Egyetem, baba, több száz kilométer. Vállalható?
22 éves vagyok. Terhes. Egyetemista is. Távkapcsolatban élek 3 éve. Az egyetemből még jobb esetben is 3évem van. Nincs levelező szak. Én az ország egyik végén, párom a másik végén. Ő nem tud ideköltözni, és itt munkát vállalni. Nagyszerű munkája van, de sajnos otthon.
Halasszak pár évet? Akkor úgysem jönnék vissza az egyetemre...
A babát semmiképp sem szeretném elvetetni.
Vágjak bele abba, hogy egyetem mellett kisbabám van? Februárban szülnék, talán még nagyon kihagynom sem kéne.
Legjobb esetben is olyan órarendet tudok összerakni, hogy vagy hétfőn vagy pénteken ne legyen órám. Vagy esetleg hétfőn és pénteken se.
Vállalható ez így szerintetek?
Tudom, ez nagyon durván hangzik,és tudom, teljesen más lenne a helyzet, ha a párom itt dolgozna. De nem. Teljesen kivitelezhetetlen? Talán el kellene gondolkodnom azon, hogy felhagyjak az egyetemmel? De ez gyerekkorom óta az álmom.
Persze, nem az itt elmondottak alapján fogok dönteni, csak érdekelne, hogy mit gondolnak erről a helyzetről az emberek manapság.
Előre is köszi a válaszokat!
ma 20:48
Félre ne értsétek, nincs bajom a barátnőm munkájával. Azért írtam le, hogy lásd mennyire messzire került az "álmától". PErsze, ő csak 1 azok közül akiknek nem sikerült. Biztos sok a sikertörténet. Viszont szerintem nem lesz egyszerű kisbaba mellett tanulni. Megaztán arra se lehet alapozni, hogy a szülők segítenek. A Te kicsid, a Ti kicsitek. Nem bántani akarlak félre ne értsd, csak leírtam amit gondolok.
Na ez az.... hogy hogyan kivetelezhető...
Én és a párom szülei is az ország egyik felén vannak. A másik felén meg én lennék a babával. Nem kérhetem a szüleimtől, hogy költözzenek ide.
Persze, barátok sokat segíthetnének, ez nem vitás... De vajon a baba mennyire tolerálná az állandó utazgatást?
20.59!
Nem vettem bántásnak. Mindenki a saját véleményét írja. Jelenleg nekem még véleményem sincs. Lemondani az álmomról nem szívesen mondanék le. És a babáról sem. Egyik percben így gondolom, másikban úgy. Az viszont nyilvánvaló, hogy az évkihagyás nem megoldás.
1-2 év múlva is az ország egyik és másik fele között kéne ingáznom.
Én csak annyit tudok hozzászólni, hogy egy baba nagyon ideg- idő- igényes.(éjszakai kajáltatás, sírás, orvoshoz cipelés, hasfájás, fogzás...stb.stb.)5hónapos a babám, és minden erőmet kiveszi!Az tényleg jó lenne, ha lenne segítséged, főleg ha tanulsz.Ha ezt így mind vállalod, le a kalappal...nagy fába vágod a fejszédet az biztos!
Én minden esetre, jó babázást kívánok, mert ennél nagyobb álom nincs is a világon!!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!