Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem szeretem a testvéreimet....

Nem szeretem a testvéreimet. Ritka dolog ez, vagy rajtam kívűl mások is éreznek így?

Figyelt kérdés
Hatan vagyunk és egymás rovására jöttünk a világra. Ha valamit nem kaphattunk meg, szüleink mindig azzal magyarázták, hogy "sokan vagytok". Mintha mi erről tehettünk volna. Nevelésünk terén is voltak szülői hiányosságok. A mi családunkból mindenki kifelé kacsingatott, összetartásra nem is igen emlékszem. Amikor elkerültünk hazúról, mindenki elkezdte a saját útját járni a többiektől függetlenül. Pénzt például soha egyikőnk sem kért a másiktól. Egyedül én tettem szívességet egyiknek-másiknak, ami a feledés homályába merült. Ha segítségre volt szükségem, inkább a barátnőimhöz fordultam, testvéreimhez még véletlenül se. Egyedül a beteg öcsémet látogatom és segítem egy kis apanázzsal. A többiekről évek óta szinte semmit nem tudok. Valahogy nem is hiányoznak.
2009. aug. 11. 14:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg nem tehettek arról, hogy hányan vagytok, mint ahogy azt sem válogatja meg az ember, kik a családtagjai -bár lehetne! Én szeretem a tesómat nagyon. Lehet, hogy a közös, kellemetlen gyerekkor miatt is húzódozol tőlük. Nevelési hiányosságok mindenhol vannak.
2009. aug. 11. 14:33
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én szeretem őket, de nem szoros köztünk a kapcsolat. 3 testvérem van. Néhány havonta látom őket. Én sem kérek tőlük pénzt, pénzügyileg nem támaszkodunk egymásra. Nem akarok családtagokkal ilyesmi miatt összeveszni.

Voltak már köztünk zűrök régebben, más okból kifolyólag, de azt sikerült elboronálni. Az öcsémmel beszélek a legkevesebbet, úgy érzem, a felesége nem bír engem, és ő visszatartja. A kislányukat is már vagy egy éve nem láthattam. Az utóbbi időben úgy szervezik, hogy ne legyen ott, amikor találkozom velük. Ez kicsit rosszul esik, de bízom benne, hogy változni fog a dolog.

2009. aug. 11. 14:38
 3/7 anonim ***** válasza:

A kérdésedre nem tudom a választ, ezt Neked kell eldönteni - elfogadhatónak tartod, hogy így vagytok a testvéreiddel vagy nem. Mint másban, ebben sem az dönt, mások hogy vannak a tesóikkal, hiszen minden család(rendszer) más és más, másféle energiák működtetik és másféle feszültségek akadályozzák a működését.

Ha azonban kezdeni akarsz valamit a helyzettel, akkor javaslom neked a Hellinger családállítást. Írj privit, ha kész vagy dolgozni a kérdéseddel.

2009. aug. 11. 14:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Hát az az igazság, hogy közöttünk sem túl jo a helyzet az öcsémmel. Teljesen más világ vagyunk, szinte nem is beszélünk egymással csak ha kell. Ez valahogy így alakult sajnos. Szerintem nem csak nálatok vannak gondok testvérek között, nem egyedi probléma...
2009. aug. 11. 15:43
 5/7 anonim ***** válasza:
Ahogy látom alapvető hibát követtek el szüleid: nem adtak elég szeretet. Ez nyilván ebből adódik, hogy tényleg sokan voltatok, és minden bizonnyal rengeteget kellet dolgozniuk. Persze ez még nem lenne ok arra, hogy nem kellett volna egy összetartó családot kovácsolniuk. Nálunk is így volt. Mi hárman vagyunk, nálunk betegség súlytotta a családot. Foglalkoztak velünk, mert mindannyiunknak szakmát adtak a kezünkbe, tisztességes embert faragtak belőlünk, de valahogy nálunk is az van, ami nálatok. Az egyik tesómmal szinte semmi kapcsolatom nincs, a másikkal van, de az csak folytonos segítségnyújtás, ami persze nekem terhes. Nálunk sincs nagy családi dinom-dánom hétvégente...Fura dolgok ezek.
2009. aug. 11. 16:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok. Bocsánat elírtam az utolsó gondolatomat. Természetesen NEM TERHES a testvéremet segíteni.
2009. aug. 11. 16:08
 7/7 anonim válasza:
Én sem jövök ki a testvéreimmel. Az évek során kivívták a haragomat.
2009. aug. 11. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!