Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A második keresztnevem miért...

A második keresztnevem miért nem ér semmit?

Figyelt kérdés

Én azt szeretem használni, és mikor az emberek megtudják, hogy az csak a második nevem, mindig azzal jönnek, hogy az nem is ér semmit.

Ez idáig nem is lenne baj, csak az szokott zavarni, hogy mindezt lekezelően mondják, tesznek megjegyzéseket.

2012. okt. 30. 09:28
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
52%

De ennyi erővel én meg kiakadhatnék, hogy nem tisztelik a személyiségem (ezt az indokot...), mert nem kérdezik meg, hogy használom a nevem.

Pl. Horváth Beatrix. És mondja, kedves, hogy szólíthatom? Bea, Betti, Beus, Trixi, Nyuszifül?

2012. nov. 5. 13:43
 22/28 anonim ***** válasza:
35%
Ó, dehogyisnem ér. A férjemnek is két neve van. És ő annyira csak és kizárólag a másodikat használja, hogy néha még most is meglepődök, hogy van neki az első is. Általában hivatalos ügyekben szokott vicces lenni.
2012. nov. 5. 14:57
 23/28 Bence_ ***** válasza:
32%

Hogy derül ki, hogy két keresztneved van?

Én is a másodikat használom, sok ismerős azt sem tudja, hogy van még egy. Csak a hivatalos papírokon szerepel mind kettő.

Gipsz Jakab Bence a nevem de én mindenhol Gipsz Benceként mutatkozom be, így írok alá mindent.

2012. nov. 5. 15:37
 24/28 anonim ***** válasza:
39%

Ez kicsit h*lyeség. Nekem megkérdezik, hogy melyiket használom mindenütt. De én mindkettőt.

És pont az a poén, hogy elejében mindig nem néztek 100-asnak, hogy mindkettőre hallgatok. És van néhány ilyen ismerősöm akit pl:. egyik helyen az egyik keresztnevén a másik helyen meg a másikon.

2012. nov. 5. 15:41
 25/28 anonim ***** válasza:
47%

Én is használom mindkettőt, bár a 2. külföldit inkább családi körben, hivatalos helyeken marad az első, azt megjegyzik és ki tudják ejteni.

Ha meg valahová behívnak, akkor amikor elkezdik betűzni a vezetéknevem már állok fel, el se jutnak a végéig :)

2012. nov. 5. 17:43
 26/28 anonim ***** válasza:
28%
Na, ezért adtam a gyerekeimnek egy nevet. Amíg a régi fajta személyi igazolvány volt, abban alá is volt húzva, hogy melyiket használod.
2012. dec. 11. 14:03
 27/28 anonim ***** válasza:
53%

"15: Nincs igazad. Aki nem jegyzi meg a másik ember nevét, az nem tiszteli a személyiségét! Még a tüdőszűrőre is érvényes ez!"

Még ekkora baromságot... Hivatalban dolgozom, SOHA, SENKINEK a nevét nem jegyzem meg, különben a napi "ezer" név között megbolondulnék.

Megjegyzem, ha sorra kerülök, az sem érdekel, ha nyuszikámnak hív, csak legyek túl a vizsgálaton/ügyintézésen.

Aki meg azt mondja, hogy a második keresztneved nem ér semmit, az hülye.

2012. dec. 11. 18:40
 28/28 anonim ***** válasza:
88%

Én pedig kórházban dolgozom, szakrendelésen mindig nyomtatok névlistát, amin ugye az van, amit az első felvételkor beírtak a rendszerbe. Ha a betegfelvételen megspórolták a 3. nevet, vagy akár el is írták, én se fogom tudni. Esetleg ha az előre beadott beutaló alapján hívom be, amin rajta van.

A másik, hogy ha kint vár 50 nénike, nincs időm felolvasni a Kiskovácspusztainé Hajdúfélegyházi Annamária Karolina típusú neveket, úgyis felkel az elejére és mielőtt befejezném, már az ajtóban van.

Egyébként változó kinek jegyzem meg a nevét, egyes embereket 1 találkozás után hónapokkal is tudok, múltkor egy kislány vezetéknevét elrontottam, de nem is szólt érte, hallgatott a keresztnevére. Volt olyan is, aki üvöltött azért, mert a különleges és más által elírt nevét rosszul olvastam fel.

Még egy vicces dolog - van egy orvos, aki a beteget behívó nővérnek néha direkt idióta neveket mond, aki azt üvölti ki a váróba, a betegek pedig néznek, hogy ki a fene az a Cincogó Farkas, vagy hasonló baromságok :)

2012. dec. 12. 09:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!