Undorító, gusztustalan, felfordul a gyomrom. Elegem van, mit csináljak?
Már panaszkodtam itt az anyósomra és mindenki azt tanácsolta hogy inkább üljek le vele és nyugodtan beszéljük meg a dolgokat. De azt hiszem inkább lemondok erről.
Eddig is utáltam, de elviseltem fogcsikorgatva hogy a büdös macska mindenhova odapisil, odakakil, hány a házban naponta többször is, és nem csak a kőre, hanem szőnyegre, szekrényre bármire amihez hozzáér (emiatt is panaszkodtam már itt). A kutya többször lepisilte a babakocsit. Állandóan takarítok, domestosozom a lakásunkat (2 szintes, anyóssal együtt lakunk, de külön szinten), de ez már több a soknál. Ma reggel egy kakidarab volt az ajtóm előtt a szőnyegen (vszínű a kutya hozta fel, sokszor játszik vele, jó mi?). Nem lehetett rendesen felszedni, olyan lett a szőnyeg, rendben, bedobtam a mosógépbe (rongyszőnyeg). Na de amit utána találtam... van egy polcos szekrényke is az ajtónk előtt, és egy kakis bugyit találtam rajta. Hirtelen köpni nyelni nem tudtam, azt már meg sem említem hogy a kakis bugyi mellett volt a kibontott kutyakonzerv ami ráadásul penészes is volt. Ezek után szóltam kedves anyósomnak, úgy érzem higgadt voltam és kedves, pedig legszívesebben úgy megmondtam volna... "ne haragúdj hogy ezt mondom, de ha jól láttam egy kakis bugyi van az ajtónk előtt" erre mit kapok? Hogy ő neki bezzeg mennyi kakit kell eltakarítani a nagymama után (egy udvarban lakink velünk). Sajna már nagyon beteg a mama, sokszor pelenkázásra szorul. (ez egy másik történet).
Most akkor nekem van lelki furdalásom hogy mertem neki szólni (na ennyit az őszinteségről), hogy elnézést de nem vagyok hozzászokva hogy kakis bugyi legyen az ajtóm előtt. Én ezt már nem bírom idegileg. A bejárati ajtó melletti ablakpárkányon meg a macskaszart gyűjti egy zacskóban. Én nem értem, ha már össszeszedte mért nem dobja a kukába, vagy húzza le a wc-n vagy nem tom?? Én érzem magam rosszul emiatt is, meg az a sok dzsuva a házban, és csak a 4 hónapos babámat féltem, majd ha mászni fog. Hogy fogom engedni nyugodt szívvel a házban ha minden sarokban szar, pisi, hányás, vagy kakis bugyi van? Annyira ki vagyok, nem győzök takarítani, undorító szag terjeng. Elköltözni nem tudunk egyáltalán. Egyébként én rend és tisztaságmániás vagyok amúgy is, de ezek után ne vigyem túlzásba? Azt mondanom sem kell hogy az ő lakása mindig milyen koszos, pedig van takarítónője. Oda akarta tegnap is felvinni a gyereket hogy én aludni tudjak. Adjatok tanácsot lécci, mert a diliházban kötök ki!
nem tudod átzavarni a nagymamához a véntyúkot? mert ez a nő undorítóóóóóóóóóóó!
sajnállak és megértem az aggodalmadat. de azt tudd, hogy az állatok nem tehetnek róla, hogy nem nevelte szobatisztaságra a vén tyúk. Nem lehet őket megnevelni? ha párszor odacsapsz összetekert újsággal, amikor éppen becsinálnak, vagy a produktumhoz odaviszed a bűnöst és megcsapdosod (persze finoman, de közben kiabálj rájuk), akkor leszoknak a beszarásról. Ha kertes ház, akkor miért nem engeditek ki napi kétszer őket? ott elintéznék, jobb, mint a baba mellett. ha nincs időd, mondd meg a párodnak, hogy ő is segítsen, mert az állatok ne a lakásban szarjanak!
A vén tyúkot viszont én leordítanám a helydben, ha szép szóra nem hallgat. A párod nem tud vele beszélni? közöld velük, hogy nem vagy a cselédjük, bár én tuti pofonvágnám, ha ennyire igénytelen lenne (bocsi, de én is rendmásniás vagyok:) és utálom, ha nem becsülik a munkámat).
Az biztos, hopgy a helyedben a ti szintetekre sem a vén tyúk, sem az állatok nem mehetnének fel! Úgy tűnik, megbeszélni nem lehet a problémát, akkor bánj kemény kézzel a véntyúkkal. A baba és a te érdeked is. Adtál neki lehetőséget a változásra, de nem hallgatott a szép szóra. Légy kemény! abból érteni fog!
Miért laktok egy házban az anyóssal?Költözzetek el,és meg van oldva a probléma.Én nem laknék egy trágyadombon az biztos,akkor inkább már albérletben ha nehezebben is anyagilag.Ez undorító amiket leírtál,hogy lehet így élni?
Mások is tartanak állatokat,de attól még nem terít be mindent az ürülékük.Költözzetek külön ha anyós házában vagytok,jobb tanácsot nem lehet adni.
Miért vitte el a fiadat,hogy Te aludni tudj?
Este gondolom a gyerek is alszik,nappal meg nem kell egy felnőttnek aludni.
Két megoldás van sajnos,vagy te mész el vagy a vénlány.
Mert az öreg makacs semmin se fog változtatni soha sem,akármilyen szépen is kéred tőle.
Csúnyát fogok írni!Csináld ki mind!!
Én már bánom hogy 8 éve mikor én főztem az egsz családra , akkor nem mérgeztem le az egész brigádot!(anyós-após)
Hasonló problémák vannak nálunk is, pedig még 1 utcában sem lakunk, de teljesen kisemmiznek, stb!!!
Szóval nyírd ki a macskát, a kutyát meg dobd ki a lakásból, úgy h a lába sem érje a földet!Anyóssal sajna nemtudsz mit kezdeni, bár jó lenne, egyszerűen kerüld, és várd a végét!!
Én is szívem szerint költöznék. Anyuékhoz azért nem akarok menni mert ott meg a páromnak lenne gondja az anyósával. Jól megvannak, de más azért együtt is élni. Ott más problémák merülnének fel, bár a tisztasággal renddel ott nincs gond. Hitelt nem tudok felvenni, mire a gyásomra, vagy a párom bejelentett minimálbérére? Ha kapnánk sem tudnánk fizetni.
Tudom hogy igazatok van, én is ezt mondanám ha másnak ugyanez lenne a gondja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!