Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti hány éves kortól...

Szülők! Ti hány éves kortól engednétek a lányotoknak hogy sminkeljen?

Figyelt kérdés

2012. okt. 31. 23:36
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
60%

A hobbi sminkmester meg kb annyit ér mint egy háziasszony sminkelése otthon plusz itt senkit nem érdekel. Itt meg senki nem írta szerintem, hogy az alapozó csak vakolat lehet, értelmezés ismét...

Látom, savanyú a szőlő... Most nem fogom neked elkezdeni sorolni a referenciáimat, de annyit hadd áruljak el, hogy a MAC kozmetikai cég workshopján is voltam már és szakember méltatta a munkámat... úgyhogy erről ennyit. Örülnél, ha csak a krumplipucoláshoz értenél annyit, mint én a sminkeléshez...:D

Kifejtem, mi a baj a szemceruzával. Azt nem úgy kell használni, ahogy sokat teszik: körbekeretezik a szemüket jó élesen, szemspirál fel, aztán gó ki az utcára. A szemceruzának a kiemelés a lényege, nem pedig alapsminkként használjuk. Utóbbi esetben igénytelen a hatás.

2012. nov. 1. 13:40
 22/46 anonim ***** válasza:
100%

A szemceruzával vigyázni kell, aki írta, nem mondott hülyeséget.

Sajnos sokan hajlamosak gyászkeretet rajzolni normális kontúr helyett. Az sem árt, ha összhangban van a szemszínnel (gyakran a kék színű szemcerkával alkotnak brutálisat az emberek).

2012. nov. 1. 14:18
 23/46 anonim ***** válasza:
39%

ma 13:40

nem emlékszem, hogy méltattam volna a munkád ;)

2012. nov. 1. 15:51
 24/46 anonim ***** válasza:
32%
jah, és senki nem írt körbekeretezésről ;)
2012. nov. 1. 15:51
 25/46 Dorcsy2 válasza:
69%
ha anya lennék úgy engedném meg neki hogy 12 éves kortól nagyobb ünnepeken szemceruzával alul és szempillaspirállal meg maximum egy halvány rózsaszínnel engedném 14-15 éves kortól bulikba meg már ő eldöntheti maga.
2012. nov. 2. 21:02
 26/46 anonim válasza:
100%

Nekem csak az ajakbalzsamot, meg a gyenge szájfényt engedik meg. Szemceruzáról és spirálról hallani sem akarnak, de nem is akarok még használni.

12/L

2012. dec. 26. 23:19
 27/46 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem akkor amikor a lányomban felmerül ez az igény... (pl kortársak miatt, vagy problémás bőr elfedése miatt).

Na akkor elvinném egy kozmetikushoz és megkérném rá, hogy tanítsa meg az alapvető dolgokra (pl:3-5 óra keretében) mit mivel, hogyan kell kenni, mire kell figyelni... Ennek oka az, hogy én későn tanultam meg sminkelni, na jó túloztam: nem tanultam, csak ellestem az egyik lakótársamtól ezt-azt...ami édes kevés, nem adnám tovább :D

Utána kapna egy egyszeri - induló- 10-15 ezres keretet (ossza be és/vagy pótolja ki zsebpénzéből) amiből megveheti (mennék vele segíteni) az induló készletét.. (ecset(ek), szivacs, alapozó, szempillaspirál, korrektor). Utána meg karácsonyra (igény szerint) ilyen cuccokat kapna...

Ezenkívül elbeszélgetnék vele az elvárásokról (jogok és kötelezettségekről): mint pl: mikor és hogy sminkelheti magát (pl: suliban csak természetesen semmi ribiskedés: sem szemhéjfesték, sem rúzs, csak: max ajakápoló, púder, korrektor és szempilla göndörítő .....stb. buliban egy kicsit több: szemhéj festék, rúzs, de akkor sem brutál mennyiségben és színben... majd elmondanám neki, hogy a túl sok smink tönkreteszi a bőrét, a túl erős smink meg azt az érzetet fogja kelteni a pasikban, hogy egy riherongy...és hogy a suliban nem azért tiltom, mert szülő vagyok, hanem mert ha a tanárok rászállnak (mert ugyebár tudjuk hogy a tanárok ezt nem szeretik) és elcseszi a felvételijét (tehát kvázi magával b@szik ki) és onnantól kezdve lavírozzon ezek között a saját felelőségére :)

(de én tudom magamról, hogy sz*r anya leszek :DDD)

2013. febr. 23. 20:48
 28/46 anonim ***** válasza:
100%

20:48

Nem leszel rossz anya.

De ne kozmetikushoz vidd, ha sminkelni akarod tanítani. A testvérem sminkes, sokat dolgozik kozmetikusokkal, és szerinte 100-ből 1 tud csak normális dolgokat mondani.

Ő azt mondja, ritka az olyan kozmetikus, aki pl. a korrektorokat jól ismeri. (Hogy a pirosat zölddel tüntetjük el, a lilát sárgával, stb.)

2013. febr. 23. 22:43
 29/46 anonim válasza:
52%

10 és 13 éves kor között??!

Arra nem gondolnak az emberek hogy a lányuk arca milyen lesz 30 éves korukra?

15 éves vagyok ,és elmondhatom magamról hogy az én édesanyukám felelősségteljes ! Már 6. osztályban voltak osztálytársaim akik sminkelték magukat. Én is szerettem volna de most (középiskola 1.osztály) engedte meg anyukám hogy ritkán egy kis szájfényt és szempillaspirált felrakjak. Na arról ne is essék szó hogy találkoztam a volt osztálytársammal aki 6.óta sminkel ,és durva ,ápolatlan szörnyű kinézetű az arca...

10-11-12-13 éves kislányok arcán ALAPOZÓ? Az alapozó egy szabályos maszkot képez és elzárja a pólusokat. Ha majd jönnek a pattanások és féltik a gyerekek a tökéletes arcukat majd lekenik szépen alapozóval az összes pattanást ami csak ront a helyzeten.

Szegény gyerekek... -.-

2013. febr. 24. 07:38
 30/46 anonim ***** válasza:
91%

Attól függ, hogy milyen az arcbőre. Hogyha csúnya, akkor jó minőségű alapozót is engednék kb 13 évesen már, vagy amikor elkezdi érdekelni hogy hogy néz ki.

Szempillaspirált és szemceruzát is kb 13 éves kortól, de ha szép a bőre akkor nem engedném hogy alapozóval kenje minden nap.

Iskolán kívül teljes vakolatot szerintem gimitől engednék max. bulikba.

2013. febr. 24. 08:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!