Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi az a honvágy? Ez létező...

Mi az a honvágy? Ez létező érzés? Vagy csak ilyen kitalált hülyeség?

Figyelt kérdés

Voltam sokat külföldön, mindenhol sokkal jobban éreztem magam mint itthon. Sokkal szebb volt a környezet, normálisabbak az emberek, jobb az élet.

Nem értem a honvágy mi lehet. Hogy hiányozhat valakinek ez az ország? Nem szép, nem jó, nem szerethető. Mit érez akinek honvágya van? Mi hiányzik neki? Miért akar hazajönni?

Azt megértem ha valakinek a család, barátok hiányoznak, de az nem honvágy.

2012. nov. 1. 00:51
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Én is érzek ilyesmiket, csak nekem más ország hiányzik, ilyen létezik? Érezhetek magyar létemre honvágyat ha Finnországra gondolok? Éltem ott, boldog voltam minden percben, úgy érzem ott a helyem, oda tartozok, ott akarok élni, meghalni. Ez lenne a honvágy? Magyarországon sem élek másképp, de itt sosem vagyok boldog valamiért. Nem tudom miért. Pedig itt a család, barátok. Mégsem hiányzott soha.
2012. nov. 1. 13:06
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
9.es vagyok. Elnézést most látom mit írtam! Úgy értettem, létező érzés!
2012. nov. 1. 14:18
 13/19 anonim ***** válasza:
Első vagyok, kérdező most nagyon megleptél! Én is ilyesmit érzek, csak az a különbség, hogy én még nem éltem külföldön és mégis "honvágyam" van egy másik ország felé. Jó, hogy nem vagyok ezzel egyedül! Amúgy miért nem költözöl ki megint? Úgy látszik a szíved azt az országot választotta.
2012. nov. 1. 16:51
 14/19 anonim ***** válasza:
16%

Ha sosem voltál boldog Mo.-on, akkor érthető, hogy nem szereted az országot.

Bár ez nekem furcsa, hogy semmi jó élményed nincs. Akkor egész életedben depressziós voltál...?

Nekem tök jó érzés viszontlátni az utcákat, a környezetet, ahol annyi szép dolog történt velem, mindenféle helyszínhez Bp.-en sok emlék fűz, kb. nem tudok olyan helyre menni (nyilván nem a külső kerületeket értem ez alatt, hanem a tágabb értelemben vett belvárost), amiről ne jutna eszembe valami jó dolog.

2012. nov. 1. 17:11
 16/19 anonim válasza:
Hmmmmm... A honvagyat nem lehet csak ugy leirni 2500 szoban. Mondok peldakat : Golya, Fecske ! En 20 eve elek messze a hazamtol es minden nap egyre jobban erzem, hogy bekotott szemmel is haza talalnek. Minden este magyarorszagrol almodom es szinte minden nap a Kovacs Kati es a Koncz Zsuzsa dalait hallgatom. Hat par szoban ez a honvagy, de egyebkent annyira fajdalmas, hogy sokat irni nem tudok rola. Jo volt valasznak ????? Mert en mikozben ezt irom, sirok ! Ez a honvagy !!!!!
2016. dec. 30. 04:05
 17/19 anonim válasza:
Irok megeggy valaszt, bocsi. Mihez hasonlithato a Honvagy ???? Tessek : Koss szerzodest az ordoggel !!!! Mindent megad neked es csak egy ido utan jossz ra, hogy a szamodra legdragabb dolgot adtad cserebe. Nah ez is a honvagy !!!!
2016. dec. 30. 04:21
 18/19 anonim ***** válasza:
A kérdés négy éves. Gondolod, még érdemes tovább ragozni?
2016. dec. 30. 10:39
 19/19 anonim válasza:
5 éve nem voltam magyarországon, de nem hiányzik, pedig nem utálom (az éghaljlatot azt viszon nagyon). Volt néhányszor rémálmom, hogy vissza kell mennem oda. Persze néhány hely, néhány ember, néhány étel néha hiányzik, de azért jöttem el, mert ott már lejárt az időm.. Én sem értem mi az a honvágy.
2019. márc. 5. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!