Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti hány éves kortól...

Szülők! Ti hány éves kortól engednétek a lányotoknak hogy sminkeljen?

Figyelt kérdés

2012. okt. 31. 23:36
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
78%

A mosohalányomat az anyja és az anyósom már ovis korában is sminkelte. Szemceruza, spirál, stb. Anyósom pl. kimondottan büszke volt rá, hogy 6 évesen már egyedül ki tudta magát sminkelni.

A suliban nem engedik neki, úgyhogy most "csak" szájfény van az arcán, és a körmei is halvány körömlakkal vannak kifestve.

Ha az én lányom lenne, akkor várnia kellett volna vele legalább 14 éves koráig.

2013. febr. 24. 10:17
 32/46 anonim ***** válasza:
77%

"10-11-12-13 éves kislányok arcán ALAPOZÓ? Az alapozó egy szabályos maszkot képez és elzárja a pólusokat."

Pórus, nem pólus.

Egyébként 2013 van, ma már nem csinálnak olyan alapozót, amitől tönkre menne a bőröd. Nem képez maszkot, jesszus, akkora ostobaságokat írsz, hogy az nem igaz.

Direkt olyat csinálnak, ami NEM tömíti a pórusokat - szerinted megérné nekik sz@rt csinálni? Ha én észrevenném, hogy az alapozóm tönkreteszi a bőröm, azonnal abbahagynám a használatát. Kedves ismerősöd valószínűleg nem ápolja a bőrét. Hisz a sminkeléshez a napi arcápolási rituálé is hozzátartozik.

Alapozó nélkül a smink csak egy vicc. Az az alapja mindennek. Ha tökéletes is a bőröd - ami ezen az oldalon mindenkinek - , akkor is ragyogóbb lesz, és igen, az alapozó VÉDI, nem tönkreteszi.

És még egyszer leírom: a VAKOLAT rossz, a smink jó. A smink soha nem vakolat. Aki vakolatot rak fel, ugyanúgy nem tud sminkelni, mint aki csak kihúzza a szemét.

2013. febr. 24. 10:38
 33/46 anonim ***** válasza:
71%
suliba semmit,esetleg ha nagyon pattanásos,olyan alapozót ami azokat elfedi,de a korrektor is elég . ezen kivül spirál,szájfény,halvány körömlakk szabadidejében. ezek is csak középsulis kortól!
2013. febr. 24. 11:12
 34/46 anonim ***** válasza:
76%
én avonozok,ha a lányom akkora lesz minimum 13-elviszem egy kozmetikushoz h megnézze milyen a bőre mi való neki,és avonból rendelnék neki egy alap készletet. kerszetlányomnál ezt csináltuk a 13.szülinapjára kapta-akkor kezdte érdekelni a divat és a fiúk. volt benne szinezett hidratáló,vizálló spirál,szemöldökceruza,vizálló tus,szájfény,arcfény
2013. febr. 24. 11:23
 35/46 anonim ***** válasza:
84%

Ha eltömítia póRusokat ha nem akkor is felesleges egy 11-13 éves kislánynak sminkelni, ha 2013-at írunk ha nem! Én 20 éves vagyok és mostanában kezdtem el alapozót használi, mert nemtudom miért most jöttek elő a pattanásaim.

Szemceruzát 16 évesen használtam, spirált 17 körül kezdtem el, és élek nem történt tragédia, hogy nem sminkeltem 10 éves koromban. Egyébként sminkelni videókból tanultam meg azok nagyon hasznosak.

2013. márc. 4. 19:54
 36/46 anonim ***** válasza:
42%
17-18 éves kor alatt csak speciális alkalmakkor.
2013. jún. 7. 13:53
 37/46 anonim ***** válasza:
72%

Nekem megengedték, mégsem éreztem ingerenciát rá. Néha minimális szemceruza, spirál használat volt. Inkább huszonévesen kezdtem magam sminkelni.

Viszont azoknak az osztálytársnőimnek, akik gimnáziumban már alapozó+totál sminkben "tolták", mostanra nagyon elhasznált bőrük lett, idősebbnek néznek ki sokkal.

Igen, van normális alapozó, de sokan nem figyelnek ilyen dolgokra akkor. Tényleg durván tönkreteheti a bőrt.

2013. jún. 7. 14:16
 38/46 anonim ***** válasza:
100%
Általános iskolában nagyjából 6-7. osztálytól már használtam alapozót, arcpírt, szemceruzát és szempillaspirált, illetve szájfényt vagy ajakápolót. Elég problémás volt a bőröm és nagyon utáltam, így rávettem anyukámat, hogy használhassam a sminket. Ő is rendszeresen sminkelt, és nagyon szépen, így ő mutatta meg, hogy mit hogyan használjak, és segített kiválasztani a nekem való termékeket. Mostanra több tanfolyamot is elvégeztem, imádok sminkelni, és bár nem ebben a szakmában dolgozok, néha készítek alkalmi sminkeket ismerősöknek, vagy olyanoknak, akikhez valahogy eljut a számom, és megkeresnek ezzel.
2013. jún. 7. 17:10
 39/46 anonim ***** válasza:
16%

18 éves kor után. Előtte egyáltalán nem.

Tönkreteszi a bőrét és úgy néz ki, mint egy l.otyó. Nekünk az osztályfőnükünk 18 éves korig mindnekivel lemosatta a sminket (én soha nem sminkeltem), leszedette a körömlakkot. Nő volt, és nagyon okosan gondolkodott.

2013. jún. 7. 18:04
 40/46 anonim ***** válasza:
24%

Nekem annó csak nagyobb eseményen engedték meg, pl. esküvőre.

Igaz, amikor én voltam iskolás nem is sminkelték magukat a lányok 12-13 évesen. Nem is értem mire fel lett most ez akkora divat.

Elfigyelem a buszon is a suliba járó lányokat. Sokkal szebben néznek ki azok, akik természetes szépségek, mint aki agyon van sminkelve.

Középiskolásokon sem értem meg ezt a túlzott sminkelést, műkörmöt. Legyen egy szép kis szolid smink, de sokan úgy festik magukat, mintha buliba mennének.

Általános iskolás korban egyáltalán mi értelme van? Csoda, hogy nem szólnak a tanárok.Igaz ma már a tanároknak lassan nincsenek jogai, mert ha rá mer szólni a gyerekre, vagy ő, vagy a szülő veri meg.

2013. jún. 7. 20:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!