Egyetem, baba, több száz kilométer. Vállalható?
22 éves vagyok. Terhes. Egyetemista is. Távkapcsolatban élek 3 éve. Az egyetemből még jobb esetben is 3évem van. Nincs levelező szak. Én az ország egyik végén, párom a másik végén. Ő nem tud ideköltözni, és itt munkát vállalni. Nagyszerű munkája van, de sajnos otthon.
Halasszak pár évet? Akkor úgysem jönnék vissza az egyetemre...
A babát semmiképp sem szeretném elvetetni.
Vágjak bele abba, hogy egyetem mellett kisbabám van? Februárban szülnék, talán még nagyon kihagynom sem kéne.
Legjobb esetben is olyan órarendet tudok összerakni, hogy vagy hétfőn vagy pénteken ne legyen órám. Vagy esetleg hétfőn és pénteken se.
Vállalható ez így szerintetek?
Tudom, ez nagyon durván hangzik,és tudom, teljesen más lenne a helyzet, ha a párom itt dolgozna. De nem. Teljesen kivitelezhetetlen? Talán el kellene gondolkodnom azon, hogy felhagyjak az egyetemmel? De ez gyerekkorom óta az álmom.
Persze, nem az itt elmondottak alapján fogok dönteni, csak érdekelne, hogy mit gondolnak erről a helyzetről az emberek manapság.
Előre is köszi a válaszokat!
Egyedül a koromat ne hozzátok fel kifogásnak lehetőleg. Igen, fiatal vagyok, de azért mégsem 14. :)
Kiéltem már magam. Sem bulizni, sem pasizni nem akarok már. .)
18-20éves koromig csak buliztam. A szüleim megengedhették maguknak, hogy 2 évet utazgassak, járjam be a világot. Elmentem, ahova el akartam, kipróbáltam amit ki akartam. Ezt az egy indokot nem fogadom el:)))
az egyéni tanrend csak az előadások látoatása alól ment fel. Gyakorlatokra ugyanúgy be kell járni. Sokkal előrébb nem vagyok. Vagyis biztos ez lesz, de hát nah...:)
Az anyagi helyzetemmel nincs probléma. A párom is jól keres, és mind2 részről kapnánk szülői segítséget is.
Én csak a barátnőm példáját tudom felhozni.
Együtt kezdtük a jogi kart. Terhes lett. Februárban szült, az a féléve kimaradt. Szeptemberben visszajött, de a baba mellett tanulni nem tudott. Záróvizsgára nem mehetett mert nem volt meg az összes vizsgája. Kirúgták, mert volt olyan vizsga amiből már sokadjára (dékáni kérelemmel is UV-zett). Most a Tescoban árufeltöltő. Otthon a pici, addig a nagyi vigyáz rá.
A párod lakhelyéhez közelebbi főiskolán nincs ugyanez a szak? Illetve levelezőn máshol? Vagy halaszthatnál egy évet, amíg megszülsz és van időd végiggondolni, hogy tudjátok tovább csinálni már közösen...
Azt én nehezen tudnám elképzelni, hogy én itt a babával, a párom meg ott az ország másik felén... A kicsinek sem lenne könnyű, hát még neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!