatnék még. Én úgy gondoltam, hogy ráhagyom ezeket a dolgokat, mosolyogtam magamban, de egy valamit nem tudok lenyelni a mai napig. Hogy a barátom nem állt mellém, nem azt várom, h. összevesszenek, csak, hogy mégis. Ne sértegessék az ő kedvesét. Mára a dolog annyit változott párom és köztem hatalmas veszekedések árán (mamának volt igaza mindenbe), pénzt már nem ad, heti 3-4szer megy, otthon eszik, de még mindig nincs egy közös7végénk, mert oda kell menni, mert ha nem megszólják, és soha nem mer nemet mondani. Volt olyan is, hogy a közös ebédünket mondta le a párom, mert az anyja tel. -on programot szervezett neki és nem mondta, hogy anya, most nem majd máskor, rögtön akkor ment és ordított velem, hogy én ne ellenkezzek mert az a dolgom, hogy vele együtt működjek. Önök szerint eltúlzom? Én annyira utálom már a családját! Hogy tervezzek így vele babát? Attól tartok állandóan az lenne, hogy beleszólnának a gyereknevelésembe, idejárnának minden hétvégén és nem mondhatnék nemet mert a barátom nem ért meg! Pedig az anyjától kérnék utoljára tanácsot gyereknevelésbe, mert sajnos párom testvérének a gyerekét ő nevelte és kezelhetetlen, mocskos a szája. Arról nem beszélve, hogy ő hogyan kommunikál velünk, de rám sem szabad szólni, mert fogadjam el, hogy ő ilyen! Szerintetek?
2012. nov. 1. 21:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Addig koptasd le a barátodat,amig nem késõ. Mivel a férjem szülei nem élnek már igy a huga és a bátyja irányitja a férjemet. En is ugy voltam, talán "én más vagyok" és nem tesznek keresztbe nekunk. Tévedtem, annyira befolyásolták irigységbõl a férjemet, hogy már képtelen vagyok mit kezdeni, mert gyerekek is vannak. Te egy nevelt lánynak tünsz és igenis találsz magadnak,aki majd kiáll melletted és valóban fog szeretni és tisztelni. Ne hagyd magad, mert gondok vannak a kapcsolatotokban!
2012. nov. 1. 21:46
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

menekülj amig nem késő...

az én történetem:

Anyuka nagyon kedves volt, normális kapcsolatnak tünt... aztán összevesztek a jelenlétemben azon hogy a fia nem ad neki több pénzt (40et hazaadott hónap elején az anyja még 40et akart) a veszekedés végén már az exbarátn is előjött (gondolom hogy nekem szarul essen a dolog) a vége az lett hogy a fiú mehetet albérletbe...

ám utána is meg volt a pénzkérés meg a nyalizás (ha meg nem adott a szép szóra akkor jött a hülye gyerek minek szültelek meg stb- amire anyuci pici fia mert jaj a mama nem szeret egybl nyitotta a pénztárcát...) és persze anyukának volt mindenben igaza még akkor is ha azt mondta zöld az ég... plusz anyuci véleménye számított mindenben, mindenben ki kellett kérni a véleményt még akkor is ha más már szolgált megoldással rá...

a vége az lett, hogy már velem is kezdett úgy viselkedni mint egy 5 éves gyerek: kész volt az ebéd, nem az hogy szedne magának, hanem nekem nyaffogot hogy szedjek neki - és inkább nem evett ha nem szedtem neki...

2012. nov. 1. 21:50
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Voltam ilyen helyzetben. Gondolom, megpróbáltad már megbeszélni a dolgot a családdal, és nyilván nem sikerült, ha ide írtad a kérdést. Itt alapvetően 2 dolgot tehetsz, küzdesz, vagy elvonulsz. Én mindkettőt végigjártam.

Ha küzdesz, az hosszú lesz, kemény, ki fogja csinálni az idegeidet. Az sem mindegy, hogy csak a mamával, vagy a pároddal is küzdesz, mert kettő ellen semmi esélyed.

