Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 140 kilométer szakít el a...

140 kilométer szakít el a páromtól. Szeretnénk már családot, de szülővárosunkból egyikünk sem szeretne elmozdulni. Mit csináljunk, milyen kompromisszumokat ajánltok?

Figyelt kérdés
2012. okt. 31. 16:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Hány évesek vagytok?
2012. okt. 31. 18:20
 12/16 A kérdező kommentje:
Én 24, a párom (férfi) 30 éves.
2012. okt. 31. 18:29
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem rég hasonló kérdést tettem fel, lám alaposan le lettem hülyézve. Örülök, hogy te aránylag normális válaszokat kaptál, nekem is jól jönnek. Köztünk jóval több km van, mindketten kisvárosban élünk. Ő nem akar ideköltözni, mert minek... én nem akarok oda, mert nem lenne munkaleetőségem. A csavar annyi, hogy a végzettségemmel itthon sem tudok/szeretnék maradni, mert nem tudnék elhelyezkedni.

Éltem abszolút nyugodtságban, hogy hasonlóak a terveink, megbeszéltük merre élnénk stb. Aztán most, hogy eljött a tettek ideje, a párom közölte, hogy szeretne otthon maradni (a szülővárosban). Nincs még ott munkahelye, benyomni betudnák éppen valahova éhbérért, dehát na... Egy ép indoka sincs, hogy miért jött ez rá hirtelen, csak hogy nem lesz a közelben segítségünk, barátaink ilyesmik. Egyelőre én is tanácstalan vagyok.

2012. okt. 31. 18:49
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

13-as vagyok. Azt kifelejtettem, hogy gyakorlatilag ezzel patthelyzetbe is kerültem. Hiába diplomáztam le, nem tudok állást keresni, amíg nem tudom az ország mely területén keressek. Már lassan ott tartok, hogy tojok rá, pályázok arra, ami nekem tetszik, én költözök és ha jön velem akkor jön, ha nem akkor nem. Már nincs jobb ötletem, ő csak húzza vonja a témát.

Talán a párod azért áll ki ilyen magabiztosan a döntése mellett, mert sejti, hogy úgyis beadod a derekad. Ha eddig mindenben engedtél, gondolom azt hiszi ebben is fogsz. Én előhozakodnék a témával, hogyha egyikünk sem enged, akkor tudja-e mi lesz erre a megoldás. Hátha elgondolkodik kicsit azon, hogy nem mindig neked kell feladnod mindent.

2012. okt. 31. 18:53
 15/16 A kérdező kommentje:
Valóban úgy gondolja, hogy majd én fogom beadni a derekam. Én is mennék ki külföldre, mondjuk Ausztriába, de ő mozdulni sem akar. Ezek után megkaptam tőle, hogy nekem bárhol jó, csak az ő városában nem... Az a baj vele, hogy nagyon makacs, önérzetes és ha egyszer valamit megmond, még akkor is aszerint cselekszik, ha azzal még magának is árt, mert ő ilyen. Nem tudom, hogy mitévő legyek. Szeretnék már nagyon családot, jó lenne ő nekem. Örülnék ha az én városomba költözne. Vagy ha neki annyira fontos a munka és a pénz, akkor meg menjünk ki külföldre. Már annyi kompromisszum ajánlatot adtam neki, aminek a végén megint megkaptam, hogy én össze-vissza kapkodok és azt sem tudom, hogy mit akarok, ő legalább egy pont mellett állt ki.
2012. okt. 31. 19:02
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem értem, most neked sincs munkád, hiába költöztél haza, nem?
2013. febr. 14. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!