A második keresztnevem miért nem ér semmit?
Én azt szeretem használni, és mikor az emberek megtudják, hogy az csak a második nevem, mindig azzal jönnek, hogy az nem is ér semmit.
Ez idáig nem is lenne baj, csak az szokott zavarni, hogy mindezt lekezelően mondják, tesznek megjegyzéseket.
Nekem is kettő van és én is a másodikat használom. Hogy ki mit mond, az nem érdekel, mert ez is az enyém. Hivatalos helyeken viszont nagyon kell figyelni. A tb kártyára pl csak az elsőt írták rá, és már volt olyan, hogy amikor szólított az orvos ültem tovább. Aztán mikor ráeszméltem, hogy az én vagyok kicsit furán néztek. :)
Ha annyira zavar változtass nevet és csak a másodikat tartsd meg.
Nekem is két keresztnevem van. Voltam tüdőszűrőn, és lent a kartonozóban megkérdezték a nevem. Mondom Takács Mónika Kata (fiktív név). Leírja a nő, direkt így. Erre fent Takács Mónikaként hívnak be...nem tudnak olvasni...amikor kijavítom, hogy én használom mindkettőt, akkor még a nő van megsértődve, hogy mit variálok...
És ez így van mindenhol. Ezért leszek Kovács Istvánné hamarosan (fiktív név ez is).
24N
Én nagyon sok embert ismerek, aki a másodikat használja, nem értem, hogy ez egyáltalán hogy merült fel problémaként.
De én is azt tudom mondani, amit az első hozzászóló, hogy irigyellek, ha ez a legnagyobb gondod. :) Kit érdekel, hogy ki mit gondol? Nehogy már törődj vele!
Ja, amúgy meg 3-as, azért az is fura, ha ilyenen fennakadsz. Nem mindegy, hogyan hívnak be a tüdőszűrésre? Azért tényleg nem értem az embereket, miért kell mindenen problémázni, mintha mindenki direkt a konfliktust keresné folyton. És ez mindkét oldalról igaz: arról is, aki beszól a név miatt, és arról is, aki kiakad, ha csak az egyik nevét mondják egy olyan helyzetben, ahol semmi jelentősége nincsen, de tényleg. Akár számok szerint is hívhattak volna...
Amúgy meg én mit szóljak, az én nevemet 90%-ban rosszul ejtik ki. Én csak mosolygok, és kész. Nem idegesítem magam feleslegesen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!