Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hova fordulhatnek segitsegert?...

Hova fordulhatnek segitsegert? 18/L

Figyelt kérdés

elegge bonyolult a helyzet..

elkoltoztem otthonrol, amint 18 eves lettem, vissza nem mehetek. A baratommal lakunk egyutt, orokolt egy lakast 8millio forint devizahitellel 93ezer ft lenne a torlesztoreszlet... nem tudjuk fizetni...csokkenteni nem tudjak (aegon), mert 1evig uresen allt es nemtudjuk a hatralekot befizetni. en tanulok mellette diakmunkazok heti 4nap 8 orat, masik 3nap iskola, a baratom dolgozik ugyan de alig kap 60.000et... igy nemtudunk a rezsin kivul mast fizetni, kifognak tenni minket... neki aszulei meghaltak, en nemtudok segitseget kerni... mit csinaljunk, hova lehet fordulni...?18/L

2012. okt. 30. 23:15
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
Úgy, hogy az illetőnek van bankszámlája, a személyi folyószámla-vezetést reklámozzák manapság az "ön kinél bankol?" kretén dumával. Amire én mindig rávágom, hogy senkinél, hehehe... jó, így nincs bankkártyám se, de ezt valahogy túlélem:)))
2012. okt. 31. 01:14
 52/60 A kérdező kommentje:
5 palyat kaptunk:) azert volt olyan sok ido, 3 kor kezdtuk de menni kellett szetvalogatni, nem sok ujsagrol volt szo, fejbol tudtammar a legtobb cimet, viszont nagy tavolsag. es nem fizettek ki rendesen, szoval nem. nem volt kar otthagyni...
2012. okt. 31. 01:14
 53/60 anonim ***** válasza:

"De ennek egyszerű a megoldása, nekem pl. 0 Ft hitelem van, és mégse bankolok sehol, elvből. Jó nekem a régi jó forint a zsebben..."

Persze, de a munkáltatók 80-90%-a kéri a bankszámlát, a kifizetéshez.

Amúgy nem ezen múlik, mert ha kp. kapja akkor is letilhtaják, mint a gyerektartást.

2012. okt. 31. 01:16
 54/60 A kérdező kommentje:
csak x szazalekat tilthatjak le egyebkent... de ez ellen mar nem tehetunk semmit..
2012. okt. 31. 01:17
 55/60 anonim ***** válasza:

#53, ezen munkáltatók zöme egy bankszámla-számot kér, nem az illető nevén lévő bankszámlát:) Leszámítva a közszférát.

Jó, hogy említed a tartásdíjat, nem akartam szóbahozni félvén az itt postoló nők haragjától:))), de ilyen témában tényleg olyan apukákkal érdemes konzultálni, akik évek óta sikeresen lappanganak felbőszült nejek tartásdíj-igényei elől. Szeretni nem kell őket persze, de nagyon tuti tanácsokat tudnak adni, egy bank azért szerintem sokkal könnyebben kicselezhető, mint egy felbőszült ex-feleség.

2012. okt. 31. 01:21
 56/60 anonim ***** válasza:
71%
nézd az előnyét, a sok rossz összetartja a kapcsolatotokat ;)
2012. okt. 31. 01:29
 57/60 anonim ***** válasza:

"ne kiserletezzunk?hidd el nem tennem, de ha nincs mibol fizetni ... menjek el lopni? havi 93ezret... kaja rezsi?... ketten keresunk120at..."

93 ezer csak a kajára és egy 1. szobás lakás rezsije?

Abból bőven tudtok spórolni még.

2012. okt. 31. 09:43
 58/60 anonim ***** válasza:
Utolsó, nem érted. 93 a törlesztőrészlet. 27 ezerből kéne fizetni a rezsit + enniük valamit. És akkor még ruhájuk nincs.
2012. okt. 31. 11:16
 59/60 anonim ***** válasza:
Ajánljátok fel megvételre az állami eszközkezelőnek a lakást.Igaz,hogy vannak feltételei,2 gyerek azt hiszem, de a ti helyzetetek eléggé speciális,kérhetnétek különleges elbírálást.Akkor a lakásban lakhattok valamekkora összegért és már nem a párod tulajdonában lesz,hanem lakbérszerűséget fizet majd rá.Ehhez azért kell némi jogi segítség szerintem,nem tudom,egyedül intézni nem lenne nagyon egyszerű.Azt hiszem,ha nincs pénzed ügyvédre,jogi tanácsért fordulhatsz valamilyen ügyvédhez,ami"nép ügyvédje" vagy ilyesmi,és az illetékes polgármesteri hivatalban megmondják,hogy éred el.Egyébként pedig,ha tevőlegesen-anyagilag-nem akar az édesapád segíteni ennek a helyzetnek a rendezésében-pedig elég egyszerű lenne,hogy,mivel nagykorú lettél,de még nem fejezted be a középiskoláidat-tehát gyermektartásdíj fizetésére kötelezett-vagy egyezzetek meg vele peren kívül,hogy a számodra közvetlenül fizet minimum még egy évig tartásdíjat-vagy az eredeti végzést ami e gyerektartás megállapításáról rendelkezik,megtámadhatod,mivel már cselekvőképes vagy.Na,ezekhez mindenképpen ügyvéd kell,és ha a jogra készülsz,legalább szerzel egy kis előgyakorlatot a jog útvesztőiben.
2012. nov. 1. 10:21
 60/60 anonim ***** válasza:

sziasztok!

Ha még aktuális akkor nagyon egyszerű a dolog van havi 120K -tok ebből kivesztek vhol egy szobát ez nagyon max rezsivel együtt 50-60e ft.

Aztán bankkal felvenni a kapcsolatot megmondani, hogy ez van srácok, hogyan tovább? Elárverezik a lakást okés? A maradékot sem fogjátok tudni kifizetni egyben, de mit lehet tenni, egyezzetek meg valamiben, hogy pl. n évig havi 30-40e ft-jával törlesztitek. A lényeg, hogy probáljatok megegyezni a bankkal és ne ők erőszakoljanak rátok valamit, mert az fájdalmasabb lesz, hoyg ha letiltás stb. Így van rá esély, hogy "normálisan" rendezétek.

Mondjuk elárverezik a lakást max 4M marad kb. 4M tartozás.

Ott van esélyetek arra, hogy kb. 10 év alat ezt letudjátok.

Szerencsére még akkor se lesztek öregek így nem maradtok le semmiről csak szar lesz előröl kezdeni.

2013. febr. 8. 15:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!