Szülők! Ti hány éves kortól engednétek a lányotoknak hogy sminkeljen?
Azt azért vedd figyelembe, Utolsó, hogy nem biztos, hogy a lányodnak islesz igénye a sminkelésre.
Nekem gimis koromtól engedték, ahogy a hajfestést is (melír).
24N
A lehetőséget szerintem úgy add meg neki, hogy amikor nála jelentkezik az igény, akkor kísérd el vásárolni, illetve tanítsd meg a helyes sminkelésre (hogy előnyös legyen, ne bohócszerű).
Ha rögtön kap egy készletet, az kicsit nyomásgyakorlás és megfelelési vágyból is elkezdheti magát sminkelni, holott még nincs igénye rá.
Nálam a melltartó volt ilyen. Nem erőltették, amikor jeleztem, hogy hááát, lassan kellene egy, akkor mindenféle felhajtás nélkül elvittek, választhattam néhányat és ennyi. Később meg szó nélkül adtak rá pénzt, amikor kértem.
Nekem a hajfestés jött aránylag korán. 8. második félévét már gimnáziumban kezdtem, akkor találtam ki, hogy a sebarna hajam jobban tetszene vörösen. Jó, csak kék ne legyen, hajrá. Elsőre elbénáztam, lila lett (dobozon padlizsánvörös volt, köszi gyártó). Mondták, hogy semmi gond, három hétig pihenni hagyjuk, addig sapka (ha izzadok, ha nem), aztán majd fodrásszal választunk egy normális vöröset.
Ennek 15 éve, azóta is vörös vagyok.
Nekem sosem tiltották, sajnos. 13 évesen elkezdtem sminkelni magam, 14 éves koromtól 16-ig használtam alapozót is, mígnem ekcémás lett az arcom.
Most 24 vagyok és még mindig szenvedek a bőrömmel, a tiszta vízen és a 7000 ft-os arckrémen kívül ha más hozzáér, egyből vörösödik és kireped.
17-es az én barátom.
Én soha nem értem a szemceruzás embereket. Tényleg az változtat a legtöbbet.
Tök vicces, hogy sokan azt hiszik, az "csak szemceruza", az alapozó pedig a durva smink, pedig fordítva van. Szemceruzát hozzáértő ember legalábbis erős sminknél használ.
Az ódivatú nézet, hogy az alapozó csak vakolat lehet...
Vékony alapozó (na ezt kell megtanítani mindenkinek!), és a bőr védve van a hideg, szeles időben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!