Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apám jogosan kínoz engem?

Apám jogosan kínoz engem?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, lány. Jelenleg 173 centi vagyok és 60 kiló. Balettre járok már nagyon rég óta. Az utóbbi pár hónapban felszedtem 8 kilót. "Nem figyeltem oda". Apám teljesen bekattant, szerinte ez a nyolc kiló nagyon sok, azt mondja, hogy kövér vagyok. Vissza kell nyernem a régi alakom és formám, mert így elfognak küldeni, nem azért fizetett tizen akárhány évig, hogy vége legyen. Folyton ezzel traktál. Teljesen lerombolta az önbizalmam, már rondának látom saját magam. Éheztet, nem ad kaját, csak gyümölcsöt ehetek, abból is csak nagyon keveset. Egész ôszi szünetben futnom kell meg úszni, hogy leadjam a "hájt".

Ebben az állapotban sokkal jobban érzem magam, nem vagyok annyit beteg, jó a közérzetem is. Egyáltalán nem akarok balettozni, unom az egészet, de nem mondhatom el neki. Lelakatolta a hûtôt. Anyám nem mer neki szólni, kapna is az apámtól, ha a véleményét hangoztatná. Álljak ki magamért és mondjam meg neki, hogy ezt nem csinálhatja, és hogy rajtam ne uralkodjon, mert nem vagyok egy tárgy amit birtokolhat? Hajamnál fogva rángatna, az egyszer biztos. Mit tegyek? Segítsetek.

2012. okt. 29. 20:03
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Az apád nem normális. Eleve teljesen normális a sulyod. A másik pedig, ha nincs kedved balettozni, akkor miért erõlteti rád? Ne csináld, ha nem szereted. Nagyon szép egyébként a balett de aki nem szereti,akkor minek eröltetni.

Mondd neki, hogy fogyizzon õ, vajon õ hány kg?

2012. okt. 29. 20:17
 2/8 anonim ***** válasza:

Eddig a balett volt a fő "életcélod" mármint apád szerint, vagy ez csak egy melléktevékenység, és már vannak terveid, milyen irányba szeretnél továbbtanulni? Mert ha az utóbbi, és különben ügyvéd/orvos/közgazdász stb. akarsz lenni, amit ő is támogat, akkor szép lassan foghatod erre, hogy dehát a nyelvvizsga meg az érettségi meg a felvételi.. És akkor talán az ő fejében is háttérbe szorulhat a balett.

Természetesen meg kéne értenie, hogy nem akarod, nem kéne piszkália az alakod miatt, és k*rvagáz, hogy nem hagy enni. (Amúgy egy szakszerű fogyókúra tökre nem is ilyen, de te amúgysem szorulsz rá.) Csakhát a hajthatatlan, erőszakos természete, értem én...

És ha utánanéznél a neten valami szakszerű fogyókúrának, pl. kenyér, krumpli, édesség kerülése, este csak sali, ilyesmi, aztán ha belátná hogy ez szakszerűbb és egészségesebb, jó kiskapu lehetne, hogy titokban, de ehess normálisan...

Nem kéne megvárni míg rosszul leszel, de ha egy kicsit is kezdesz legyengülni a nemevéstől, egy orvos véleménye is talán tudna hatni apádra..

Azon is elgondolkodtam picit, nem ütközik-e vmi törvénybe a kaja megvonása (szabad cselekvésben, táplálkozásban való korlátozás, ilyemsi), de nem értek hozzá, lehet hogy hülyeség.

2012. okt. 29. 20:29
 3/8 A kérdező kommentje:

Apámat semmivel se tudnám meggyôzni, hogy rossz az amit velem csinál. Szerinte az orvosok hülyék, az internetet meg a primitív emberek használják. A tovább tanuláson még nem gondolkodtam. De már látom elôre, hogy mi lesz. Megfogja mondani, hogy egyetemre kell majd járnom és hogy ott mit kell tanulnom. És muszáj azt csinálnom, amit ô mond.

Szombaton kattant meg az apám, azóta nem hajlandó leszállni rólam, és normális ételt se ad.

2012. okt. 29. 20:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez elég para.. Rövidtávra csak a családsegítő/gyámügy, ilyesmik ugranak be, de nem tudom, tesznek-e ilyenkor valamit (ha nem szokott amúgy bántalmazni), hosszú távon pedig bármilyen egyetem, ami másik városban van, hogy lakhass koliban.

Mondjuk ha nem szokott bántalmazni, talán érdemes a sarkadra állni, ha meg igen, akkor elvileg működik a családsegítő v. ilyesmi – de gondolom nem akarod letesztelni, hol a határ..

2012. okt. 29. 21:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem jogosan teszi. A súlyod egyébként teljesen normális (nőknél testmagasság-110 körüli kg az egészséges). Hogy mit lehet tenni, arról fogalmam sincs. Gyámügy lehet, hogy megoldás. Vagy állj ki magadért, és ha tényleg elkezd rángatni, ütni, akkor rendőrséget kell hívni (bár nyilván ez nem olyan egyszerű).
2012. okt. 29. 23:00
 6/8 anonim ***** válasza:

173 centihez tökéletes a 60 kiló,még a 65 is ha nem a pocakodon van (172 centihez 65 vagyok,60nál még látszottak a bordáim,most érzem jól magam,értem mit irsz)

állj ki magadért

2012. okt. 30. 08:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Apád nem normális. Akkor ezek szerint eredetileg 173 centihez 52 kiló voltál? Szerintem az elég kevés.
2012. okt. 30. 10:44
 8/8 anonim válasza:
Ha gondolod tudok írni egy levelet amiben meggyőzöm apádat arról hogy hülyén csinélja amit csinál. Írj egy privátot ha érdekel
2012. okt. 30. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!