Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A második keresztnevem miért...

A második keresztnevem miért nem ér semmit?

Figyelt kérdés

Én azt szeretem használni, és mikor az emberek megtudják, hogy az csak a második nevem, mindig azzal jönnek, hogy az nem is ér semmit.

Ez idáig nem is lenne baj, csak az szokott zavarni, hogy mindezt lekezelően mondják, tesznek megjegyzéseket.

2012. okt. 30. 09:28
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
53%
Hát, ez legyen a legnagyobb problémád!
2012. okt. 30. 09:31
 2/28 anonim ***** válasza:
87%

Nekem is kettő van és én is a másodikat használom. Hogy ki mit mond, az nem érdekel, mert ez is az enyém. Hivatalos helyeken viszont nagyon kell figyelni. A tb kártyára pl csak az elsőt írták rá, és már volt olyan, hogy amikor szólított az orvos ültem tovább. Aztán mikor ráeszméltem, hogy az én vagyok kicsit furán néztek. :)

Ha annyira zavar változtass nevet és csak a másodikat tartsd meg.

2012. okt. 30. 09:40
 3/28 anonim ***** válasza:
53%

Nekem is két keresztnevem van. Voltam tüdőszűrőn, és lent a kartonozóban megkérdezték a nevem. Mondom Takács Mónika Kata (fiktív név). Leírja a nő, direkt így. Erre fent Takács Mónikaként hívnak be...nem tudnak olvasni...amikor kijavítom, hogy én használom mindkettőt, akkor még a nő van megsértődve, hogy mit variálok...

És ez így van mindenhol. Ezért leszek Kovács Istvánné hamarosan (fiktív név ez is).

24N

2012. okt. 30. 09:41
 4/28 anonim ***** válasza:
85%

Én nagyon sok embert ismerek, aki a másodikat használja, nem értem, hogy ez egyáltalán hogy merült fel problémaként.

De én is azt tudom mondani, amit az első hozzászóló, hogy irigyellek, ha ez a legnagyobb gondod. :) Kit érdekel, hogy ki mit gondol? Nehogy már törődj vele!

2012. okt. 30. 09:47
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Ja, amúgy meg 3-as, azért az is fura, ha ilyenen fennakadsz. Nem mindegy, hogyan hívnak be a tüdőszűrésre? Azért tényleg nem értem az embereket, miért kell mindenen problémázni, mintha mindenki direkt a konfliktust keresné folyton. És ez mindkét oldalról igaz: arról is, aki beszól a név miatt, és arról is, aki kiakad, ha csak az egyik nevét mondják egy olyan helyzetben, ahol semmi jelentősége nincsen, de tényleg. Akár számok szerint is hívhattak volna...

Amúgy meg én mit szóljak, az én nevemet 90%-ban rosszul ejtik ki. Én csak mosolygok, és kész. Nem idegesítem magam feleslegesen. :)

2012. okt. 30. 09:49
 6/28 A kérdező kommentje:
Nem is az a gondom, hogy ezt szóvá teszik, hanem, hogy sokszor lekezelő, sértő, megalázó hangnemben mondják el a véleményüket.
2012. okt. 30. 09:51
 7/28 anonim ***** válasza:
100%
De kit érdekel a véleményük? És a stílusuk? Na, ugye, hogy senkit. :)
2012. okt. 30. 09:59
 8/28 anonim ***** válasza:
83%
De jó neked,hogy két név közül válogathatsz!Bár én a sajátommal elégedett vagyok,csak gyerekkoromban utáltam,mindig meg akartam változtatni.
2012. okt. 30. 10:20
 9/28 anonim ***** válasza:
82%
Hogy lehet ez "sértő" meg "lekezelő"? Még ha azt mondanák, hogy nagy a segged vagy valami... Nem vagy te egy kicsit túl"érzékeny"?
2012. okt. 30. 10:33
 10/28 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez kicsit túl van reagálva. Nekem is 2 nevem van, ebből csak az elsőt használom, a másodikat utálom. Mégis minden hivatalos papíron ott virít az a bizonyos 2. név. És engem is gyakran úgy szólítanak be, hogy Szabó Johanna Ramóna (csak írtam vmit, nem így hívnak). Megyek és kész, nem csinálok ebből gondot, hogy de én a Ramónát nem használom. Kit érdekel? Most feleslegesen mit kötözködjek? Van annak a szerencsétlen embernek elég baja azon kívül is, hogy az én nevemmel legyen elfoglalva. Mert biztos nem egy ember kötegszik vele egy nap, hogy de az nem így van, hanem úgy... Tudod, hogy rólad van szó, akkor menjél, jó esetben úgy sem látod többet. Ha meg ismerős azzal meg nyilván meg tudod beszélni, hogy nem Johanna vagy, hanem Ramóna. Ha neki ez nem tetszik, akkor meg nyilván nem állsz vele szóba.
2012. okt. 30. 11:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!