Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Undorító, gusztustalan,...

Undorító, gusztustalan, felfordul a gyomrom. Elegem van, mit csináljak?

Figyelt kérdés

Már panaszkodtam itt az anyósomra és mindenki azt tanácsolta hogy inkább üljek le vele és nyugodtan beszéljük meg a dolgokat. De azt hiszem inkább lemondok erről.

Eddig is utáltam, de elviseltem fogcsikorgatva hogy a büdös macska mindenhova odapisil, odakakil, hány a házban naponta többször is, és nem csak a kőre, hanem szőnyegre, szekrényre bármire amihez hozzáér (emiatt is panaszkodtam már itt). A kutya többször lepisilte a babakocsit. Állandóan takarítok, domestosozom a lakásunkat (2 szintes, anyóssal együtt lakunk, de külön szinten), de ez már több a soknál. Ma reggel egy kakidarab volt az ajtóm előtt a szőnyegen (vszínű a kutya hozta fel, sokszor játszik vele, jó mi?). Nem lehetett rendesen felszedni, olyan lett a szőnyeg, rendben, bedobtam a mosógépbe (rongyszőnyeg). Na de amit utána találtam... van egy polcos szekrényke is az ajtónk előtt, és egy kakis bugyit találtam rajta. Hirtelen köpni nyelni nem tudtam, azt már meg sem említem hogy a kakis bugyi mellett volt a kibontott kutyakonzerv ami ráadásul penészes is volt. Ezek után szóltam kedves anyósomnak, úgy érzem higgadt voltam és kedves, pedig legszívesebben úgy megmondtam volna... "ne haragúdj hogy ezt mondom, de ha jól láttam egy kakis bugyi van az ajtónk előtt" erre mit kapok? Hogy ő neki bezzeg mennyi kakit kell eltakarítani a nagymama után (egy udvarban lakink velünk). Sajna már nagyon beteg a mama, sokszor pelenkázásra szorul. (ez egy másik történet).

Most akkor nekem van lelki furdalásom hogy mertem neki szólni (na ennyit az őszinteségről), hogy elnézést de nem vagyok hozzászokva hogy kakis bugyi legyen az ajtóm előtt. Én ezt már nem bírom idegileg. A bejárati ajtó melletti ablakpárkányon meg a macskaszart gyűjti egy zacskóban. Én nem értem, ha már össszeszedte mért nem dobja a kukába, vagy húzza le a wc-n vagy nem tom?? Én érzem magam rosszul emiatt is, meg az a sok dzsuva a házban, és csak a 4 hónapos babámat féltem, majd ha mászni fog. Hogy fogom engedni nyugodt szívvel a házban ha minden sarokban szar, pisi, hányás, vagy kakis bugyi van? Annyira ki vagyok, nem győzök takarítani, undorító szag terjeng. Elköltözni nem tudunk egyáltalán. Egyébként én rend és tisztaságmániás vagyok amúgy is, de ezek után ne vigyem túlzásba? Azt mondanom sem kell hogy az ő lakása mindig milyen koszos, pedig van takarítónője. Oda akarta tegnap is felvinni a gyereket hogy én aludni tudjak. Adjatok tanácsot lécci, mert a diliházban kötök ki!

2009. aug. 10. 13:55
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
91%

Szia,

figyelj, van más megoldás is, nem kell bántanod se macskát se kutyát.

Az állatos boltokban árulnak olyan spray-t, amivel ha lefújod a küszöböt, meg a "megtisztelt" környéket, allor nincs kedvük odapisilni, kakilni.

A kutyára sózz rá, ha féltékenykedik, és kösd ki a kertben néhány napig. És ha a kicsire morog, vagy dühös, sózz a fenekére egy újságpapírral. Nem csak a higiénia, hanem a hierarchia miatt!!!! Ha most féltékeny a picire, később meg fogja támadni. Most kell megtanulnia, hogy a baba a család központja, ha bántja vagy árt neki nagyon pórul jár! Ezt vedd komolyan, így is túl sok kutyatámadás történik.

Az anyósoddal pedig ülj le, de ezúttal ne kedves vagy udvarias legyél, hanem hideg és kimért. Közöld vele, hogy ameddig a tisztaság körülötte és a nagymama körül nem megfelelő, addig nem foghatja meg a gyereket, a közelébe se mehet.

Ilyenkor a sértett anyósok előszeretettel játsszák a pótolhatatlan és meg nem értett nagymamát. (Személyes tapasztalat.) De ha Te két hétig meg tudod oldani nélküle a dolgokat, szüleid, testvéred segítségével, akkor mindjárt olyan tiszta lesz, mint egy súrolószer reklámban.

És próbálj meg nem idegeskedni, fontos, hogy a férjednek higgadtan számolj be a dolgokról, különben anyósod arra fog játszani, hogy túlreagálod a dolgokat. Hiszen neki nem fontos a tisztaság!

Viszont, ha tárgyilagos vagy, nem tud erre hivatkozni.

