Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 16 éves lányomnak szerintem...

16 éves lányomnak szerintem intim helyen van piercingje, de nem vagyok benne biztos. Hogyan kérdezzek rá?

Figyelt kérdés

Régebben kérdezte lehet-e orr piercingje, de nem engedtem

, egy ilyen fiatal kislánynak nem illik. Aztán békén hagyott a percing témával. A múlt héten egyik délután egy fehér, laza átlátszó póló volt rajta. Szemet szúrt, hogy az egyik mellbimbója olyan furcsa, mintha egy piercing lenne benne nem akartam rákérdezni, mert egyrészt kínos lett volna másrészt meg nem az én lányomra vall hogy ilyen dolgokat csinálna az én beleegyezésem nélkül. A hétvégén wellnesselni voltunk Hajdúszoboszlón, így hogy fürdőruhában volt, jobban megfigyeltem és nem csalt a szemem, az egyik mellbimbója tényleg kissé fura. Hogyan buktassam le, vagy kérdezhetnék rá, hogy ne nézzen tolakodónak? És ha kiderül hogy jól gondoltam hogyan büntessem, hogyan lehet ezt kiszedni? Ha jól tudom ilyen fiatal korban szülői beleegyezés kell hogy egy piercinget megcsináltasson valaki. Fel lehet ezért jelenteni az illetőt?

2012. okt. 29. 22:25
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
78%
16 éves hagyd a francba hadd legyen neki biztos összesporolta rá.
2012. okt. 29. 23:10
 12/22 anonim ***** válasza:
84%
fogj egy fémdetektort:D
2012. okt. 30. 09:39
 13/22 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem hagyd rá...16 évesen meg már nem "kislány".
2012. okt. 30. 11:24
 14/22 anonim ***** válasza:
41%

nem értek egyet a "hagyd rá, már nem kislány" elvvel. És ha megbünteted ne azért, mert piecingje van, mikor, ha nem most, hanem azért, mert hazudott.

A lényeg, hogy én úgy hoznám fel a dolgot, vagy elvinném szaunázni meglepiből, vagy szerintem ami még jobb, hogy nyíltan rákéedezel, hogy láttam valami furát, és szeretnéd megkérdezni, hogy jól láttad-e. Szerintem az lenne a legtisztább :)

2012. okt. 30. 12:16
 15/22 anonim ***** válasza:
73%

Van több piercer barátom, olyan is, aki rendes szalonban dolgozik és nagyjából betartják a törvényt, de olyan is van, aki csak otthon dolgozik feketén.

A lányod kiskorú, ezért alapból csak szülői engedéllyel csináltathat piercinget. Namármost az én ismerőseim azon azon az állásponton vannak, hogy intimpiercinget, főleg a mellbimbóba, még ismerősnek sem csinálnak meg, ha kiskorú.

Szóval én nem tartom valószínűnek, hogy van a lányodnak, ha csak nem hitték róla, hogy nagykorú vagy nem valamelyik közeli ismerőse csinálta meg neki.

Ha mégis lenne, semmiképp ne büntesd meg és ne 'kényszerítsd', hogy vegye ki, valószínűleg úgyis kiveszi majd egy idő után magától, mert megunja. (nem sok nőnek van a mellében)

Én jogász vagyok, 2 piercingem volt, az elsőt 16 évesen csináltattam az orromba, 6 évig volt benne, majd meguntam és egyszerűen kivettem, szinte a helye sem látszik.

2012. okt. 30. 12:37
 16/22 anonim ***** válasza:
85%

HÁt. Én már nem vagyok tini, de ha anyám arra lett volna kíváncsi, mi van az intim területeimen, egyszerűen körberöhögöm.

Fogalmazzunk úgy, egyszerűen, hogy ha van, ha nincs, semmi köze hozzá.

Hogy miért? Mert ha nincs, akkor egy gyanakvó anya vagy, aki képtelen megbízni a lányában minden ok nélkül - ez nagyon sok mindent elronthat a kapcsolatotokban.

Ha meg van már NEM MINDEGY? Ha van neki, nyilvánvalóan megcsináltatta valahogy, ez ellen már nem tudsz mit tenni. Kifejezheted az ellenszenvedet, akár meg is büntetheted, de ezzel is csak azt éred el, hogy a lányod téged fog megutálni.

Tiniként sok mindent csinál az ember, ami a szülei szerint nem "illő". De gondolj már bele, jobban esne ha 18 évesen csinálná ugyanezt? Ugye, hogy nem...

Amit meg kellene értened, hogy a gyermeked egy önálló lény, és kezd felnőtté válni. Nem az, de folyamatban van. Nem alakíthatod folyton úgy, ahogy te szeretnéd. Most még tilthatod, büntetheted, bevethetsz mindenféle eszközt, de 2 év múlva mit teszel, ha emiatt hátat fordít neked?

2012. okt. 30. 12:38
 17/22 anonim ***** válasza:
93%
Ha már ennyire lehet látni, hogy többször is észrevetted, akkor miért nem kérdezed meg egy ilyen alkalommal, mintha nem is sejtenéd. Hát neked meg mivan ott édes lányom? És jobban megnézed. Lehet hogy hülye szituáció, de még ebből jobban jöhettek ki, mert látszódhatsz simán csak egy aggódó anyának, aki kíváncsi, mi dudorodik ott, nem-e valami betegség, stb. Érdemes a hülyét tetetni, abból nehéz rosszul kijönni, hiszen rögtön neki kell magyarázkodnia, nem Neked.
2012. okt. 30. 13:20
 18/22 anonim ***** válasza:
20%

Szerintem hagyd szépen békén. Az ő dolga, az ő mellbimbója, az ő élete. Minél inkább fogod, minél erősebben kontrolálod, annál erősebben fog lázadni (többek között az apahiány miatt is).

Majd ha nem tetszik neki, akkor kiveteti. És ne mássz rá a lányod életére. Itt az ideje, hogy elkezdd engedni leválni magadról. Valahogy fel kell nőnie, nem gondolod? vagy örökké magad mellé akarod láncolni?

2012. okt. 30. 20:26
 19/22 anonim ***** válasza:
15%
15: Tévedsz. Nem kiskorú a 16 éves, hanem fiatalkorú - a törvény szerint (más pedig nem számít).
2012. okt. 30. 20:27
 20/22 anonim ***** válasza:
65%
Jó, akkor fiatalkorú. A lényeg, hogy szülői beleegyező nyilatkoztat nélkül nem csináltathat piercinget.
2012. okt. 30. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!