Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyetem, baba, több száz...

Egyetem, baba, több száz kilométer. Vállalható?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok. Terhes. Egyetemista is. Távkapcsolatban élek 3 éve. Az egyetemből még jobb esetben is 3évem van. Nincs levelező szak. Én az ország egyik végén, párom a másik végén. Ő nem tud ideköltözni, és itt munkát vállalni. Nagyszerű munkája van, de sajnos otthon.

Halasszak pár évet? Akkor úgysem jönnék vissza az egyetemre...

A babát semmiképp sem szeretném elvetetni.

Vágjak bele abba, hogy egyetem mellett kisbabám van? Februárban szülnék, talán még nagyon kihagynom sem kéne.

Legjobb esetben is olyan órarendet tudok összerakni, hogy vagy hétfőn vagy pénteken ne legyen órám. Vagy esetleg hétfőn és pénteken se.

Vállalható ez így szerintetek?

Tudom, ez nagyon durván hangzik,és tudom, teljesen más lenne a helyzet, ha a párom itt dolgozna. De nem. Teljesen kivitelezhetetlen? Talán el kellene gondolkodnom azon, hogy felhagyjak az egyetemmel? De ez gyerekkorom óta az álmom.

Persze, nem az itt elmondottak alapján fogok dönteni, csak érdekelne, hogy mit gondolnak erről a helyzetről az emberek manapság.

Előre is köszi a válaszokat!

2011. jún. 23. 20:42
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Melyik szak? Amúgy én is azt tudom javasolni, hogy passziváltass 2 félévet. Akkorra a baba már egy éves, simán mehet bölcsibe. Ha van pénzbeli segítség, akkor a probléma fele már meg lenne oldva, a másik fele a tanulás. Ha lenne pénz arra, hogy délután 1-2 órára vigyázna rá bébiszitter (vagy ismerős), akkor te tudnál tanulni, és nem kéne feladnod az álmod. Meg lehet csinálni, csak nagyon okosnak kell lenni az időgazdálkodással.
2011. jún. 23. 21:08
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Sztem nem mindegy, mert más-más nehézségűek. De miért nem árulod el? Miért titok?
2011. jún. 23. 21:08
 23/27 A kérdező kommentje:

mérnöki szak. Szóval nem csak átolvasgatom az anyagot egyszer típusú szak.

Nem akarom nagy dobra verni, mivel ha nincs máshol ilyen szak, így is elég nyilvánvaló. Csupán az anonimitás miatt... :)

2011. jún. 23. 21:10
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Az első évben mindenképp halassz. Ha ez az álmod, akkor vissza fogsz menni. De a babának szüksége van az anyukájára. Neked is egyszerűbb, arra az évre haza tudsz menni a szüleidhez, a párodhoz. Nem leszel egyedül.

Utána folytasd az egyetemet, amíg a baba bölcsiben, oviban van.

Meg lehet csinálni, csak önfegyelem kell, hogy a szünet után menj vissza.

2011. jún. 23. 21:12
 25/27 anonim ***** válasza:
81%

Tavaly ugyanebben a helyzetben voltam majdnem. Én megtartottam a babát, s hazaköltöztem. Bár a páromtól még most is külön vagyok(egy városban voltunk egyetemen, ő ott maradt), de őszre van tervezve az összeköltözés, s jövőre pedig az egyetem, persze meló mellett. Én összezsúfoltam most mindent, de néhány év, és mindent behozok :)

Persze ennél összetettebb a dolog, de én kb úgy gondolkoztam, hogy egyetemet csinálhatok 2-3 év múlva is(mert ha igazán akarod úgyis megcsinálod, ha van gyerek, ha nincs), de ugyanez a gyermek nem fog bennem megfoganni 4-5 év múlva.

Minden jót kívánok Nektek, s csak okosan ;)

21L

2011. jún. 23. 21:18
 26/27 A kérdező kommentje:

Valóban nehéz döntés lesz.... 1et biztosan tudok. A babát megtartom, mint ahogy írták: 4-5 év múlva ugyanez a baba nem fog megfoganni.

Amúgy továbbra is várom a véleményetek!

2011. jún. 23. 21:31
 27/27 anonim ***** válasza:
Én nem hagynám ott a sulit. Ha jó szakra jutottál be (szóval, nem túlképzéses agyvérzés szintűre), akkor kész öngyilkosság otthagyni a sulit. Én kérnék egyéni tanrendet, vagy halasztanék.
2011. jún. 23. 23:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!