Citroen C4-ben hány kilométer után kell olajat cserélni?
Figyelt kérdés
Lassan 10 ezernél járok, neten akár hol nézem senki nem említi, bár láttam egy-két hozzászólást, ahol 15 ezret javasolnak.
A kezelési útmutatóban megint semmi.
Kössz!
2012. okt. 17. 09:59
1/9 anonim válasza:
Ha tízezrenként cserélsz olajat abból nem lehet nagy baj.Lehet bármilyen jó minőségű szintetikus meg blablabla, akkor is cseréld ki.Ez amolyan ökölszabály.
2/9 anonim válasza:
15-nél elég, ha nagyon akarod mehet 10-nél is, de felesleges.
A lényeg hogy ne teszkósat rakja bele, normális szűrőt vegyél, és cseréld a légszűrőt is.
3/9 anonim válasza:
15 000KM vagy 1 év. (amelyik hamarabb eljön)
Én inkább a 12-13 000km-es olajcsere periódusra esküszöm. Olajból Mobil 1 vagy L.Moly!
4/9 anonim válasza:
Ja, és a márkaszervizeket kerüld el.
5/9 anonim válasza:
A140: Akkor téged a mobil, meg a LiquiMoly fizet? :D
6/9 A kérdező kommentje:
Hopsz, tavaly szeptember 6-án volt a csere, nagy gáz, hogy akkor már bőven letelt az egy év?
2012. okt. 17. 11:53
7/9 anonim válasza:
Nem gáz, igazából nem úgy működik hogy egyik napról a másikra elpárolog az olaj, fokozatosan romlik a kenőképessége. A C4 meg ne megy versenyautó, nem okoz problémát az sem ha másfél év után cseréled (sőt, én normál használatú gépekre jó minőségű olajjal 15E/1,5évet szoktam mondani), csak ne felejtsd el teljesen.
8/9 A kérdező kommentje:
Kössz mindenkinek a választ, most egyébként Castrol Magnatec volt benne, de most Total Quartz 9000-et akarok bele.
2012. okt. 17. 18:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!