Ha elvonulsz, azt gyorsan, kíméletesen, és fájdalommentesen tedd meg, és mindenképpen közöld a pároddal, hogy tanuljon belőle, a következő párkapcsolata ne itt csússzon el.

Sok sikert! Kitartást!

2012. nov. 1. 21:51
 14/23 anonim ***** válasza:
88%
Az a baj, hogy nagyon könnyű tanácsot adni kívülálló szemmel. Én is azt tanácsolnám, hogy menekülj, de közben meg magamról tudom, hogy én is tépelődnék, őrlődnék és fájna, hogy ennyire semmibe vesznek engem. Az én párom is anyuci pici fia, mi 7 éve élünk együtt és lépésről lépésre megy csak még mindig az eltávolodás. Szerencsére engem nagyon szeret a párom, érzem, mondania sem kell...viszont anyuci mindig ott van a háttérben, sokszor úgy érzem, hogy nem csak hárman vagyunk (van egy kislányunk is) ebben a kapcsolatban. Nekem is sokat kellett vitáznom a párommal, hogy álljon ki mellettem még akkor is, ha ezzel megbántja az anyját. Sajnos a fiús anyákkal ez a baj. A párodnak sem lehet könnyű, főleg, ha szeret is, mert akkor őrlődik köztetek és ez szüli azt, hogy feszült és ideges lesz, mikor ez szóba kerül. Arra én is kíváncsi lennék, hogy valóban szeret-e. Nem elég, ha mondja, érezned kell! Ha van szeretet, akkor ha lassan is, változhatnak a dolgok, de ha nincs, csak megszokás (amit baromi könnyen össze lehet téveszteni a szeretettel!!!!), akkor valóban nincs mit keresnetek egymás mellett. Ha csak megszokásból vagy vele, akkor 2 hét különlét után azt fogod érezni, hogy nagy teher esett le a válladról...ha viszont szereted, akkor akármennyi idő után is sóvárogni fogsz utána. Szerintem előbb magadban tegyél rendet és soha ne felejtsd el, hogy a boldogság lehetősége ott van benned és ehhez nem kell egy másik fél!
2012. nov. 1. 21:59
 15/23 A kérdező kommentje:
Elsősorban köszönöm a válaszodat. Igen szeret engem a párom, ebben biztos vagyok. Csak nem mer az anyjának nemet mondani, nem akar mellém állni. Képzeld el, volt olyan eset is, hogy higgadtan próbáltam az anyukájával beszélni a dolgokról és ameddig vitáztunk addig a párom nem jött ki a fürdőszobából! Vagy ameddig én dolgoztam és áthozta az anyukáját hozzánk, kedves anyuka átrendezte a lakásomat...na ezért is én voltam a hülye, hogy szóltam. Én is nagyon szeretem az anyukámat, de ha ő sértegetné a páromat, biztosan szóvá tenném neki, hogy ne tegye. Bár ezt el sem tudnám képzelni, mert az én anyám van ennyire intelligens és kölcsönösen tiszteljük egymást.
2012. nov. 1. 22:12
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj ha a kapcsolat elején ilyen problémák vannak, akkor mi lesz 10-15 év múlva? Jobb már nem lesz az biztos. Fiatal vagy még van bőven időd egy olyan férfit keresni, aki talpraesett és független az anyjától. Vannak ilyenek is bőven!
2012. nov. 1. 22:19
 17/23 omba ***** válasza:
100%

Elég egyhangú a vélemény.

Azt írtad: " Én is úgy érzem,hogy ez nem teljesen normális."

Itt a többség NEM ezt mondta, hanem azt, hogy ez teljesen nem normális.

Szerintem se, hagyd a csudába ezt a kölyköt, mindegy hány éve született, olyan 16 körül megállt.

