Odavagyok a fiatal nőkért, de házas vagyok, hogy küzdhetném ezt le?
14 éve élek boldog házasságban, nagyon szeretem a feleségemet. DE! Munkám miatt nagyon sok 25-30 éves nővel vagyok körülvéve, akik szépek, vonzók, kacérak. És néha flörtölnek, incselkednek, szinte tányéron kínálják magukat. Tudom, hogy erre nincs bocsánat, de nagyon sokszor, mostanában egyre többször megfordul a fejemben, hogy vonzódom hozzájuk, mert fiatalok, frissek. Nem csalnám meg a feleségemet, de ez az érzés sem tetszik. Sokszor van olyan, hogy odaképzelek egy fiatal nőt együttlét közben. Nagyon szégyellem magam emiatt! Hogy felejthetném el az ilyen képzelgéseket?
47/F
A fiatal lányok minden korban is szépek. Akárhány éves is leszel, azt fogod látni, hogy a fiatal lányok szépek. Ez tény.
Másrészt viszont mérlegeld, hogy ott a jó- és saját szavaiddal is boldog házasságod, ami működik-és másik oldalon az ismeretlen csajok, akikkel több mint valószínű, maximum pár kalandod lenne és mennének tovább, illetve te mennél, ha megismernéd némelyikük valós természetét, igényeit.
Azt azért tudod házas ember lévén, hogy lakva ismerszik meg az ember igazán és ezekkel csajokkal még nem laktál?! Igazából a külsejükön kívül fogalmad sincs a személyiségükrül.
Gondold azt, hogy neked már megvan a jó, ne kívánj jobbat, mert több mint valószínű, az rosszabb lenne sokkal és már nem lehetne visszacsinálni. Egész életedben bánnád, a tetteidet. Késő lenne....
Értékeld inkább a mostani jót és legyél hálás érte, mintsem elrontsd.
Sok embernek nem adatik meg a jó házasság, mégha belekezd sem...és néha épp az ilyenekkel rontják el, amin most te gondolkodsz, mert nem értékelik a jót ami körülveszi őket. Szeretnének újra izgalmakat, frissességet és ezzel el is vágták magukat egy életre.
Kérdező, egyáltalán nem kell leküzdeni, teljesen normális érzés/gondolat, és abban semmi rossz nincs, ha neked ezek az emberek tetszenek, szolidan flörtölgetsz velük, kifejezetten jót tud tenni az ember önbecsülésének - nemtől függetlenül - ha tudja, hogy még vonzónak találják őt mások.
Az egy teljesen másik dolog, hogy ezért az ember nyilván nem hagyja el a párját, megmarad szigorúan azon a szinten, ami nem kérdőjelezi meg a kapcsolatát. De gondolatbűn NEM LÉTEZIK.
(48/F)
Kérdező, szerintem te erkölcsileg eléggé rendben vagy, hogy már az érzés is zavar (amiről nem tehetsz) és próbálsz tenni ellene. Jóérzésű, normális pasinak tűnsz, hogy segítséget kérsz ahelyett, hogy átengednéd magad az érzésnek. Továbbá szerencsés is vagy, hogy a házasságod boldog, és 14 év után is igazán szereted a feleséged. Ezt tartsd szem előtt, sokan nem ilyen szerencsések. Sajnos én nem tudom, hogy lehet egy nemkívánatos érzést megszűntetni, szóval csak annyit tudok mondani, fogalkozz többet a feleségeddel, kényeztesd őt minden téren, csináljatok meghitt, közös programokat, és ez talán tovább mélyíti az ézéseidet irányába ebben a nehéz időszakban. De ne legyen nagyon drasztkus és feltűnő a pozitív változás, csak szép fokozatos – különben esetleg furcsállná, hogy miért ez a hirtelen viselkedésváltozás, és elkezdene gyanakodni olyanra ami nem történt. (De én nem ismerem őt szóval lehet hogy ez utóbbi hüyeség volt.)
Remélem, ezt a betonagyú kretének is elolvasták, akik idejönnek fújolni meg fröcsögni, hogy "20 évesnek képzeled magad?" (nem tudom, hol írt ilyet), és hogy ő szánalmas mert nem tudja józanul átgondolni (épp azt teszi, azért kér segítséget egy érzés miatt amiről nem tehet!), és egy picit elgondolkodnak ezek a válaszolók.. de valószínűleg ez hiú ábránd, az agysejtek száma nem nő meg semmitől, csak én nem vagyok képes soha felfogni, amit apám mond, hogy "ne vitatkozz hülyével mert összekevernek vele".
Tudom, ez a kirohanás már kevésbé szolgálja a kérdező házasságára leselkedő veszély elhárítását, de annyira ideges lettem ettől a primitív, álszent, észnélküli ítélkezéstől (mint már sokszor), hogy nem bírtam magamban tartani.
Hát nem csinált semmit, és nem is fog, csak egy érzést akar kiirtani magából!!
Neked kell eldöntened, hogy ezek az érzések milyen erős érzések, mert - amint a válaszokból is láthatod - a válaszolók vagy úgy értik a kérdést, hogy te már rohannál egy két 20 éves ágyába, vagy úgy, hogy teljesen természetes érzéseket próbálsz meg legyőzni.
Szóval a véleményem, hogy nézz magadba és gondold végig mi az amit te elviselnél a feleségedtől.
Lehetőségek:
1. Megpróbálod teljesen elfojtani az érzéseidet, miközben az önmarcangolástól egyre pocsékabb pasinak érzed magad és egyre nagyobb szükséged lesz a 20 éves lánykák flörtjeire.
2. Elfogadod, hogy szükséged van valamennyi(!!) megerősítésre, hogy jó pasinak érezd magad, és az ebből származó pozitív érzéseket a meglévő házasságodba fekteted! (Egy pasi akinek van kellő önbizalma, sokkal jobb férj tud lenni, ha ezt az önbizalmat megfelelően kamatoztatja és nem 20 éves lánykák elcsábítására)
3. "Elfogadod" az érzéseidet és egyre erősebben flörtölsz, mígnem a megcsalás is "elfogadható" alternatívává válik, és pont olyan pasivá válsz mint amilyennek már most is képzel a legtöbb korábbi válaszadó.
Azt hiszem egyértelmű melyik a helyes döntés, ha teljesen elfojtod az érzéseket, csak egyre jobban fog zavarni, egyre pocsékabbul érzed magad a bőrödben és egyre inkább a fiatal nőkben látod majd a menekülési lehetőséget.
De persze ott a ló másik oldala, amiről már előttem szépen leírták sokan a véleményüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!