16 éves lányomnak szerintem intim helyen van piercingje, de nem vagyok benne biztos. Hogyan kérdezzek rá?
Régebben kérdezte lehet-e orr piercingje, de nem engedtem
, egy ilyen fiatal kislánynak nem illik. Aztán békén hagyott a percing témával. A múlt héten egyik délután egy fehér, laza átlátszó póló volt rajta. Szemet szúrt, hogy az egyik mellbimbója olyan furcsa, mintha egy piercing lenne benne nem akartam rákérdezni, mert egyrészt kínos lett volna másrészt meg nem az én lányomra vall hogy ilyen dolgokat csinálna az én beleegyezésem nélkül. A hétvégén wellnesselni voltunk Hajdúszoboszlón, így hogy fürdőruhában volt, jobban megfigyeltem és nem csalt a szemem, az egyik mellbimbója tényleg kissé fura. Hogyan buktassam le, vagy kérdezhetnék rá, hogy ne nézzen tolakodónak? És ha kiderül hogy jól gondoltam hogyan büntessem, hogyan lehet ezt kiszedni? Ha jól tudom ilyen fiatal korban szülői beleegyezés kell hogy egy piercinget megcsináltasson valaki. Fel lehet ezért jelenteni az illetőt?
Szerintem először arra a kérdésre válaszolj magadban, mi van, ha igen. Aztán eszerint lépj tovább.
Az illetővel, aki az állítólagos piercinget csinálta, ne foglalkozz. Van neki is édesanyja, aki vele foglalkozhat. Te a saját lányoddal foglalkozz, ha esetleg engedetlen volt.
Például: Piercing van a mellbimbódban?
Ez szerintem egy anyától nem tolakodó, hacsak nem lelkész család vagy vagytok, vagy valamilyen szektatagok, esetleg krisna hívők....
Hogyan "büntesd"? És ha elmondod őszintén, normálisan a véleményed, részletesen kifejte, hogy miért nem tartod jónak? Vagy szoktál ilyet is, csak nem hallgat rá? Akkor sem vezet semmire az ilyen "akkor cserébe 1 hét szobafogság" típusú "nevelés" mert tanulni nem fog belőle, csak rontja a szülő-gyerek viszonyt, szerintem. Nem ismerem a módszereid, de ha te ilyen büntetős elvet alkalmazol a beszélgetés HELYETT, akkor nem csodálom, hogy nem tudod hogyan kérdezz rá, mert rossz viszonyban vagytok. De tudom, nem mindenkinél működik a "kislányom, ez a véleményem" dolog.
De végülis nem csinált olyan durva dolgot.. csak egy piercing, ami majd megun, mert már nem menő, és aztán nem hordja. Az szóba se jöhet, hogy ebbe beletörődj?
Különben sem tudsz sokmindent csinálni, a cicije fölött ő rendelkezik, kitépni nem fogod, odaadni nem fogja, ha mégis megszerzed, újat vesz, ha megbűnteted, csak meglesz rólad a véleménye, meggyőzni semmivel sem fogod, aztán pár év, és magától megunja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!