2012. nov. 1. 22:54
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Menekülj! Én 21 évesen is már sokkal önálóbb és magabiztosabb voltam mit most a párod. Jelenleg 30 vagyok és én megteremtettem a családomnak mindent ami tőlem telt és azt hiszem nincs okuk panaszra. 3 éve Angliában élünk, csak az én fizetésemből, a feleségemnek nem kell dolgoznia és van egy 5 éves fiunk. Én ezt tettem le az asztalra értük. A te párod meg még arra sem képes, hogy kiálljon melletted? Nekem is volt vitám az anyámmal, mert nem nézte jó szemmel a kapcsolatunkat, de mikor csúnyán beszélt róla, már az első alkalommal úgy elöntött a düh, hogy ordítva mondtam neki, hogy még egyszer a szájára ne vegye a nevét és engem is felejtsen el. Aztán pár napra rá(én nem kerestem egyáltalán) eljött hozzán és sírva kért bocsánatot. Azután gyökeresen megváltozott a kapcsolatuk és nagyon megszerették egymást. Rá kellett döbbennie, hogy ebben a vitában nem nyerhet csak veszíthet(engem).
2012. nov. 2. 02:50
 19/23 anonim ***** válasza:
87%

Barátnőmnek is ment már tönkre kapcsolata emiatt, és nekem is. Hadd írjam le, hogy lásd:

Én párommal 22 évesen jöttem össze, ő akkor volt 23. Nálunk anya sose szólt bele semmilyen módon se a kapcsolatainkba, sose voltunk korlátozva, akkor alhattunk párunknál, amikor akartunk, az egyetlen kikötés csupán az volt, hogy szóljunk, hol vagyunk, és ha hív minket, vegyük fel a telefont.

Párom ellenben csak heti pár órát lehetett nálunk, időre haza kellett érnie, együtt alvásról szó se lehetett. Egy ideig elnéztem, mert úgy voltam vele, hogy másoknál más a szokás, de pár hónap múlva betelt a pohár. Untam, hogy egy 23 éves felnőttnek munkája lehet, de kapcsolata nem, mert a drága anyja nem engedi neki, és mindig kitalált hétvégére valamit, hogy ne tudjon kijönni hozzám (12 kmre laktunk egymástól). Mondtam neki, hogy beszéljen már az ÉDES anyjával, hadd alhasson nálunk legalább hétvégén... Nem állt a sarkára, ráuntam, szétmentünk.

Barátnőm párja pedig teljesen olyan volt, mint a te párod, ahogy szétmentek, barátnőm ellen fordította az anya a fiát, azóta fújnak egymásra. A következő barátnőjével a gyerek egy albérletbe költöztek, de nem ők fizetik, hanem a drága mama, mert a pici fia egy másik városba akart menni, úgyhogy most perkálja inkább a havi 30-at, mert telefonban nem tudja pattogtatni, 45 kmről nem fog a gyerek bejárni ugrálni neki. Elérte, hogy a szomszédos albérletben kössenek ki...

Hagyd ott, amíg nem késő, ha nem tudod rendbe hozni köztetek a dolgokat.

24/N

2012. nov. 2. 07:50
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy gondolom, hogy egy darabig lehet kompromisszumokat kötni, de azért egy idő után ez már sok. Pl. meg lehet beszélni, hogy jólvan drágám, egyél otthon heti 3-szor, csak szólj előre, hogy rád mikor ne főzzek. Avagy jó... Elfogadok lakberendezési tanácsokat, ha az anyukájának van valami tippje, amitől praktikusabb lenne a konyhám, de azért ne rendezze már át az egészet a hátam mögött, amíg nem vagyok otthon...

Elmondtad már neki, hogy szakításon gondolkozol az anyja miatt? Mit reagált rá?

Hozzátenném, anélkül is ki lehet állni valaki mellett, hogy nem bántja meg az anyját. Miért olyan nehéz annyit mondani, hogy "anyu légyszíves... ez már egy kicsit erős volt!?". Amíg a párod nem áll ki melletted, ez a helyzet csak egyre durvább lesz!

Ami megoldást javasolni tudok. Vagy költözzetek az ország másik felébe távol anyóstól (gondolom ez az ötlet a párodnak nem fog bejönni), vagy kezd el komolyan fontolóra venni, hogy van e értelme egy ilyen kapcsolatban küszködnöd. Fiatal vagy még, simán találsz magadnak normális párt!

2012. nov. 2. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!