2009. aug. 10. 15:03
 22/44 Srapnel ***** válasza:
86%
Az anyóssal nem neked kell elbánni. Az a párod dolga. Mondd meg neki, hogy ha nem oldja meg ezt a problémát, akkor nélküle fogsz a kisgyerekkel a saját szüleidhez költözni, a gyerek érdekében.
2009. aug. 10. 15:04
 23/44 anonim válasza:
43%
Én is azt mondom hogy gondolj a gyerekedre!Bocsi hogy ezt irom inkább neked legyen lelkifurdalásod mint , hogy a baba kerüljön veszélybe! Fogd meg azt a büdös macskát és egy darab párizsivel csalogasd a szomszéd felé, vagy a kert végébe. Párizsi darabra ráteszed a mérget, megeszi a macska utána a párizsit kidobod a macskát meg otthagyod a fenébe! Majd az öreglány észreveszi vagy a párod! A kutyust pedig fegyelmezni kell kicsit! Nálunk is volt ilyen hogy a kutya bosszúból odahányt a lépcsőnkre! Egy-két kisebb pofontól vagy leszidástól nem lesz baja!
2009. aug. 10. 15:09
 24/44 anonim ***** válasza:
61%
Valószinű most én leszek lepontozva,de nem már nem a kakikkal van bajod hanem az anyossal.Mi is kertes házban lakunk,két kutya szaladgál az udvaron.AZ UDVARON.Bent tisztaság van,mint irod nállatok is.Nem lakik itt az anyosóm,de előfordul a mi babakocsinkat is levizelik a kutyák.Megyek a domestosos vizzel és lemosom.Egyébként ha kint a kocsi,mindig levan teritve,a kutyák csak a kereket érik.Eljön az anyosóm,nincs fekvő anyukája akire vigyázni kell,de nem voltam vele egésznap és nem tudom milyen kézzel fogná meg a gyereket.De ha jönnek,tudják,hogy kezet kell mosni.Egyszer kértem,azota igy tesz mindenki.A gyerek ha majd tud kuszni,mászni,gondolom nem az udvaron fogja ezt tenni.De ha már tud menni,ugyis ott leszel vele.Kakis bugyi?Hiszem,hogy nem minden napi.Kidobod a kinti kukába,kezet mosol és kész.Itt nem ezekről van szo,ha jol érzem,hanem az anyós iránt érzett haragodrol.Ezt kell leküzdened valahogy.Költözni nem tudsz,ő nem ért a szép szoból,itt nem marad más csak részedről a türés.Probáld meg ezeket a dolgokat másképp felfogni,légy lazább.
2009. aug. 10. 15:20
 25/44 A kérdező kommentje:
15:20-as neked is igazad van. Tényleg harag is van bennem más dolgok miatt is vele szemben, de azok eltörpülnek ezek mellett. A legjobban az zavar hogy ő ez ellen nem tesz semmit, nem is akar, mert neki természetes (jó összetakarít de ez nem végleges megoldás, az ő macskája, neki kéne elintéznie). Őt nem érdekli a tisztaság. Ha érdekelné nem lett volna ez a bugyis dolog. Igaz most fordul elő először, így kezdődött az is hogy a macskakakit az ajtóban gyűjtögette. Egyszer megláttam, és azóta is csinálja. Ezért félek hogy a bugyival is ez lesz. Sajnálom hogy az anyukája beteg és neki kell ápolni, pelenkázni... borzasztó lehet. De erről én nem tehetek.
2009. aug. 10. 15:27
 26/44 anonim ***** válasza:
73%
15:20 as vagyok.Én megértelek ne érsd félre.Tudom milyen lehet lehet idegesitő személlyel együtt élni.5évig éltem az anyossal.(akkor még nem volt gyerek)A macskának nem tudtok kijelőlni egy almot?Tegyél te ki az udvarra és mond neki,hogy a macska kakinak tetted oda.Ne ezeken bosszankodj,örülj a kicsinek,ha ezeken felbosszantod magad,nem marad rá energiád.Szegény párod meg ne zaklasd ezzel,ugysem tud mit tenni.Szive szerint hidd el elvinne titeket onnan,ha tehetné.Beszéljen az anyukájával.Ha nem ért a szép szoból,akkor tényleg nem lehet mit csinálni.
2009. aug. 10. 15:38
 27/44 A kérdező kommentje:
van macskaalom, de nem használja az a dög.
2009. aug. 10. 15:48
 28/44 anonim ***** válasza:
100%

A macska nem tehet semmiről. Öreg szegény, egy rendes macska akit normálisan nevelnek és szoktatnak, sose szarik be. Nálam sosem fordult elő.

Nem hinném, hogy rajta kéne bosszút állni mérgezéssel.

Anyósod macskája, neki kéne róla gondoskodni, amint írod, gyűjti is az ürüléket. Erre más megoldást kéne találnotok, ne egy zacskóban tárolja, hanem azonnal dobja ki. Ha van egy kis esze, biztos megérti és hajlani fog a dologra.

A szaros bugyi más tészta, de csak egyszer fordul elő. Lehet épp nagyon rossz napja van és többet nem felejti el. Szerintem akkor rágj be ennyire, ha az is többször előfordul.

Megértelek, babám is van, cicám is és ragyogó tisztaságban élek (szintén rendmániás vagyok). Sajnálom a helyzetedet. Amit én a helyedben csinálnék: fognám a páromat, anyósomat és leülnék velük este beszélgetni.

2009. aug. 10. 16:18
 29/44 anonim ***** válasza:
100%

Hat jo nagy `szarban` vagy! En nem vagyok hive a vitaknak, de a sztorid olvasva en uvoltenek!

Megmondanam,h szeretem, tisztelem,mint rokont, de ebbol eleg! Mondd meg a ferjednek,h tegyen rendet es beszeljen anyukaval, vagy ha nem teszi meg, megteszed te, de abbol nem lesz koszonet!

2009. aug. 10. 16:31
 30/44 A kérdező kommentje:
érdekes velem még sosem fordult elő hogy a kakis pelenkát bárhol is elöl hagyjam. Ahogy a kezemben van az első dolog hogy a kukába teszem, még akkor is ötször hasraesek, és háromszor csörög a telefon mondjuk. De szerintem már normális ember sem felejt el ilyet.
2009. aug. 10. 17:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!